اولین همایش آموزشی معلولان آسیب نخاعی در قزوین
مدیر توانمندسازی کانون معلولین توانا از برگزاری همایش یک روزه آموزشی ویژه معلولان آسیب نخاعی خبر داد.
به گزارش پیک توانا؛ حسین طارمیان بیان کرد: این همایش به همت کانون توانا روز شنبه، دوم تیرماه در مجموعه باغستان و با حضور بیش از یکصد نفر از معلولان دارای آسیب نخاعی برگزار شد.
وی هدف از برگزاری این همایش را آموزش پیشگیری از ایجاد زخمهای فشاری و ارائه راههای درمان آن به آسیب دیدگاه نخاعی برشمرد و افزود: زخمهای بستر در افراد ضایعه نخاعی مهمترین مشکلی است که برای دارندگان این نوع معلولیت پیش میآید و میتواند زمینهساز بروز معلولیتهای ثانویه و بیماریهای عفونی باشد.
این مسئول اضافه کرد: دو مرکز ضایعات نخاعی بنیاد شهید و امور ایثارگران و گروه پیگیری جانبازان نخاعی استان قزوین نیز در برگزاری این همایش مشارکت داشتند.
به گفته طارمیان این همایش ساعت ۹ الی ۱۲ صبح روز شنبه دوم تیر ماه و با حضور اساتید و پزشکان متخصص در زمینه آسیب های نخاعی برگزار شد.
مدیرعامل کانون توانا تأکید کرد: هزینه درمانی افراد آسیب دیده نخاعی بسیار بالاست و سازمان بهزیستی در تدوین بیمه مکمل این افراد غفلت به خرج داده است.
به گزارش پیکتوانا؛ محمدرضا هادیپور با بیان این مطلب که افراد آسیب دیده نخاعی مشکلات درمانی زیادی دارند، از عدم توجه بهزیستی به تأمین هزینههای این افراد و تدوین بیمه مکمل آنها انتقاد کرد.
وی با بیان این نکته که قانون فعلی پاسخگوی نیاز معلولان دارای آسیب نخاعی نیست، عنوان کرد: با وجود اینکه قانون جامع حمایت از معلولان به تصویب رسیده اما هنوز در خصوص هزینههای معلولان به ویژه افراد آسیب دیده نخاعی شاهد رویداد مثبتی نبودهایم.
این مسئول با اشاره به این موضوع که جانبازان ضایعه نخاعی نیز با تمام دغدغهها و مشکلات افراد دارای معلولیت روبه رو هستند، گفت: جانبازان نیز همچون افراد دارای معلولیت با مشکلات زیادی مواجهاند اما بنیاد جانبازان و امور ایثارگران خدمات بهتری از جمله بیمه تکمیلی به جامعه هدف خود ارائه میدهد که سازمان بهزیستی هنوز این خدمات را به معلولان ارائه نمیدهد.
وی در اشاره به دیگر دغدغههای افراد دارای آسیب نخایی به موضوع بهداشت و درمان اشاره کرد و افزود: متاسفانه بیمه تکمیلی نیز هزینههای درمانی افراد دارای معلولیت به ویژه معلولان آسیب نخایی را پوشش نمیدهد که این امر مشکلات مالی و درمانی بسیاری را به وجود آورده است.
این عضو هیأت مدیره کانون توانا مطرح کرد: افرادی که دارای آسیب نخاعی هستند به دلیل عدم داشتن حس در اندام تحتانی و در اثر نشستنهای طولانی مدت روی ویلچر دچار زخم میشوند؛ از همینرو داشتن آگاهی کافی در نحوه نشستن، پیشگیری از بروز زخم و درمان آن برای خود فرد معلول و اطرافیان او اهمیت ویژهای دارد.
