تحول تاريخی در علم پزشکی
تحول تاريخی در علم پزشکی
در يک تحول تاريخی در علم پزشکی، فردی که از هر دو پا فلج شده بود، با استفاده از فرمانهای مغزش موفق به راه رفتن با پاهای خودش شده است.
خبرآنلاين نوشت: در اين پروژه که توسط محققان دانشگاه کاليفرنيا به سرانجام رسيده برای اولينبار در جهان يک بيمار فلج از هر دو پا توانايی راه رفتن را با پاهای خودش پيدا کرده است.
در آزمايشی که صورت گرفت، مرد 26 سالهای که در تصادف موتورسيکلت از ناحيه هر دو پا فلج شده بود توانست با امواج مغزی پاهای خودش را به حرکت درآورد. اين تحول میتواند هزاران معلول را از روی صندلیهای چرخدار بلند کند.
پيش از اين تلاشهای مشابهی صورت گرفته بود اما هميشه يک بازوی رباتيک بايد به جای پای بيمار برای حرکت او عمل میکرد. اين برای نخستين بار است که يک فرد معلول میتواند بار ديگر به پاهای خودش فرمان حرکت بدهد.
در اين روش يک کلاه حاوی چند الکترود روی سر فرد معلول قرار میگيرد. الکترودها قادر به دريافت امواج و سيگنالهای مغزی هستند و آنها را به صورت بیسيم به يک کامپيوتر منتقل میکنند. اين همان شيوهای است که در نوار مغزی به شيوه الکتروانسفالوگرام (EEG) مورد استفاده قرار میگيرد.
سيگنالهای ارسالشده توسط الکترودها توسط کامپيوتر شناسايی شده و امواج جديدی به الکترودهای اطراف پای بيمار ارسال میشود. اين الکترودها سلولهای عصبی پای بيماری را تحريک میکنند و به اين وسيله پای او قدم برمیدارد. در اولين آزمايش اين مرد 26 ساله که در تصاوير چهرهاش محو شده توانست 3.66 متر راه برود.
هرچند در اولين آزمايش از واکر و تجهيزاتی که به سقف متصل بوده برای کنترل وزن بيمار استفاده شده اما اين حرکت کوتاه، گامی بزرگ در علم پزشکی به حساب میآيد. به سرانجام رسيدن اين
پروژه تا اين مرحله پنج سال زمان برده است اما هنوز در مراحل ابتدايی قرار دارد و میتواند پيشرفت بسيار بيشتری داشته باشد.
منبع: ايسنا ؛ سایت شمعدانی، 4 مهر 1394
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.