قرآنکده توانمندان/ 3 خرداد تا 7 خرداد 1397
گزارش قرآنکده توانمندان
بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم/ مصلی تهران/ غرفه دفتر فرهنگ معلولین
3 تا 16 رمضان 1439 / 29 اردیبهشت تا 11 خرداد 1397
قرآنکده درصدد معرفی توانمندیهای معلولان جامعه، معرفی اهم محصولات قرآنی و مذهبی، انتقال دیدگاههای جامعه و مسئولین به معلولین، افزایش مشارکت اجتماعی معلولان، گسترش مهارتها و توانمندی آنان و خلاصه ایجاد معارفه و هماندیشی بین همه قشرهای دارای انواع معلولیتها و قشرهای جامعه است.
پنجشنبه 3 خرداد/ 8 رمضان
امروز مهمان ویژه این غرفه، ناشنوایان هستند، با همه تشکلها تماس گرفته شد و حدود چهل نفر تشریف آوردند.
قبل از افطار خانم شیدا شهیدی درباره فعالیت ناشنوایان مالزی و ضرورت استفاده از فرصتهای موجود در جهان اسلام و آقای قبادی (مدیرعامل کانون ناشنوایان ایران) درباره کانون و آقای ذبیحی درباره زبان اشاره صحبت کردند.
ناشنوایان در کنار دیگر معلولان در یک سفره اطعام شدند. پس از افطار مسابقه قرآنی ناشنوایان توسط آقای رضا محمودی برگزار شد و پنج نفر حائز رتبه برتر شدند و توسط مدیران نمایشگاه و معاونان معاونت قرآن و عترت جوایزی تقدیم آنان گردید.
از حضور آقایان خسروی، شیخ ویسی، نظری و پور معین در غرفه برای اعطای جوایز تشکر شد.
همچنین گروه سرود ناشنوایان برنامهای اجرا کردند که با استقبال مردم مواجه گردید.
جمعه 4 خرداد/ 9 رمضان
امروز به دلیل شلوغ بودن نمایشگاه، گروه خاصی دعوت نشدند و فقط افراد دارای معلولیت که به نمایشگاه آمده بودند به غرفه آمدند و پنجاه افطاری توزیع گردید.
روحانی دارای معلولیت به نام سید محمد ابراهیم حسنی به غرفه تشریف آورد و برای افراد حاضر صحبت کرد. آنها را دعوت به صبر و بردباری در مقابل مشکلات کرد و از مسئولین خواست تا بیشتر به معلولین رسیدگی کنند.
شنبه 5 خرداد/ 10 رمضان
امروز 15 نابینا، 10 ناشنوا و تعدادی دارای معلولیت حرکتی همراه خانوادههای خود تشریف آوردند. مثل روزهای دیگر سفره گسترده شد و 45 افطاری توزیع گردید.
بعد از افطار بحثهایی درباره حقوق معلولان در قرآن و سیر معصومین علیهم السلام، مشکلات اجتماعی آنان بحث و بررسی گردید.
یکشنبه 6 خرداد/ 11 رمضان
امروز یکشنبه مهمان ویژه قرآنکده توانمندان نابینایان جنوب تهران هستند. آنان با یک اتوبوس ساعت 18 وارد نمایشگاه قرآن شدند و با استقرار در غرفه به روش دورهمی، گفتوگوی چند نفره و دو نفره داشتند. سپس سفره گسترده شد و افطار کردند. پس از افطار بلافاصله مسابقه شروع شد.
پس از مسابقه داوران اعلام نظر کرده و به پنج نفر جوایزی تقدیم گردید. بعد از آن جلسهای به صورت میزگرد در بررسی وضعیت فرهنگی معلولان اجرا شد. ساعت 12 شب غرفه تعطیل گردید. گزارش تفصیلی هر بخش به شرح زیر است.
