بانک جامع اطلاعات معلولان
بانک جامع اطلاعات معلولان
سیدجواد حائری
چند ماه است بانک جامع اطلاعات معلولین(www.DataDisability.com) توسط دفتر فرهنگ معلولین راهاندازی شده است و به روشهای مختلف قابل استفاده است.
اما لازم است نخبگان ایرانی بدانند دفتر فرهنگ معلولین هفته گذشته اقدام دیگری انجام داد که بسیار قابل توجه است و بانک اطلاعات را در کشورهای عربی، در ترکیه و در کشورهای اروپایی بسط داده و شعبههای در این کشورها در حال راهاندازی است.
ضرورت این اقدام در این نکته است که بانکهای اطلاعات وقتی کاربرد و کارآمدی مطلوب دارند که جامعنگر و جهانی باشند و اطلاعات از جاهای مختلف در آنجا جمعآوری شده باشد. نیز امور معلولین وقتی سامان میپذیرد که نگرش جهانی بر آن سیطره داشته باشد. مثلاً اشتغال معلولین در یک کشور به دلایلی نامطلوب و غیر اجرایی است ولی معلولین آن کشور میتوانند در کشورهای دیگر مشغول به کار شوند. از اینرو لازم است اطلاعات معلولیتی همه جهان در بانک وجود داشته باشد.
گویا دفتر فرهنگ معلولین در این خدماتش تنها است و مدیران دولتی و تشکلهای معلولین به کمک آنها نرفته و حتی یک خسته نباشی ساده هم به آنها نگفتهاند. با اینکه این پروژه بسیار صعب و مشکل است و تنها با مجاهدتها و از جان گذشتگی اجرا میشود.
آیا سازمان بهزیستی میخواهد بیتفاوت از کنار این پروژه ردّ شود اگر سازمانهای دولتی و تشکلهای مردمی مساعدت کنند، این بانک آنگونه که مدیران آن اعلام کردهاند ظرف دو سال تکمیل و نهایی میشود. البته الان هم قابل استفاده است. اینجانب به عنوان یک فرد دارای معلولیت از زحمات این عزیزان تشکر میکنم.
امروز بحمد الله موفق بودم چند ساعتي سير و مطالعه در بانك اطلاعات معلولان داشته باشم و از بسياري از كتب و مقالات و خلاصه فعاليت ها و شناخت مشاهير و بخصوص چهره هاي موفق ديدن نمودم كه همه اين اطلاعات براي من بسيار فرحبخش بود و خدا اجر آخرتي و دنيايي به مبتكر اين بانك عنايت فرمايد. در چهره ها موفق نام آقاي يوسفعلي لاوي به چشم ميخورد كه براي من بسيار مسرت بحش بود چون ايشان با اينكه تحصيلات ابتدايي داشت و به رحمت ايزدي پيوست ولي فرهنگ نابينيايان بخصوص موسسه ابابصير هيچ زماني نام اين مرد پركار و با اخلاص را فراموش نميكند و مسرت بنده اين بود كه همه 150 نام فرهيختگان نابينا را كه خودم به دفتر فرهنگ معلولين عرضه كرده بودم در ليست چهره هاي موفق مشاهده كردم بخصوص مرحوم لاوي و مرحوم حسين هادي و مرحوم روميزاده و گورك اسماعيلي كه ارمني بود را مي توان نام برد كه نشانگر اطلاع رساني بدون تعصب دفتر فرهنگ معلولین است و اميدوارم كه اين باب براي هميشه گشاده باشد.
بسم الله الرحمن الرحيم
بنده محمد حسن وجداني نژاد شيرازي هستم و مدت سي سال مشعول به آموزش نابينايان بوده ام و همين حالا هم علاقمند به كار براي نابينايان كشورم از اقدام بسيار ارزشمندي كه دفتر فرهنگ معلولين نسبت به راه اندازي بانك جامع اطلاعات معلولان انجام داده است بسيار خوشنودم و جديدا از وجود اين بانك اطلاع پيدا كردم ولي بسيار اميد وارم كه اين بانك بتواند گامهاي موثري در پيشبرد اهداف معلولان بردارد و اميد هاي ْآتيه معلولان كشور را برآورده نمايد بخصوص كه فرد دانشمند و آگاهي به نام آقاي محمد نوري مسوليت اين دفتر و اين بانك را به عهده دارد و از خداوند خواهانم كه به اين مرد با تدبير قدرت عتايت فرمايد كه با پشتكار خارق العاده و با ابتكارات منحصر به فرد و ديدگاه هاي بزرگ خود اين پروژه را ادامه دهد و از همه مسولين بخصوص سازمان محترم بهزيستي كشور و مسوولين دانشگاه ها و فرهيختگان گروه معلولين كشور از پيشكسوتان و دانش آموختگان و اساتيد بخصوص اساتيد نابيناي كشور كه افتخار كشورند و از سازمانها و انجمن ها و n.g.o ها خواستارم كه نسبت به همكاري و كمك رساني به اين نهاد نوپا كوشش هاي بي منت خود را مبذول فرمايند با عرض ارادت به همه آنها محمد حسن وجداني نژاد شيرازي/ 6 آبان 1395
اقدام دفترفرهنگ معلولین درایجاد وراه اندازی بانک جامع اطلاعات معلولیت بسیارارزشمند و قابل تقدیراست. این بانک اطلاعاتی می تواند زمینه سازبرنامه های زیربنایی کشور دررابطه با موضوعات محتلف معلولان باشد. آداک گردشگران معلولین ضمن تشکر وعرض خسته نباشید به کلیه عوامل راه اندازی بانک جامع اطلاعات معلولیت امادگی خودراجهت
هرگونه همکاری مورد نیازاعلام می دارد.