مدیرعامل کانون معلولین توانا استان قزوین با اشاره به لزوم پیشگیری از زخم بستر در افراد مبتلا به آسیب نخاعی تصریح کرد: اگر فرد دارای معلولیت آسیب نخاعی یا خانوادههای آنها با نحوه برخورد با این نوع از معلولیت آشنایی کامل را داشته باشند این افراد به ندرت دچار زخم بستر می شوند که این مهم بیانگر رسالت والا آموزش و فرهنگ سازی در این خصوص است.
وی با بیان این مطلب که بیشتر افراد دارای آسیب نخاعی دچار زخم بستر متحمل هزینههای بالای درمانی هستند، ادامه داد: در حال حاضر مبتلایان به زخم بستر بیش از۲۰ میلیون تومان برای درمان زخم بستر خود هزینه میکنند، در حالیکه با یک آموزش ساده می توان از ابتلا به آن پیشگیری کرد.
هادی پور گفت: در کانون توانا این نیاز مورد بررسی قرار گرفت و طبق آمار ۲۲۰ نفر در استان قزوین دارای آسیب نخاعی و ۴۵ نفر آنها به زخم بستر مبتلا هستند بنابراین اگر اطلاع و آگاهی این افراد بالا برده شود، می توان از بیماری های ثانیوی آن جلوگیری کرد.
این فعال حوزه معلولان کشور مطرح کرد: ما در کانون معلولین توانا سعی کردیم تا ظرفیت امور ایثار گران و جانبازان تهران که در این زمینه تحقیقات بسیاری دارند، استفاده کرده تا آموزش های مورد نیاز به جامعه معلولان آسیب نخاعی استان قزوین داده شود.
وی گفت: همایش یک روزه آموزشی ویژه معلولان آسیب نخاعی با برنامه ریزی سه تشکل مردم نهاد از جمله کانون معلولین توانا، تشکل جانبازان ضایعه نخایی و متخصصان مرکز آموزش نخایی برگزار شده است.
معاون اجتماعی کانون توانا گفت: همایش آموزشی ویژه افراد آسیب نخاعی با محور ارائه راهکارهای عملیاتی برای پیشگیری از ابتلا به زخمهای فشاری برگزار شد.
به گزارش پیکتوانا؛ محمدحسن هادی در حاشیه همایش یک روزه آموزش ویژه افراد دارای معلولیت آسیب نخایی که صبح امروز به همت کانون توانا برگزار شد بیان کرد: این همایش با محوریت آشنایی و راهکارهای پیشگیری و درمان زخم بستر و به منظور ارتقای سلامت و درمان این افراد برگزار شد.
این مسئول ادامه داد: این همایش آموزشی با دو هدف و رویکرد برگزار شده که از جمله آن میتوان به ارتقای آگاهی معلولان دارای آسیب نخایی و خانوادههای آن ها و تغییر نگرش این آنها نسبت به نوع معلولیتشان اشاره کرد.
وی با بیان این مطلب که پیگیری مطالبات و حقوق افراد دارای معلولیت به ویژه افراد دارای آسیب نخایی هدف دوم این همایش است، تصریح کرد: برخی از آسیب دیدگان نخاعی حتی از آگاهی لازم نیز بیبهره هستند و بنابراین باید به واسطه آموزش به آنها آموخت که چه قوانینی در حوزه معلولیت آسیب نخایی وجود دارد و چه حقوقی را میتوانند پیگیری کنند.
این عضو هیأت مدیره کانون توانا مشکل مالی را از مهمترین دغدغه افراد دارای معلولیت دانست و تأکید کرد: بیماری زخم بستر از رایجترین بیماریهای افراد دارای آسیب نخایی است که درمان آن بار مالی بسیاری زیادی را به همراه دارد.
وی اظهار داشت: متأسفانه در حوزه بهداشت و درمان معلولان آسیب نخایی تاکنون شاهد رشد چشمگیری نبودهایم و همین امر سبب شده تا افراد دارای معلولیت با مشکلات عدیدهای روبه رو باشند.
هادی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ۴۰۰ معلول دارای آسیب نخایی در استان قزوین وجود دارند که از این بین حدود ۱۵ درصد با مشکل زخم بستر روبه رو هستند و سایر افراد نیز اگر موضوع پیشگیری از زخم بستر را در اولویت قرار ندهند به این بیماری دچار خواهند شد.
