هم اندیشی به مناسبت سی سالگی هیأت حضرت رقیه(س) ویژه نابینایان استان قم
هم اندیشی
به مناسبت سی سالگی هیأت حضرت رقیه(س) ویژه نابینایان استان قم
سهشنبه 16 شهریور 1395 دفتر فرهنگ معلولین میزبان افراد ارشد هیئت حضرت رقیه(س) بود. آقایان قاسمعلی اسمی، تقی چالاک، قدرت الله شفیعی، غلامرضا نظری، غلامرضا فهیمی و آقازاده به عنوان افرادی که همواره در خدمت این هیئت بودهاند به بررسی تاریخ تحولات و سیر تشکیل تا مسائل کنونی هیئت پرداختند.
این هیئت که ویژه نابینایان است توسط هفت تن از نابینایان ساکن قم یعنی مرحوم میر مسعود موسوی منش (بویاقچیان)، محمدی، جعفری، آرزومندی، چالاک، اسمی و شفیعی تأسیس شد. البته پیشنهاد دهنده و بانی اصلی و محور همه کارها مرحوم میرمسعود موسوی منش بوده که ده سال قبل به رحمت خدا رفته است.
این نابینایان در سال 1365 با هدف جمع شدن دور هم و قرائت زیارت نامه و دعای توسل شبهای چهارشنبه در منزل یک نفر جمع میشدند. انگیزه اصلی آنها افزایش معنویت و پیوندهای اجتماعی (صله رحم) بوده است. بعد از مدتی تصمیم میگیرند از محدوده خودشان گسترش دهند و افراد نابینا بیشتری جذب نمایند.
این هیئت هم اکنون حدود 60 عضو معلول دارد که حدود 50 نفر آنها نابینا هستند و اکثر اینها معلولین مادرزاد یا حادثهای و چند نفری نیز از جانبازان هستند. ورود نابینایان آزاد است و هر شخص میتواند در هیئت وارد شود و عضو شود.
این هیئت هر سال 10 تا 15 جلسه مذهبی دارد و تلاش میکند از طریق این جلسات معارف شیعی و آموزههای اهل بیت(ع) را وارد جامعه معلولین نماید. نیز منشأ خدمات اجتماعی مثل تأسیس صندوق جهت پرداخت وام؛ اطعام به خانوادههای بی بضاعت در ماه مبارک رمضان؛ اعطای کمکهای غیر نقدی به خانوادههای ضعیف در طول سال و اعطای لباس و پوشاک به افراد بیبضاعت.
در این جلسه تأکید شد الگوی هیئتهای مذهبی، مدل مؤثری برای جامعه کنونی ما است و میتواند در جامعه معلولین فرهنگ سازی مطلوب را به پیش ببرد.
هیئت حضرت رقیه(س) به عنوان قدیمیترین هیئت معلولین در قم میتواند برای دیگر هیئتها الگو و نمونه باشد. هر یک از شرکت کنندگان درباره تاریخچه تأسیس هیئت و وضعیت کنونی و طرحهای آینده صحبت کردند.
خداوند بیامرزد حاج مسعود موسوی منش و پدر بزرگوارش و همچنین برادرانش شهید کمال، شهید محسن و مرحوم میرناصر (بویاقچیان)، که بانی چنین هیئت پر خیر و برکتی برای نابینایان استان قم شده است.