همایش ملی جامعه بینا، شهروند نابینا توسط دانشگاه کاشان
همایش ملی «جامعه بینا، شهروند نابینا»، ۲۱ و ۲۲ مهرماه امسال با حضور جمعی از محققان و پژوهشگران سراسر کشور در دانشگاه کاشان برگزار میشود.
دکتر نرگس نیکخواه، دبیر علمی همایش جامعه بینا، شهروند نابینا هدف از برگزاری این همایش را شناسایی ابعاد مسائل نابینایان و کم بینایان در حوزههای روانشناختی، حقوقی، اجتماعی – فرهنگی، آموزشی- تربیتی و مدیریت شهری ذکر کرد و افزود: سعی بر این است که در این همایش با ارائه تجربیات و راهکارهای علمی در جهت رفع مسائل نابینایان و کم بینایان همت گماریم.
وی با بیان اینکه این اهداف در سه بخش آموزش، پژوهش و سیاستگذاری دنبال میشود، اظهار کرد: مخاطبین این همایش دو روزه علاوه بر نابینایان و کمبینایان، همه صاحبنظران، استادان، دانشجویان و پژوهشگران علاقهمند به این عرصه مطالعاتی مغفول مانده هستند.
وی محورهای اصلی همایش را مسالهپژوهی و راه حلیابی در عرصههای مختلف علمی درباره نابینایی و کمبینایی، زمینهها و عوامل اجتماعی موثر بر کاهش یا افزایش کیفیت زندگی افراد نابینا و کمبینا، زمینهها و عوامل فرهنگی موثر بر کاهش یا افزایش کیفیت زندگی افراد نابینا و کمبینا، محدودیتها و فرصتهای حقوقی موجود برای نابینایان و کم بینایان، زمینهها و ظرفیتهای آموزشی و تربیتی، عوامل و زمینههای موثر در بهداشتروانی و رشد شخصیتی، زمینهها و عوامل موثر بر بهبود کیفیت مدیریت شهری برای افراد نابینا و کمبینا و شناسایی تکنولوژیهای نوین ارتباطی مورد نیاز نابینایان و کم بینایان ذکر کرد.
عضو گروه جامعهشناسی دانشگاه کاشان، آخرین مهلت دریافت چکیده مقالات به دبیرخانه همایش را تا ۳۱ تیر ماه اعلام و تصریح کرد: علاقهمندان میتوانند اصل مقالات خود را تا ۱۵ شهریور ماه به دبیرخانه همایش به نشانی دانشگاه کاشان، کیلومتر ۶ بلوار قطب راوندی و یا به آدرس الکترونیکی blindsconference2015@gmail.com و یا info@blindsconference2015.ir ارسال کنند.
منبع: ایسنا ؛ سایت کانون معلولین توانا، 21 خرداد 1394
معرفی همایش
جامعه اسلامي نابينايان كاشان تشكلي است مردم نهاد كه در سال 83 با 83 عضو كار خود را با هدف ارتقاي سطح زندگي فردي،خانوادگي و اجتماعي اعضاي نابينا و كم بيناي خود آغاز كرده و هم اكنون با 474عضو در قالب بخشهاي اداري، فرهنگي، آموزشي، مددكاري اجتماعي و مشاوره مجدانه در راستاي تحقق اهداف خود میکوشد. اما تجربه ده سال تلاش بي وقفه اين مركز نشان میدهد افزايش سطح دانش و آگاهي، مهارت، خلاقيت، اعتماد به نفس شخص نابينا و كم بينا بدون تغيير و مناسب سازي حوزه هاي گوناگون زندگي فردي، خانوادگي و اجتماعي وي نتيجه اندك وگاه معكوسي خواهد داشت. اين تغيير ميسر نخواهد شد مگر بواسطه تعميق شناخت همه جانبه جامعه از مسائل، مشكلات و محدودیتهای فراروي آنها از يكسو و از سوي ديگر شناسائي و ايجاد امكانات، فرصتها و راهكارهاي مناسب براي فائق آمدن بر مسائل مذكور. برگزاري همايشي تخصصي در رابطه با مسائل و مشكلات نابينايان و كم بينايان در ابعاد مختلف حقوقي، اجتماعي، روانشناختي و آموزشي بي ترديد اقدام موثری خواهد بود جهت بهره گیری از دانش علمی و تخصصی گروه های حقوق، علوم اجتماعی، روانشناسی، علوم تربیتی و مدیریت.
محورهای کنفرانس
محورهاي اصلی
مساله پژوهي و راه حل يابي در عرصه هاي مختلف علمي درباره نابينايي و كم بينايي
زمینهها و عوامل اجتماعي موثر بر كاهش يا افزايش كيفيت زندگي افراد نابينا و كم بينا
زمینهها و عوامل فرهنگی موثر بر كاهش يا افزايش كيفيت زندگي افراد نابينا و كم بينا
محدودیتها و فرصتهاي حقوقي موجود براي نابينايان و كم بينايان
زمینهها و ظرفيتهاي آموزشي و تربيتي
عوامل و زمينه هاي موثر در بهداشت رواني و رشد شخصيتي
زمینه ها و عوامل موثر بر بهبود کیفیت مدیریت شهری برای افراد نابینا و کم بینا
شناسایی تکنولوژی های نوین ارتباطی مورد نیاز نابینایان و کم بینایان
محورهاي فرعي
مهارتهاي اجتماعي موثر و ضروري براي ارتقا كيفيت زندگي فردي، خانوادگي و اجتماعي نابينايان و كم بينايان
روشها، تکنیکها و تکنولوژیهای آموزشي مناسب براي نابينايان و كم بينايان
شيوه هاي آموزش عمومي جامعه و فرهنگ سازي جهت مديريت صحيح سطوح مختلف تعامل با افراد نابينا و كم بينا
توزيع اجتماعي و اقتصادي نابينايي و كم بينايي
فرايند هاي جامعه پذيري، هويت يابي و ادغام اجتماعي افراد نابينا و كم بينا
نقش و سهم افراد نابينا و كم بينا در خانواده (تشكيل، مديريت، تامين و تخصيص منابع، سرمایهها و….)
اشتغال افراد نابينا و كم بينا (زمينه هاي شغلي، بازار كار،،عوامل بازدارنده يا تسهيل كننده و…)
كيفيت سنجي خدمات اجتماعي و رفاهي و توانبخشي ويژه نابينايان و كم بينايان
نقش و عملكرد نهادهاي دولتي و غير دولتي ( خيريه و خودبنياد ) در حمايت از نابينايان و كم بينايان
تجارب جهاني و برنامه هاي داخلي در خصوص ارتقاي كيفيت زندگي نابينايان و كم بينايان
بررسي و ارزيابي كيفيت قوانين و مقررات موجود براي نابينايان و كم بينايان در زمينه هاي مختلف از جمله خانواده، خدمات و تسهيلات اجتماعي، اشتغال، تحصيلات و..
بررسي پيش شرطهای حقوقي و قانوني لازم درباره نابينايان و كم بينايان جهت رفع مسائل و مشكلات آنها در سطوح مختلف فردي، خانوادگي و اجتماعي
دبیرخانه کنفرانس
آدرس دبیرخانه : دانشگاه کاشان – کیلومتر 6 بلوار قطب راوندی
تلفن : 03155912765
فکس : 03155912765
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.