کارشناس مرکز آسیب نخاعی تأکید کرد: ارائه راهکارهای درمانی برای مبتلایان زخم بستر میتواند در کاهش آسیب و بیماریهای ثانویه افراد مبتلا به آسیب نخاعی جلوگیری کند.
به گزارش پیکتوانا؛ حمید میرزا آقایی در همایش یک روزه آموزشی ویژه معلولان آسیب نخاعی در گفتوگو با خبرنگار پیک توانا اظهار داشت: : این همایش آموزشی برای معلولان دارای آسیب نخاعی به صورت تخصصی در خصوص زخم بستر برگزار شده چرا که موضوع زخم و راهکارهای درمانی در این زمینه از ابتلا به معلولیتها و بیماریهای ثانویه پیشگیری میکند.
این کارشناس مرکز آسیب نخاعی با بیان این مطلب که زخم بستر از مهمترین دغدغهها و چالشهای افراد دارای آسیب نخاعی به شمار میرود، به لزوم فرهنگ سازی و آموزش در این زمینه اشاره کرد و افزود: این همایش با دو محوریت کلی آموزش پیشگیری و درمان زخم بستر ویژه افراد دارای آسیب نخاعی برگزار شده است.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم موارد پیشگیری از زخم بستر را به خانوادهها و افراد دارای آسیب نخاعی آموزش دهیم آمار مبتلایان به زخم بستر در این حوزه کاهش چشمگیری پیدا خواهد کرد.
به گفته میرزا آقایی یکی از شاخص ترین برنامه های این دوره آموزشی، ارائه مشاوره و پاسخ به سوالات افراد دارای آسیب نخاعی است، به واسطه کمبود منابع و اطلاعات در زمینه چگونگی برخورد و مواجه با زخم بستر، پاسخ به سوالات افراد دارای این نوع معلولیت می تواند بسیاری از مشکلات و دغدغه های این حوزه را برطرف کند.
کارشناس مرکز آسیب نخاعی با بیان این نکته که اپلیکیشن آموزش پیشگیری و درمان ضایعه نخاعی توسط مرکز ضایعه نخاعی تولید شده است، مطرح کرد: این اپیکیشن به واسطه دسترسی آسانی که دارد می تواند در اختیار خانواده ها و افراد دارای آسیب نخاعی قرار گرفته و آنها را با فیلم های آموزشی، آخرین مقالات و فایل های صوتی آشنا کرده و به سوالات این دوستان پاسخ دهد.
میرزا آقایی تصریح کرد: زخم بستر بیماری فراگیری است که هر کسی در صورت عدم مراقب های مورد نیاز و ساکن ماند به مدت طولانی در یک محل می تواند به آن مبتلا شود این در حالی است که احتمال ابتلا به این بیماری در بین افرادی سالمند، کسانی که در کما هستند، افراد مبتلا به آلزایمر بیشتر از سایر افراد است.
وی خاطرنشان کرد: اصحاب رسانه نقش بسیار مهمی در حوزه ارتقا آگاهی مردم به ویژه افراد دارای معلولیت در این حوزه دارند، اگر اصحاب رسانه بتوانند با گروه کارشناسی و فعال در حوزه معلولان مرتبط شوند در ارتقا آگاهی جامعه در مورد آسیب نخاعی و زخم بستر ارتقا یابد.
این مسئول اظهار داشت: همایش یک روزه آموزش ویژه معلولان آسیب نخاعی نتیجه همکاری چند مجموعه فعال در حوزه افراد دارای معلولیت از جمله مرکز ضایعه نخاعی بنیاد شهید و امور ایثارگران، کانون معلولین توانا و گروه پیگیری جانبازان ضایعه نخاعی استان قزوین بوده که دغدغه بسیاری در حوزه افراد دارای معلولان دارند.
منبع: سایت کانون معلولین توانا، 2 تیر 1397
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.