گردهمایی نمایندگان دانشجویان ناشنوا سراسر کشور، اصفهان 1385
گردهمایی نمایندگان دانشجویان ناشنوای سراسر کشور
اصفهان ـ 1385
بنا به دعوت کانون ناشنوایان اصفهان، گردهمایی نمایندگان دانشجویان ناشنوای سراسر کشور، 25 و 26 آذرماه 1385 با هدف طرح و بررسی مسائل و مشکلات آموزش عالی این قشر برگزار شد که قطعنامه تصویب شده آن در دو بخش الف) اقدامات اساسی ب) اقدامات فوری به شرح ذیل میباشد:
الف) اقدامات اساسی
1ـ با توجه به پراکندگی جوانان ناشنوا در سطح کشور از کانونهای ناشنوایان و اولیای جوانان ناشنوا انتظار میرود برای جلب موافقت متصدیان کلاسهای کنکور موجود، به آمادهسازی و مناسبسازی دورههای آموزشی خود برای جوانان ناشنوا اقدام نمایند.
2ـ مشکل ارتباطی و تفهیم و تفاهم دانشجویان ناشنوا و نیمهشنوا که در شرایط مختلف و با درجات متفاوت مانع استفاده آنها از کلاسهای درس استادان است مشکلی بسیار بزرگ و جدی میباشد که مطلقاً به آن توجه اساسی نشده است و چون تأمین پشتیبانی آموزشی لازم برای دانشجویان ناشنوا نظیر آنچه در بعضی کشورهای پیشگام مورد عمل میباشد. یعنی تأمین یک یادداشتنویس و یک مترجم زبان اشاره در هرجای کشور که یک دانشجوی ناشنوا باشد در کشور ما عملی نیست لذا تأسیس چند واحد ضمیمه دانشگاهی مخصوص دانشجویان ناشنوا در رشتههای مناسب آنان در دانشگاههای موجود در چند نقطه کشور (تهران ـ مشهد ـ تبریز ـ اصفهان) از مسئولان محترم درخواست میشود.
با تشکیل این واحدهای دانشگاهی که در تمام دانشگاههای موجود دولتی و دانشگاه آزاد، عملی و مقدور خواهد بود و با امکان تأمین مترجم زبان اشاره برای دانشجویان ناشنوا فرصتی برابر با دانشجویان شنوا تأمین میگردد و مانع بزرگ آموزش دانشجویان ناشنوا در دوره آموزش عالی به طور اساسی مرتفع خواهد شد.
3ـ توصیه کارشناسان دایر به تقویت ایمان آگاهانه به خداوند بزرگ با تعالیم اخلاقی لازم به عنوان اقدامی پرورشی همراه با آموزش علمی دانشجویان ناشنوا که عامل مهم تقویت روحی، فکری، شخصیتی و اعتماد به نفس آنان و موجب کاهش فشارهای روحی، اضطراب و افسردگی و مصون ماندن از انحرافات اخلاقی و رفتارهای ضد اجتماعی است و نیز تنظیم و اجرای برنامههای دیگر مثل برنامههای ورزشی و گردشهای آموزشی مورد قبول امضاکنندگان میباشد.
4ـ مورد قبول است که مسئله بیکاری و اشتغال فارغالتحصیلان ناشنوا به عنوان جزیی از مقوله بیکاری و اشتغال اشخاص ناشنوا به طور کلی مورد بررسی و اقدامات لازم برای جمعآوری اطلاعات و تأمین خدمات مشاورهای، راهنمایی و حمایتی کانونهای ناشنوایان انجام گیرد.
همچنین در این گردهمایی در خصوص مسائل جاری کانونها بحث و تبادل نظر شد که نتایج آن به شرح ذیل است:
ب) اقدامات فوری
موقتاً و تا تأسیس واحدهای ضمیمه دانشگاهی مخصوص دانشجویان ناشنوا برای کمک به آموزش علمی آنان در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، اقدامات زیر از کانونهای ناشنوایان مورد انتظار است:
1ـ درخواست از وزارت علوم و آموزش عالی برای تمرکز دانشجویان ناشنوا در یک محل یا حضور مترجم زبان اشاره در کنار مسئولان برگزارکننده کنکور حاضر در جلسه و منظور کردن یک وقت اضافی مناسب برای پاسخگویی شرکت کنندگان ناشنوا به سؤالات کنکور.
2ـ درخواست از وزارت علوم و آموزش عالی برای صدور دستورالعملی به همه دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی دایر بر رعایت نکات زیر در آموزش دانشجویان ناشنوا.
الف ـ آموزش زبان اشاره حداقل به یک نفر از کارکنان همه دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی برای راهنمایی و کمکهای لازم به دانشجویان ناشنوا در انجام امور اداری مربوط به آموزش آنان.
ب ـ تعیین یک نفر از کارکنان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی به عنوان مسئول امور دانشجویان ناشنوا با هدف کمک به حل مشکلات آموزشی دانشجویان ناشنوا و تأمین هر گونه پشتیبانی آموزشی مقدور و ممکن از آنان.
پ ـ اجازه ضبط یا فیلمبرداری از دروس شفاهی استادان به وسیله دانشجویان ناشنوا به منظور بهرهگیری از آن در خارج از کلاس با کمک اولیا و دیگران.
ت ـ تهیه جزوههای توضیحی دروس برای دانشجویان ناشنوا.
پ ـ تعیین یکی از دانشجویان شنوا و داوطلب برای کمک آموزشی به همکلاسی ناشنوای خود به وسیله استادان مربوطه با پیشبینی اقدامات تشویقی برای این قبیل دانشجویان شنوا.
ج ـ اختصاص چند ساعت از وقت استادان به آموزش توضیحی ـ تقویتی دانشجویان ناشنوا در موارد نیاز به تقاضای آنها.
چ ـ قبولی اصولی امکان انتقال دانشجویان ناشنوای دختر به واحد دانشگاهی محل اقامت دائمی خود و یا نزدیک به آن محل.
3ـ اقدامات حمایتی کانونهای ناشنوایان از دانشجویان ناشنوا در وقت لزوم (مثل اجرای قانون حمایت از معلولان در زمینه معافیت از شهریه دانشگاهی)
منبع: شکست سکوت، شماره 19 و 20، پاییز و زمستان 1385، ص 30-31
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)