گزارش هفدهمین کنگره فدراسیون جهانی ناشنوایان 2015 در شهر استانبول ترکیه
گزارش هفدهمین کنگره فدراسیون جهانی ناشنوایان در شهر استانبول ترکیه 2015
ترجمه سهیلا مسلمیپور
28 ژوئیه
مراسم افتتاحیه کنگره جهانی ناشنوایان هفدهمین کنگره جهانی ناشنوایان با حضور کالین آلن ـ رئیس فدراسیون جهانی ناشنوایان (WFD) ـ و ارکومنت تاتریوردی ـ رئیس انجمن ناشنوایان ترکیه ـ در استانبول ترکیه افتتاح شد.
در مراسم افتتاحیه حاضرین نمایشی از اجرای منحصر به فرد جشن فرهنگ ترکیه را مشاهده کردند. در کنار آن استقبال رسمی از طیف وسیعی از شخصیتهای برجسته انجام گرفت.
در پایان روز سخنرانی خانم دکتر لیزا کوپنین از فنلاند رئیس سابق فدراسیون جهانی مورد با استقبال حضار قرار گرفت.
29 ژوئیه
در این روز کنگره با سخنرانی خانم هند آل شعیر از عربستان سعودی در حالی آغاز به کار کرد که صحنه با تصویر بزرگی از نماد حقوق بشر آذینبندی شده بود.
او بر توجه و احترام به کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت (CRPD) به ویژه افراد ناشنوا تاکید کرد و فعالیت ناشنوایان را در این زمینه، شرط لازم به رسمیت شناخته شدن حقوق آنها توسط دیگر افراد دانست.
در ادامه دکتر سویا موری از ژاپن از چهار چوب حمایتی حقوق بشر از افزایش دانش افراد ناشنوا سخن گفت.
همواره بخش اعظم کنگره جهانی ناشنوایان به اجتماع ناشنوایان کشورهای مختلف و گپ و گفت آنها با یکدیگر اختصاص مییابد. بسیاری از نمایندگان همدیگر را ملاقت میکنند، بدین ترتیب دوستیهای جدیدی شکل میگیرد و در مورد موضوعهای روز کنگره ـ حقوق بشر و زبان و فرهنگ ناشنوایان ـ با یکدیگر جهت پیشبرد اهداف کنگره بحث و گفتگو میکنند.
30 ژوئیه
کنگره جهانی با برگزاری دو کمیسیون عمومی ادامه یافت. سخنرانان این دو نشست از ایالات متحده آمریکا بودند و به ارائهی تحقیقاتشان در زمینهای آموزش و پرورش ناشنوایان و دسترسی به تکنولوژیهای روز پرداختند.
دکتر پیتر هاوزر به ارائهی تحقیقاتش در زمینه تحصیلات ناشنوایان به ویژه ضرورت آموزش زبان اشاره به کودکان در مدارس پرداخت. او اشاره کرد که تاکنون هیچ موسسهای تحقیقات مستقلی دربارهی این عقیده که زبان اشاره موجب ضربه زدن به توانایی گفتار کودکان ناشنوا میشود، انجام نداده است. در واقع علم عصب شناسی مزایای متعددی را برای کودکان ناشنوایی که در سالهای اولیهی زندگیشان در معرض یادگیری زبان اشاره قرار داشتند را بر میشمارد.
در نشست دیگر خانم ملیسا مالزکان به حضار گفت که افراد ناشنوا به فنآوریهای مختص خودشان نیاز دارند. او افزود که افراد ناشنوا میتوانند با پیشرفتهای بسیاری که در زمینه فنآوریهای بصری بوجود آمده است، از آن برای ایجاد فرصتهای جدید جهت برقراری ارتباط، یادگیری، و ترویج زبان اشاره استفاده کنند. نمونههای متعددی از فنآوریهای موجود از قبیل: اپلیکیشنهای تلفن همراه مخصوص آموزش زبان اشاره، کتابها الکترونیکی و…. باعث میشود تا افراد ناشنوا با استفاده از آنها بتوانند کیفیت زندگی خود را بهبود دهند. خانم مالزکان در خاتمه نوید آیندهای بهتر با استفاده از فنآوریهای جدید و به روز را به افراد حاضر در کنگره دادند.
31 ژوئیه
با نزدیک شدن به پایان برگزاری کنگره، برنامهها عموماً حول محور دو کمیسیون کشورهای توسعه یافته و بهداشت میگردد.
اکثر افراد ناشنوا در کشورهایی با درآمد کم تا متوسط زندگی میکنند.
خانم آشورا میکائیل از کشور کنیا که تحقیقاتی در رابطه با موانع و مشکلات ناشنوایان در سیستم قضایی انجام داده است، جوامع ناشنوا کشورها را به برقراری ارتباط با سازمانهای غیرانتفاعی بینالمللی همچون WFD و WHO تشویق کرد. او به این نکته نیز اشاره کرد که کیفیت آموزش در کشورهای در حال توسعه نیاز به تمرکز و توجه خاصی دارد. در کشورهای در حال توسعه کمتر از 10 درصد از افراد ناشنوا به آموزش عمومی و 2/1 درصد به آموزش عالی دسترسی دارند.
در ادامه دکتر کتی چواز از کانادا تشخیص سلامت روانی افراد ناشنوا توسط پزشکان متخصص را دارای اهمیت خواند. او تاکید کرد که پزشکان متخصص میبایست با زبان اشاره آشنا باشند تا با برقراری ارتباط مؤثر با آنها، نهایت دقت را در تشخیص بیماری ناشنوایان داشته باشند.
اول آگوست
مراسم اختتامیه هفدهمین کنگره جهانی ناشنوایان روز پایانی کنگره در حالی برگزار گردید که نمایندگان کشورهای مختلف متقاضی حضور در دو یا سه نشست هفدهمین کنگره جهانی ناشنوایان با صدور قطعنامهای که در آن موضوعات مورد بحث در طول برگزاری کنگره جمعبندی گردیده بود، به کار خود پایان داد.
هفدهمین کنگره جهانی ناشنوایان از 28 ژوئیه تا اول آگوست سال 2015 با حضور اعضاء فدراسیون جهانی ناشنوایان و 1312 نفر شرکت کننده از 97 کشور جهان در شهر استانبول ترکیه برگزار گردید.
منبع: سایت رسمی فدراسیون جهانی ناشنوایان؛ مجله پیک ناشنوا، شماره اول، ص18
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.