نشست هم اندیشی و رونمایی تولیدات گویا دفتر فرهنگ معلولین
نشست هم اندیشی و رونمایی تولیدات گویا دفتر فرهنگ معلولین
به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، مراسمی به مناسبت کتابهای گویا تولید شده در دفتر فرهنگ معلولان در محل این مرکز در ساعت 4 بعد از ظهر سهشنبه 26 آبان ماه 1394 و با حضور بیش از 70 روشندل فرهیخته برگزار شد. با شروع برنامهها در ساعت چهار، محمد نوری مدیر دفتر با خوشآمد گویی و خیرمقدم به مهمانان درباره علت تشکیل این نشست گفت: «به مناسبت هفته کتاب و اینکه متأسفانه برای معلولان از جمله نابینایان مناسبتهای فرهنگی نیست؛ برای کارگران یا معلمان چند مناسبت هست اما برای معلولان مناسبتهایی مثل هفته کتاب معلولیتی؛ هفته پژوهش معلولان و اینگونه موارد وجود ندارد. از اینرو مجبور هستیم از همین مناسبهای عمومی استفاده کنیم. به امید اینکه مسئولان فرهنگی کشور به نیازهای معلولان توجه کنند و مناسبتهایی برای آنان تصویب کنند.
از طرف دیگر دفتر فرهنگ معلولان به عنوان یک تشکل در خدمت معلولان، که میخواهد آثار فرهنگی مورد نیاز معلولان را تأمین کند باید با این قشر در ارتباط باشد و نیازهای آنان را بشناسد، از اینرو حضور شما در اینگونه نشستها و گفتگوهایی که انجام میشود این هدف را تأمین میکند».
پس از توضیحات اولیه، آقای محمد چراغی قاری نابینا جهت قرائت قرآن کریم دعوت شد. پس از قرائت ایشان محمد نوری گفت: «این دفتر در نیمه دوم سال 1390 توسط حجة الاسلام و المسلمین سید جواد شهرستانی افتتاح شد و فعالیتهای خود را زیرنظر دفتر آیت الله العظمی سیدعلی سیستانی پیگیری نمود. ماههای نخست به تمهید مقدمات گذشت و مشخصاً از ابتدای 91 آثار تولیدی دفتر عرضه شد. چون خطمشی این دفتر فرهنگ سازی و عرضه آثار برای نخبگان معلول است. اغلب و اکثر آثار در همین زمینه است. تا کنون حدود 15000 صفحه کتاب در این دفتر تألیف شده و به طور میانگین هر ماه حدود 2 اثر تولید شده است. همینجا لازم است از معاونت محترم جناب حاج علاء نجف تشکر نمایم. ایشان از هرگونه بذل مساعی و اهتمامی دریغ نداشته است».
سپس خانم فاطمه کاظمی به عنوان نابینایی که در عرصه اطلاعرسانی و IT و روزنامه نگاری فعال است و تجارب سودمندی دارد در حدود نیم ساعت درباره کتاب گویا دیدگاهها و راه کارها سخنرانی کردند.
سخنران بعدی خانم رمضانی، درباره مسائل نرم افزاری مورد نیاز نابینایان سخن گفتند و در پایان به پرسشهای حاضران پاسخ دادند.
سپس خانم ملیحه چراغی که خود نابینا مطلق است درباره ضرورتهای تربیت کودکان دارای معلولیت سخنرانی کرد و به سؤالات نیز پاسخ گفت.
پس از سخنرانیها پرسش و پاسخ آغاز شد. آقایان غلامرضا نظری از دبیران روشندل با سابقه و محمد نوری، خانمها اعظم قاسمی و منصوره ضیاییفر به پرسشهای شرکت کنندگان پاسخ میگفتند.
پس از آن با یک صلوات کتب جدید دفتر معلولین رونمایی شد. اسامی کتب جدید دفتر عبارتاند از:
* کتب بینایی (معمولی)
1- راهنمای فیلم معلولیت، فیلم های فارسی
2- حقوق معلولان ایران
نیز گزارش شد حدود ده عنوان کتاب نیز زیر چاپ هست. مهمترین اثر زیر چاپ رساله عملیه معلولان است.
* کتب گویا
حدود 4000 ساعت کتب گویا توسط دفتر فرهنگ معلولین تاکنون تولید شده است، ولی عناوین جدید عبارتاند از:
1- تفسیر راهنما، جلد1-6، مدت ۱۸۰ ساعت
2- اعجاز در قرآن، ۷ عنوان کتاب، مدت ۱۲۰ ساعت
3- مجموعه اقبال لاهوری، 6 عنوان کتاب، مدت ۹۸ ساعت
4- مجموعه مولانا، 6 عنوان کتاب، مدت 83 ساعت
5- تفسیر نهج البلاغه، 15 جلد، مدت 380 ساعت
6- مجله آینه پژوهش، شماره 1-12، مدت 160 ساعت
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.