استاد محمد حسن وجدانی نژاد: فعال در جامعه و فرهنگ نابینایی
استاد محمد حسن وجدانی نژاد: فعال در جامعه و فرهنگ نابینایی
بهکوشش: علی نوری
آغاز
پیشرفتهای نابینایان در زمینههای اجتماعی و فرهنگی مدیون فعالیتها و تلاشهای کسانی است که در یکصد سال اخیر، راحتی و رفاه خود را کنار گذاشته و با تلاش مستمر و جدّیت به پیشبرد اهداف مدنی نابینایان همت گماشتند. محمدحسن وجدانینژاد شیرازی متولد 1322 یکی از این شخصیتها است. ایشان تا الآن که 73 بهار از عمرش میگذرد مشغول امور فرهنگی و اجتماعی نابینایان است. کارش را از شیراز و مدرسه شوریده و در کنار استاد عبداللّه معطری (نابینا و بنیانگذار مدرسه نابینایان در شیراز) شروع کرد. آنگاه در اصفهان و در مؤسسه ابابصیر ادامه داد، سپس به تهران رفت و در چند مجتمع آموزشی نابینایان به تدریس و شغل شریف معلمی و مدیریت آموزشی مشغول بوده است.
اهتمام همیشگی او ترویج ارزشهای اخلاقی، آشنا سازی دانشآموزان با محاسن اخلاقی، تعلیم روش درست زندگی و یاد دادن روشهای موفقیت همراه با آموزش قرآن کریم بوده است.
این دفتر شامل زندگینامه خودنوشت، گزارشی از اهم وقایع زندگانی و مجموعه گفتوگوها و نیز اسناد و تصاویر با ایشان است. امید است با انتشار این کتاب توانسته باشیم اولاً تکریمی از مربیان و معلمان نابینایان داشته باشیم؛ دوم الگوسازی را در جامعه هدف توسعه دهیم.
دفتر فرهنگ معلولین به سفارش بنیانگذار آن، جناب آقای سید جواد شهرستانی تا کنون حدود پنجاه عنوان کتاب درباره شخصیتهای مهم که در جامعه هدف مؤثر بودهاند، تألیف و بسیاری از آنها را منتشر کرده است و در تلاش است اولاً برای پانصد شخصیت مؤثر در جامعه معلولین کتاب عرضه کند؛ دوم اینکه چند جلد کتاب شخصیت شناسی جمعی برای هنرمندان معلول؛ قاریان و حافظان قرآن نابینا؛ شاعران نابینا؛ ادیبان معلول؛ محدثین معلول در حال آمادهسازی و انتشار است. آخرین کتاب منتشر شده از این نوع کتابی در چهارصد صفحه با عنوان معماران جامعه ناشنوایی است. همچنین کتابی در معرفی نابینایان تا سده هفتم قمری اخیراً منتشر کردیم که جامع و جالب است … (علی نوری، خرداد 1395)
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)