جشنواره تعلیم و تربیت معلولان، بزرگداشت مربیان و معلمان
کتاب جشنواره تعلیم و تربیت معلولان
بزرگداشت مربیان و معلمان
12 اردیبهشت 1392/ 21 جمادیالثانی 1434
به مناسبت ولادت حضرت زهرا(س) و روز بزرگداشت معلم
پیشگفتار
علی بن ابیطالب(ع) امام نخست شیعیان و همسر حضرت فاطمه زهرا(س) میفرماید: نسبت به امور مددجویان معلول اهتمام داشته؛ رفتار نخوت آمیز و مغرورانه با آنان نداشته و آنان را محترم شمار و در مقابل آنان متواضع باش.
اما کسانی که علاوه بر معلولیت، چندین سال یا چند دهه برای تعلیم و تربیت فرزندان این مرز و بوم تلاش کرده و زحمت کشیده و مشقات فراوانی متحمل شدهاند، علیالقاعده، احترام و تکریم و تواضع نسبت به آنها مضاعف باید باشد.
شخصیتهایی مثل میرزا حسن رشدیه، جلیل محمد قلیزاده، جبار باغچهبان و هزاران انسان شریف و فداکار با هموار کردن راه تعلیم و تربیت، مسیر ترقی و پیشرفت را برای کشور به ارمغان آوردهاند. از اینرو جامعه مدیون این انسانهای شریف است و حداقل با تشکر و تقدیر از آنان میتواند دین خود را به آنان ادا نماید.
جبار باغچهبان که عمرش را به پای معلمی کودکان و ناشنوایان خالصانه ریخت درباره میرزا حسن رشدیه مینویسد: قدر زحمات رشدیه را نشناختیم و از زحمات او قدردانی مناسب به عمل نیامد، با اینکه لازم است رشدیه و دیگر معلمان این کشور که زحمات ارتقای اخلاق، تربیت و دانش را بر عهده دارند، عزیز و محترم دانسته شوند حتی ساختن مجسمه رشدیه فریضهی ملی است.
جشنواره تعلیم و تربیت معلولان به توصیه حجةالاسلام والمسلمین آقای سید جواد شهرستانی زید عزه گام هرچند کوچک اما شروع راهی برای تکریم، احترام نهادن و بزرگداشت مربیان و معلمانی است که عمر شریف خود را در راه آبیاری گلهای ایران ایثار کردند.
اگر جبار باغچهبان، گلبیدی، ثمینه باغچهبان، علی سرتیپی، رضا قلی شهیدی و صدها انسان شریف دیگر نبودند قطعاً بچههای دارای معلولیت هنوز سواد خواندن و نوشتن نداشتند، اگر امروز افتخار میکنیم، بیش از هزار نفر از جامعه معلولان ایران در کرسیهای استادی دانشگاههای داخل و خارج کشور تکیه زده، اگر افتخار میکنیم امروز صدها تن از معلولان در مسندهای مشاغل مهم کشوری مثل وکالت، نمایندگی شوراهای شهر، مشاوره و معاونت وزارتخانهها و دهها پُست مهم دیگر خدمت مینمایند، تماماً مدیون زحمات مربی کودکستان و پیشدبستانی، معلم دوره ابتدایی و دبیر دوره دبیرستان میباشند. از اینرو بر ما فرض است از زحمات و تلاشهای این گروه از جامعه تمام قد و با همه امکانات تشکر و قدردانی نماییم.
این جشنواره ظرف دو هفته برنامه ریزی شد، از اینرو وقت کافی برای انجام همه دعوتها نداشتیم و اگر کم و کاستی هست افرادی از قلم افتادهاند عاجزانه معذرت میخواهم. با امکانات محدودی که داریم این جشنواره را برگزار کردیم، زیرا اعتقادی به ریخت و پاش و اسراف و تبذیر نداریم. بلکه به نتیجه و ثمره کار میاندیشیم.
این جشنواره اساس و سنگ بنای چند رشته کار در جهت ارتقای دانش و فرهنگ مددجویان معلول است که ظرف سالهای آینده اجرایی و عرضه خواهد شد:
ـ تدوین کتاب برای هریک از پیشکسوتهای فرهنگ و آموزش معلولان
ـ تدوین تاریخ فرهنگ و تاریخ تعلیم و تربیت معلولان
ـ اختصاص بخشی از بانک اطلاعات به مربی و معلمان معلولین
ـ برگزاری همایش و نشست در بررسی کارنامه و فعالیت بزرگان
با معرفی خدمات و شناساندن چهره ها و فعالیتهای آنان، فرهنگسازی اجتماعی را تکمیل میکنیم و موجب تحکیم تعامل و پیوندهای مردم با جامعه معلولان خواهیم شد.
این جشنواره با همین هدف یعنی توسعه شناخت مردم از تلاشگران عرصه آموزش و معماران فرهنگ برنامه ریزی شده است و امید است به عنوان اولین نشست نه آخرین برنامه باشد و در آینده بیشتر خدمت عزیزان باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)