مصاحبه با پروانه باغچه بان درباره میراث باغچه بان
پروانه باغچهبان
یکشنبه 28 مردادماه 1397 از طرف دفتر فرهنگ معلولین به دیدار خانم پروانه باغچهبان دختر مرحوم جبار باغچه بان رفتیم. ایشان بر اثر سن و سال بالا دارای بیماری است، اما با این حال به دعوت ما برای انجام یک مصاحبه پاسخ مثبت داد.
این مصاحبه حدود سه ساعت طول کشید و تماماً درباره میراث فرهنگی و علمی مرحوم باغچهبان بود. درباره تعداد عناوین کتابهای که ایشان نوشته و چه مقدار از آنها چاپ شده، نیز نشریات، فیلمنامهها و اشعار ایشان پرسیدیم و خانم پروانه باغچهبان با حوصله و درایت پاسخ گفتند. مجموعاً نکات و مطالب مهم و سودمندی به دست آمد امیدواریم زودتر آماده انتشار به صورت کتاب شود و در اختیار عموم قرار گیرد.
در این مصاحبه آقایان رضا محمودی، علی نوری و محمد نوری و خانمها پروانه باغچهبان و مرجان کریمی (دفتر پروانه خانم) حضور داشتند.
پروانه باغچهبان دختر مرحوم جبار باغچهبان است و در 1308 متولد شد و از ابتدای طفولیت با آموزشهای پدرش، جبار باغچهبان، دوره مقاطع آموزشی را گذراند و به شغل معلمی روی آورد. با توجه به اینکه روش جدید تدریس خواندن و نوشتن خط فارسی (مشهور به روش باغچهبان) تا حدود1330، عملاً در مدارس متروک و در جامعه فرهنگیان، ناشناخته مانده بود، کلاس اول در دبستان ژاله تهران را پروانه باغچهبان، آغاز کرد. با این تلاشها، این روش، برای نخستین بار عملاً مطرح شد. در مدت پنج سال تحصیلی، از 1330 تا 1335، توانست افزون بر آموزش کودکان به گروهی از معلمان دبستان ژاله، اصول روش باغچهبان را بیاموزد. تنی چند از این معلمان در دهه 1340 به بعد، در برنامه تربیت معلم وابسته به دفتر تعلیمات ابتدایی هسته مرکزی مربیان، این روش را آغاز کردند و موجب گسترش این روش در سطح کشور شدند.
پروانه باغچهبان، از 1335 تا 1338، در دبستان اندیشه (دبستان ایتالیایی) همراه با تدریس در کلاس اول به تربیت معلم و مربی هم پرداخت. غیر از آموزش به حرفه چاپ و نشر هم روی آورد و از 1338 تا 1344 در انتشارات فرانکلین مشغول به کار شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.