هم اندیشی موفقیت با حضور تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان ایران
هماندیشی بررسی علل و عوامل موفقیت ورزشکاران خانم دارای معلولیت
با حضور تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان ایران
چهارشنبه 4 بهمنماه 1396، ساعت 20 تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان ایران به دفتر فرهنگ معلولین تشریف آوردند. افراد این تیم خانمهایی هستند که از شهرهای مختلف گزینش شده و چند روز است در قم اردو آمادگی دارند. تیم ملی بسکتبال با ویلچر زنان ایران خود را برای دومین حضور پیاپی در بازیهای پارآسیایی آماده میکند و برای این منظور باید در مسابقات انتخابی بازیهای پارآسیایی جاکارتا که اسفند ماه در تایلند برگزار میشود شرکت کند و به همین دلیل به دنبال رسیدن به آمادگی ایده آل است.
بازیکنان تیم ملی دارای روحیه عالی میباشند و تا ساعت 23 با معارفه ورزشکاران خانم قمی، مباحث خوبی در نشست دفتر فرهنگ معلولین مطرح شد.
معارفه و معرفی
نخست آقای نوری درباره فلسفه و علت برگزاری این جلسه مطالبی مطرح کرد و معارفه ورزشکاران خانم قمی با ورزشکاران تاپ دیگر استانها و شهرها و نیز معرفی توانمندیها را علت اصلی برگزاری این جلسه دانست و گفت: شما مهمان این دفتر هستید و حاج آقا شهرستانی با آغوش باز از حضور شما استقبال کردند. صبح خدمت آقای حاج علاءالدین نجف بودم و ایشان توصیه و سفارش کردند که این مهمانان عزیزاند و به بهترین روش از این مهمانان پذیرایی شود. اما علاوه بر مهمانی از این فرصت استفاده میکنیم و دو مقوله را پیگیری میکنیم یکی معرفی ورزشکاران سطح بالا و معرفی توانمندیهای این عزیزان به مردم ایران و به جهان و دوم معارفه و همشناسی بین خود ورزشکاران شهرهای مختلف و ورزشکاران تیم ملی با دیگر تیمهای استانی و غیر ملی است. ما از این فرصتی که تشریف آوردهاید بهرهگیری میکنیم و 3 موضوع را مطرح میکنیم: معارفه، معرفی و دیدگاههای شما درباره موفقیتهای ورزشکاران معلول و اینکه یک معلول در رشته ورزشی چگونه به مقامات بالا و به تیم ملی میرسد.
درباره ضرورت این مباحث و این موضوعات عرض کنم: همه مسئولین و سخنرانان از توانمندیهای معلولان میگویند و همه بر این باوراند که اگر تواناییهای معلولین مطرح و معرفی شود و جامعه آنان را بشناسد و نیز خودشان به خود باوری برسند، بسیاری از مشکلاتشان حلّ میشود. تقریباً مدیران دولتی یا مسئولان از تشکلهای مردمی تماماً در صحبتهای خود، معرفی توانمندیهای معلولین را یک ضرورت مهم و اساسی میدانند؛ اما کمتر به راه کار عملی و چگونگی اجرای آن پرداختهاند.
اول اینکه تواناییهای ورزشی مقبول و بسیار جذاب است و همه جوامع این نوع تواناییها را بسیار دوست دارند، به تبع معلولی که توانمندی ورزشی دارد هم بسیار دوست داشتنی است. دوم اینکه اگر این توانمندی به درجه عالی و به اوج برسد یعنی معلول با تمرین و با ممارست و با پشت کار عضو تیم ملی شود؛ خصوصاً اگر این ورزشکار دارای معلولیت خانم هم باشد؛ در این صورت زیبایی کارش صد چندان میگردد. زیرا موانع بسیار پیش پای خانمها است و رسیدن به درجه بالا و تیم ملی برای خانمها بسیار مشکلتر است.
متأسفانه نهادهای ورزشی، هیئتهای ورزشی، فدراسیونها ندیدهایم یک اقدام جدی و به شیوه علمی در زمینه معرفی توانمندیهای عزیزان ورزشکار دارای معلولیت داشته باشند.
برای نمونه، جمعی که اینجا هستند و حدود 220 نفر میباشند کدامیک در رسانه ملی یا دیگر مجلات و نشریات و روزنامهها و سایتها معرفی شده باشند؟ به ندرت افرادی از شما مطرح شدهاند.
با اینکه در کشورهای دیگر و حتی در ایران ورزشکاران چهرهسازی میشود، در مجلههای ورزشی، تصاویر بزرگ از آنها زده میشود. اما ما ندیدهایم از یک ورزشکار خانم دارای معلولیت که به مدارج عالی رسیده روی یک مجله برجسته شده باشد.
من فکر کنم فدراسیونها و مسئولین ورزشی معلولین در این زمینه کم کاری دارند. اما وقتی توانمندیهای ورزشکاران داری معلولیت معرفی نشود، پیامدها و اتفاقهای بد و نامطلوب به وقوع میپیوندد. مردم آنها را نمیشناسند، اسپانسر ندارند، هزینهها و نقدینگی ندارند و در نتیجه فشارهای سختی را باید تحمل کنند.
