تذکرات و خواستههای معلولین درباره معرفی اعضاء شورای عالی سازمان بهزیستی
معرفی اعضاء شورای عالی سازمان بهزیستی
تذکرات و خواستههای معلولین
رئیس محترم سازمان بهزیستی جناب آقای دکتر انوشیروان محسنی بندپی به تاریخ 21 خردادماه 94 اعضای شورای مزبور را تعیین کردند. اسامی این دوازده نفر در حکم ریاست اعلام شد.
قابل توجه اینکه مراکز و نهادهای معلولیتی و نیز نخبگان معلولین همیشه و همواره بر این نکته تأکید داشتهاند که در سازمان بهزیستی از معلولین فرهیخته هم استفاده شود. در ردههایی که مرتبط با کار معلولین است و نیز در شوراهای تصمیمگیری و از جمله در شورای عالی حداقل سه نفر از معلولین حضور داشته باشند و حداقل تأثیر این اقدام، دلگرمی معلولین است.
اگر این افراد با نظر معلولین مثل رأیگیری مدیران NGOهای معلولین یا هیئت هفت نفره منتخب سازمانهای مردم نهاد معلولین باشد بهتر است. زیرا موجب افزایش مشارکت آنان خواهد شد.
توجه همه مدیران کشور و از جمله رئیس محترم بهزیستی جناب دکتر محسنی را به این نکته جلب میکنم. رسول خدا(ص) وقتی دولت اسلامی را در شهر مدینه مستقر کرد از همه اقشار دعوت به همکاری کرده از جمله به معلولین توجه ویژه داشت. نابینای مطلقی به نام عبدالله بن ام مکتوم را به عنوان مؤذن صبح و جانشین خود در امور مدنی و معیشتی مردم به هنگام نبودن در شهر و رفتن به سفرهای جنگی منصوب کرد. تصور بفرمایید مؤذن ظهر نه، مؤذن صبح در تاریکی باید بالای مأذنه رفته و اذان بگوید. در این زمان، دهها دلیل و توجیه میآوریم که چنین فردی مناسب این مسئولیت نیست مثلاً میگوییم چنین فردی نمیتواند سپیده را ببیند و وقت اذان را تشخیص دهد یا نمیتواند از پلههای تنگ و ناجور آن زمان بالا رفته و در مأذنه اذان بگوید، ممکن است از پلهها یا بام سقوط کند و به او آسیب رسد، اما همه اینها را رسول خدا(ص) میدانست و به رغم همه اینها او را منصوب کرد تا به همگان تفهیم کند یک معلول میتواند و صلاحیت دارد که چنین منصبها و مسئولیتهای حساس را اجرا کند.
مؤذن و رسیدگی به امور مردم در آن دوره دقیقاً مثل وزیر فرهنگ و ارشاد و وزیر داخلی (کشور) در این دوره است. در واقع رسول خدا(ص) یک نابینای مطلق را به عنوان وزیر ارشاد و وزیر داخله تعیین کرد؛ تا به همه مسلمانان در همه دورهها و زمانها بگوید معلولین توانایی انجام وظایف مهم و عالی را دارند و نترسید و از آنها، از خلاقیت و استعدادهای آنان استفاده کنید.
عبدالله بن ام مکتوم همان کسی است که آیات نخست سوره عبس در شأن او است. وقتی بزرگان و مشاهیر در مسجد تجمع کرده بودند و دور رسول خدا(ص) حلقه زده بودند و مشغول بحث درباره حادثه مهم بودند، عبدالله وارد شد و چون نمیدید سلام کرد و با صدای بلند مثلاً میگفت رسول خدا(ص) کجایی با تو سخنهای مهم دارم.
کسی از این جمع با کراهت روی خود را برگرداند. یعنی سخنی در مذمت عبدالله گفت، به او هم توهین نکرد، فقط چهره برگرداند. همانجا خداوند با عتاب شدید این عمل را محکوم کرد و یازده آیه نخست سوره عَبَسَ (یا سوره اعمی: نابینا) نازل شد.
به نظر میرسد خداوند میخواهد به همه مسلمانان در همه زمانها بفهماند عدم توجه به معلولین پذیرفته نیست. در همین آیات علت و دلیل توجه و اهتمام به معلولین بیان شده و نابینایی مثل عبدالله را به دلیل داشتن صفات انسانی مطلوب ستوده با اینکه فقیر و ژندهپوش است، در مقابل اغنیای بیتوجه به او را، مذمت کرده چون اخلاقیات انسانی و نیکو ندارند. به عبارت امروزی شایسته سالاری مهم است و نابینای شایسته و متقی بهتر از آدم غنی و ثروتمند ولی غیر معتقد و غیر متعهد است.
امید است ریاست محترم سازمان بهزیستی به معیارها و ملاکهای دینی عنایت داشته و در راستای دستورات دینی، معلولین شایسته و نخبه را در مناصب مهم و عالی بگمارند.
دفتر فرهنگ معلولین
23 خرداد 1394
اعضاء شورای عالی راهبردی سازمان بهزيستی کشور معرفی شدند
معاون وزير و رئيس سازمان بهزيستی کشور طی احکامی ۱۲ عضو شورای عالی راهبردی بهزيستی را منصوب کرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بينالملل، «انوشيروان محسنی بندپي» معاون وزير و رئيس سازمان بهزيستی کشور طی احکامی دکتر «حسين ملک افضلي» استاد دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر «عزتالله سام آرام» استاد دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر «محمد کمالي» استاد دانشگاه علوم پزشکی ايران، دکتر «محمدرضا محمدي» استاد دانشگاه علوم پزشکی ايران، دکتر «سيد مجيد ميرخاني» استاد دانشگاه علوم بهزيستی و توانبخشی، دکتر «مريم رسوليان» استاد دانشگاه علوم پزشکی ايران، دکتر «محمود عليمحمدي» مشاور وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور معلولان، دکتر «محمدتقی جغتايي» استاد دانشگاه علوم پزشکی ايران، دکتر «عباسعلی اللهياري» رئيس سازمان روانشناسی، دکتر «محمدعلی محسنیبندپي» استاد دانشگاه علوم بهزيستی و توانبخشی، دکتر «خرم خورشيد» رئيس دانشگاه علوم بهزيستی و توانبخشی و دکتر «حسن رفيعي» استاد دانشگاه علوم بهزيستی و توانبخشی را به عنوان عضو شورای عالی راهبردی سازمان بهزيستی کشور منصوب کرد.
منبع: اداره کل روابط عمومی و امور بينالملل سازمان بهزيستی کشور، 21 خرداد 1394
من به عنوان يك معلول با مشكلات زيادی مواجه هستم من به تنهايی نه كه همه افراد مانند من قطعا با مشكلات زيادی مواجه هستند مناسب سازی نشدن معابر (در شهر من كه ثپه نوردی كنیراحت تری تا اين كه وارد يك خيابان بشوی ( شهرداری هم كه قربونش برم هر روز به اين تپه ها و چاله چوله ها وسعت می بخشد. تحصيل – نداشتن خودرو ويژه معلولين به تعداد مناسب – امان از روزیكه وارد ساختمان چند طبقه ای بشی كه آسانسور نداشته باشد يا آسانسور خراب باشد پله های بانك ها كه هر كدام حكم يك ديوار را دارند . ازدواج و از همه مهمتر اشتغال است به هر حال جامعه ما اين طوریه بايد قبول كرد و با مشكلات جنگيد .