مسابقه قرآنی نابینایان
حدود بیست نفر نابینا و خانواده آنها در مسابقه حضور داشتند. آنان ساکن محلههای جنوب شهر تهران بودند. یک سؤال به صورت شفاهی از آنان پرسیده شد و هر یک جداگانه باید پاسخ میدادند.
پرسش این بود که تلقی و تعریف شما از قرآن چیست؟ و قرآن چه جایگاهی در زندگی یک نابینا دارد؟
افراد موظف بودند در یک جمله ذهنیت خود را بیان کنند هر کس تعریفش ابتکاریتر در کمترین کلمات و با مفاهیم بیشتر بود، برنده میشد.
داوران مسابقه عبارت بودند از: احمد فشندی، محمود سلوکی، بهروز مروتی، رضا محمودی و محمد نوری.
در نهایت با داوری داوران پنج نفر حائز رتبه برتر شدند و به هر یک، یک قطعه طلا، یک کتاب و یک لوح شرکت در مسابقه اعطا گردید.
جوایز توسط مدیران نمایشگاه آقای شیخ ویسی و پور معین اعطا شد.
در پایان آقای پور معین خواستار پیشرفت و سلامتی افراد شرکت کننده شد و برای آنان دعا کرد.
هم افطاری
مهمانان امشب اکثراً نابینا و حدود ده نفر جسمی حرکتی و چند نفر ناشنوا بودند و حدود پنجاه نفر در دو نوبت توزیع گردید. ابتدا نان، پنیر، خرما و بامیه، خیار و گوجه همراه چای بود. و حدود نیم ساعت بعد غذای گرم چلو قیمه توزیع شد.
میزگرد وضعیت فرهنگی معلولان
در این میزگرد آقایان مروتی، سلوکی، نوری، محمودی و نصری نظراتشان را بیان کردند، که خلاصه آن اینگونه است:
1ـ اساس پیشرفت و ترقی معلولان مبتنی بر فرهنگ و فرهنگ سازی است.
2ـ فرهنگ سازی وقتی درست پیش میرود که مبتنی بر واقعیتهای جامعه باشد.
حضور در نمایشگاه، موجب میشود با واقعیتها و اقتضائات آشناتر شویم. اما عدم حضور بهزیستی در نمایشگاه موجب شکاف بهزیستی از جامعه هدف شده است.
دوشنبه 7 خرداد/ 12 رمضان
امروز مهمان ویژه قرآنکده توانمندان ناشنوایان نخبه هستند. حدود 70 نفر ناشنوا و بعضی از خانوادههای آنان و نیز 20 نفر نابینا و افراد دارای آسیب جسمی ـ حرکتی تشریف آوردند.
یک ساعت قبل از مغرب مراسم شروع شد. آقای رضا محمودی از طرف ناشنوایان به عنوان مدیر جلسه انتخاب و ایشان اعلام کرد قرار است امشب درباره زبان اشاره افراد نظراتشان را بگویند و رسانهها پوشش دهند.
در خدمت مسئولین هم هستیم آقای عباس نظری معاون محترم معاونت قرآن و عترت و دیگر مدیران تشریف دارند.
سپس آقای نوری اعلام کرد که آقای سید ساعد مطهری به عنوان مدیرعامل انجمن سماوات به عنوان یک تشکیلات زنجیرهای در کشور چند دقیقه صحبت کند و نظراتش را بیان کند.
آقای مطهری درباره ضرورت تشکیلات برای معلولان سخن گفت. پس از او آقای محسن لوح موسوی و به نوبت افراد دیگر صحبت کردند و نکات مهمی درباره زبان اشاره و نقش قرآن و پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در ترویج زبان اشاره بیان نمودند.
به هنگام اذان بحثها تعطیل شد و پس از تناول افطاری مجدداً بحث آغاز گردید و تا ساعت 22 ادامه داشت.
این مباحث پس از مکتوب شدن در یک جلد کتاب منتشر میگردد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.