اما اگر توانمندیهای آنان معرفی شود به ویزه وقتی لباس خاص ایرانی دارند و اخلاق خاص دارند نوعی نگرش و مکتب ورزشی در جهان شکل میگیرد و برای زنان جهان الگوسازی خواهد شد. و مهمتر دهها مشکل این قشر سامان خواهد یافت. مهم این است که مدیران ورزشی از سطحینگری فاصله بگیرند و طرح نو در این مسیر داشته باشند.
مسئله دیگر معارفه است یعنی ورزشکاران باید با هم ارتباط نزدیک داشته باشند و با ارتباطات و تعاملات، تجارب را منتقل کنند و موجب رشد یکدیگر شوند.
معلولانی که مدارج ورزشی را با سختی طی کردهاند و به تیم ملی رسیدهاند، مثل یک مربی دلسوز باید افراد ورزشکار در شهرستانها را رشد دهند. امروز با شبکههای اجتماعی به راحتی این ارتباطات و تعاملات شکل میگیرد و اجرا میشود. البته نقش و جایگاه فدراسیون و مدیریت ورزشی مهم است و در ایجاد این پیوندها و ارتباطات باید کوشا باشند.
به هر حال من اگر به جای مدیران ورزشی قم بودم، فرصت را غنیمت شمرده و انواع نشستهای معارفهای برگزار میکردم و شناخت گروههای اجتماعی را بالا میبردم. مثلاً جلسهای با استادان دانشگاه و ورزشکاران تیم ملی؛ با مدیران استان و تیم ملی؛ یا حتی بازاریان، مراجع تقلید، با نویسندگان، با صاحبان جراید و خلاصه با گسترش یکدیگرشناسی و به قول قرآن کریم خلقناکم من قبائل و ذکر و انثی لیتعارفوا، و هم اندیشی نتیجهاش ارتقای سطح فرهنگ که قرآن به آن تقوا میگوید، است.
معرفی حضار و شرکتکنندگان
آقای پیروزمنش دبیر هیئت ورزشهای جانبازان و معلولین استان قم و شش نفر از ورزشکاران خانم قم و اعضای تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان را دعوت کرده تا جریان معرفی و معارفه به خوبی پیش برود.
* اعضای تیم ملی بسکتبالیستها: ناهید کرمی/ شیراز ؛ سمیه کهزادپور/ شیراز ؛ ندا فراستی/ شیراز ؛ فتانه پورات/ مشهد ؛ مهسا سعادت/ مشهد ؛ زهرا حبیبی/ اردبیل ؛ مهری باقر پور هل آباد/ اردبیل ؛ ثریا نوری/ زنجان ؛ سحر حیدری/ زنجان ؛ رقیه امیری/ زنجان ؛ لیلا ملکی/ زنجان ؛ مهدیه خاکباز/ یزد ؛ آذر همایون پور/ سرمربی تیم ملی ؛ خانم دهستانی/ سرپرست تیم ملی ؛ حسین کاشانی راد/ تدارکات
* ورزشکاران دعوت شده از قم: اعظم آرزومند ؛ راحله براتی ؛ لیلا الهی ؛ خدیجه تجدد ؛ معصومه توحیدی دوست؛ مجید شرافت
*** دبیر هیئت ورزشهای جانبازان و معلولین استان قم: محمد پیروز منش
بررسی علل موفقیت
موضوع بعدی که لازم است به آن بپردازیم علت و عوامل موفقیت ورزشکاران در ایران و خارج از کشور است. ذکر این نکته خالی از فایده نیست که چرا باید چنین بحثی را مطرح کنیم؟ و چرا لازم است ورزشکاران مثل یک تحلیلگر به تجزیه و تحلیل این علل بپردازند؟ شخصیت ابعاد مختلف دارد مثلاً یک ورزشکار در میدان ورزش باید توانمندیهای خود را استفاده کند و به اهداف تعیین شده برسد اما این کافی نیست و لازم است در سطح جامعه اخلاق مردمی و انسانی مطلوبی از خودش بروز دهد و نیز دارای عمل مطولب هم باشد و در جای مقتضی ایثار کند. همچنین دارای مطالعه و فکر و اندیشه هم باشد و با تحلیلهای واقعی و ارشادی خود به راهنمایی مردم بپردازد. در این صورت یک ورزشکار شخصیت کاملی از خود به نمایش میگذارد و در جامعه تأثیر عمیق خواهد داشت. لذا این جلسات کارگاهی برای رشد جنبههای مختلف شخصیت افراد است.
پذیرایی
در ادامه دعوت به شام شدند و با گرفتن عکس یادگاری جلسه به پایان رسید. در پایان این نشست خانم همایونپور به عنوان مربی و خانم دهستانی به عنوان سرپرست تیم ملی و آقای پیروزمنش از حجت الاسلام والمسلمین سیدجواد شهرستانی تشکر کردند که چنین جلسهای به توصیه ایشان شکل گرفت.
آقای نوری هم تأکید کرد افرادی که اسناد و مدارک مثل لوح تقدیر و مصاحبه با رسانهها دارند حتماً اصل آنها را بفرستید و بعد از اتمام کار برمیگردانیم و اینها امانت نزد ما است. یا خودتان اسکن کنید و تصاویر آنها را برای ما بفرستید. وظیفه ماست تا بر اساس این اسناد و مدارک برای شما زندگینامه مستند تألیف کنیم و شما را به جهان معرفی کنیم. من هم از آقای پیروزمنش و خانم دهستانی و خانم همایونپور تشکر میکنم و اگر کم و کاستی در کار بود معذرت میخواهم.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)