قوانين تنيس با ويلچر
قوانين بازی
بازي تنيس با ويلچر بر اساس قوانين فدراسيون بينالمللي تنيس، با لحاظ نمودن استثنائات ذيل انجام ميشود:
الف) قانون Two-Bounce (دوبار برخورد توپ به زمين):
بازيكن تنيس با ويلچر مجاز است توپ را دوبار به زمين بزند. اين بازيكن بايد توپ را قبل از سومين برخورد به زمين برگرداند. دومين برخورد توپ به زمين ميتواند در داخل محدوده زمين يا در خارج آن صورت گيرد.
ب) ويلچر:
ويلچر به عنوان بخشي از بدن بازيكن به حساب ميآيد و تمامي قوانين قابل اعمال در خصوص بدن بازيكن، بايد در خصوص ويلچر وي نيز اعمال گردد.
ج) سرويس:
سرويس بايد به صورت ذيل انجام گيرد:
1- زننده سرويس، بلافاصله (دقيقا) قبل از آغاز زدن سرويس بايد در يك حالت ثابت (بدون حركت) قرار داشته باشد. وي سپس بايد مجاز به انجام يك حركت به طرف جلو (Push) قبل از زدن ضربه به توپ باشد.
2- زننده سرويس، در حين زدن سرويس، نبايد با هر يك از چرخهاي ويلچر و هر نقطهاي به غير از قسمت عقبي (پشت) خط اصلي در داخل محدوده فرضي امتداد يافته از قسمت وسط زمين و خط عرضي زمين، تماس پيدا كند.
3- اگر استفاده از روشهاي سنتي (مرسوم) براي زدن سرويس، براي يك ورزشكار مبتلا به فلج چهار اندام، از نظر فيزيكي (جسمي) غير ممكن باشد، در اين صورت يك ورزشكار يا يك فرد ديگر ميتواند توپ را براي چنين ورزشكاري بياندازد. به هر حال، هميشه بايد از يك روش سرويس زني استفاده شود.
د) از دست دادن امتياز:
يك بازيكن در موارد ذيل امتياز از دست ميدهد:
1- عدم برگرداندن توپ قبل از برخورد آن به زمين براي سومين بار.
2- بر اساس قانون (هـ) ذيل. در صورتي كه بازيكن به هنگام قرار داشتن توپ در جريان بازي، از هر يك از قسمتهاي پاهايش يا قسمتهاي انتهايي پاهاي خود به عنوان ترمز يا به عنوان تثبيت كننده (هايل يا استابيلايزر) در زمان زدن سرويس، ضربهزدن به توپ، چرخيدن يا متوقف شدن (از طريق قراردادن پاها بر روي زمين يا بر روي هر يك از چرخهاي ويلچر) استفاده نمايد، (در اين صورت امتياز از دست ميدهد).
3- در صورتي كه باسن بازيكن، به هنگام تماس وي با توپ، با صندلي ويلچر تماس نداشته باشد.
هـ) راندن ويلچر با كمك پا:
1- اگر به دليل نقص توانايي، يك بازيكن قادر به راندن ويلچر با استفاده از چرخهاي آن نباشد، در اين صورت ميتواند با استفاده از يك پاي خود ويلچر را به طرف جلو براند.
2- حتي اگر بر اساس قانون فوق (هـ – 1)، يك بازيكن مجاز به راندن ويلچر خود با استفاده از يك پاي خود باشد، هيچ يك از قسمتهاي پاي بازيكن در موارد ذيل نبايد با زمين تماس داشته باشد.
– در خلال حركت چرخشي زدن ضربه به توپ،(Swing) شامل زماني كه راكت به توپ برخورد مينمايد.
– از زمان آغاز حركت سرويس تا زماني كه راكت به توپ برخورد مينمايد.
3- بازيكني كه از اين قانون تخطي نمايد، يك امتياز از دست ميدهد.
و) تنيس با ويلچر / افراد سالم:
زماني كه يك بازيكن تنيس با ويلچر (بازيكن ويلچري) به همراه يا در مقابل يك بازيكن سالم در مسابقات انفرادي و دوبل بازي ميكند، قوانين تنيس با ويلچر بايد براي بازيكن ويلچري و قوانين تنيس افراد سالم بايد براي بازيكن سالم اعمال گردد. در اين مورد، بازيكن ويلچري مجاز است از دوبار برخورد توپ به زمين استفاده نمايد در حالي كه بازيكن سالم فقط از يك بار برخورد توپ به زمين ميتواند استفاده كند. (براي بازيكن ويلچري، دوبار برخورد توپ به زمين و براي بازيكن سالم يك بار برخورد توپ به زمين مجاز ميباشد).
توجه: تعريف قسمتهاي انتهايي اعضاي تحتاني (پاها): شامل باسن، كپل، ران، قسمت پا،(leg)، قوزك پا و قسمت انتهايي پا (Foot) ميشود.
منبع: سایت فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولین
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.