انجمن ادبی صبح اشراق
انجمن ادبی صبح اشراق
کبری صفایی صابر
انجمن ادبی «صبح اشراق» از تیر ماه سال 1391 به همت خانم عبدلی و آقای حسن عبدلی کتابداران بخش نابینایان و کمبینایان کتابخانه آیتاللّه خامنهای شروع به فعالیت نمود. مکان برگزاری این انجمن، بخش نابینایان و کمبینایان کتابخانه آیتاللّه خامنهای میباشد. استاد این کانون خانم محبوبه حاج مرتضایی از نویسندگان موفق استان قم هستند.
این انجمن ماهی یک بار با حضور ادب دوستان نابینا و کمبینا برگزار میگردد. در هر نشست کتابی برای خواندن معرفی میشود و اعضا در جلسه آینده به نقد و اظهار نظر پیرامون آن کتاب میپردازند. هم چنین هر کدام از اعضا که مایل باشد درباره موضوع مورد علاقهاش، تحقیق انجام میدهد و نتیجه را برای بقیه بیان میکند و نیز در صورت تمایل به معرفی کتاب مورد علاقهاش میپردازد. در مناسبتهای خاص مثل هفته کتاب، نقد کتاب، با حضور نویسنده آن اثر انجام میگیرد. برای مثال در هفته کتاب سال جاری نشست ادبی به نقد و بررسی رمان «دخیل عشق» با حضور «مریم بصیری» نویسنده کتاب پرداخت. اینگونه جلسات که با حضور نویسنده تشکیل میشود علاوه بر اعضای ثابت انجمن افراد علاقهمند کمبینا و نابینای دیگر هم شرکت میکنند.
عضویت و اعضاء: افرادی که تمایل به شرکت در جلسات صبح اشراق هستند میتوانند به دبیر انجمن آقای حسن عبدلی مراجعه کنند و پس از ثبتنام در این انجمن شرکت مینمایند. تا کنون خانمها و آقایان زیر عضویت ثابت انجمن را پذیرفتهاند:
1. کبری صفایی صابر کمبینا کارشناس ارشد ادبیات فارسی عضو فعال انجمن
2. طیبه عبدلی نابینا کارشناس ارشد ادبیات فارسی کتابدار
3. زهرا عبدلی نابینا دانشجوی رشته راهنمایی مشاوره مقطع کارشناسی
4. ملیحه چراغی نابینا کارشناس ارشد روانشناسی مشاور
5. سمانه چراغی نابینا کارشناس ارشد فلسفه
6. رقیه میرزایی کمبینا مدرک کارشناسی ادبیات فارسی
7. زینب نقیپور کمبینا کارشناس ارشد تاریخ
8. نرگس گلوردی نابینا مدرک کارشناسی الهیات
آقایان که عضو ثابتاند عبارتاند از:
1. امیر رهبری کمبینا دیپلم
2. سعید رهبری نابینا دیپلم
3. احمد مختاری نابینا دانشجوی مقطع کارشناسی رشته مددکاری اجتماعی کارمند
4. مهدی شیخزاده نابینا دانشجوی رشته حقوق مقطع کارشناسی کارمند
5. حسن عبدلی نابینا کتابدار
6. هادی ضیاییفر نابینا کارشناس ادبیات فارسی
البته اینان اعضای ثابت هستند و در هر جلسه افرادی به عنوان مهمان یا اعضای جدید مشارکت دارند.
هدف: جامعه روشندلان نیازمند تعامل و تعاطی و انتقال تجارب است. تعامل هم فقط از طریق گفتگو و دیالوگ امکان پذیر است. بیان کردن مکنونات درونی، گفتن تجارب شخصی و شنیدن سخنان دیگران موجب همافزایی خواهد شد.
برنامهها: غیر از برگزاری نشستهای شعر و مشاعره و نقد و بررسی کتاب به مقالهخوانی و نقد و بررسی تحقیقات هم میپردازند. فعلاً همه فعالیتها محدود به همین نشستها است. ولی درصدد هستند فعالیتها را گسترش دهند. گردش علمی و دیدار با بزرگان ادب و فرهنگ به منظور تجربهآموزی و ارتقای دانش و خلاقیتها، مسافرتهای زیارتی و فرهنگی از جمله سرفصلهایی است که درصدد اجرای آنها هستند.
توسعه این تجربه: اینگونه کارها تجاربی است که بدون هزینه خاص اجرا میشود ولی تأثیرات و پیامدهای مثبت فراوان در پی دارد. از اینرو لازم است در همه شهرها حتی روستاهایی که چند روشندل دارند، اجرا شود. البته روشهای جدیدتری برای گفتگو مطرح شده؛ مثل شبکههای موبایلی یا چتهای اینترنتی، اما هنوز جلسات حضوری تأثیر و آثار بیشتر و ملموستری دارند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.