هیئت بنیاد شیعیان ترکیه در دفتر فرهنگ معلولین
هیئت بنیاد شیعیان ترکیه
در
دفتر فرهنگ معلولین
سه شنبه 19 خرداد ماه 1394- ساعت 3 – 5 بعدازظهر
1-
آقایان یحیی کمال اوتار رئیس بنیاد شیعیان ترکیه (TÜrkiye Caferileri Vakfi) و علیرضا اوتار معاون بنیاد و حسن آپایدین دبیر کل این بنیاد روز سه شنبه 19 خرداد ماه 1394 به دفتر فرهنگ معلولین تشریف آوردند. این بنیاد تنها تشکیلات شیعی است که در ترکیه مجوز بنیاد یعنی عالیترین رتبه در بین تشکلهای این کشور را دارد. نیز تنها تشکیلات شیعی است که مجوز راهاندازی واحدهای آموزشی، پژوهشی و خدماتی در همه سطوح را دارد و تحت پوشش بنیاد وقف ترکیه قرار دارد. یعنی این بنیاد میتواند برای کودکان شیعیان در دوره پیشدبستانی تا جوانان شیعیان در دوره دانشگاهی واحد آموزشی برپا کند. نیز مجوز تأسیس پژوهشگاه، واحدهای تبلیغی را هم در اختیار دارد.
با تلاشهای چند تن از شیعیان نخبه و فرهیخته این بنیاد شکل گرفته و توانسته دولتمردان ترکیه را قانع کند و مجوزهای حقوقی لازم را دریافت کند؛ خلاصه بستر لازم و فرصت مناسب برای شیعیان فراهم آورد تا در کشور ترکیه به راحتی در سطوح مختلف ارتقا پیدا کنند. این تجربه میتواند توسط شیعیان در دیگر کشورها هم اجرایی شود و به جای منازعات مهلک با دولتها، با مصالحه و استفاده از امکانات عمومی و دولتی به توسعه و رشد و ارتقای جامعه شیعه در همه زمینهها کمک کند.
2-
آقایان به دفتر فرهنگ معلولین تشریف آوردند و وقتی کارهای متنوع این دفتر را دیدند، اذعان نمودند که ما میتوانیم زمین، ساختمان و همه نوع امکانات در اختیار این دفتر بگذاریم تا در ترکیه برای معلولین ترکیه، اقدامات فرهنگی و توانبخشی فرهنگی را اجرا نماید. اما مدیر دفتر آقای محمد نوری و معاون ایشان علی نوری این هیئت را قانع کردند که در صورت اجازه جناب آقای سید جواد شهرستانی، ما هرگونه خدمت و اقدامی را دریغ نمینماییم. لذا قرار شد آقایان ملاقاتی با جناب آقای شهرستانی داشته باشند.
3-
آقای علی نوری درباره قسمتهای مختلف دفتر و تولیدات مرکز در عرصه کتاب بریل، کتاب گویا، کتاب الکترونیک، دائرةالمعارفها، مجله، وب سایت، بانکهای اطلاعاتی معلولین و غیره توضیح داد. سپس قسمتهای مختلف را بازدید کردند.
در ادامه درباره پروتکل و سوژههایی که بنیاد شیعیان ترکیه و دفتر فرهنگ معلولین میتوانند مشترکاً انجام دهند بحث شد. آقای محمد نوری به آنان گفت اولویت با کارهای ریشهایتر مثل جمعآوری اطلاعات درباره مؤسسات معلولین و نخبگان معلول در ترکیه است. اطلاعات مؤسسات را میتوانید جمعآوری کنید و در قالب یک کتاب منتشر نمایید. این کتاب مرجع در دنیا مأخذ بسیاری از تحقیقات خواهد شد. نیز میتوانیم یک کتاب به زبان انگلیسی درباره مراکز معلولین ترکیه و ایران منتشر کنیم یا بانک مشترک معلولین و مراکز برای دو کشور تأسیس نمائیم.
پروتکل دیگر برپایی نمایش قرآن بریل و قرآن صوتی در محوطه بنیاد در ترکیه است. آقای اوتار گفت برای ماه محرم میتوانیم نمایشگاه عکس معلولیت و معنویت را برپا کنیم. پروتکل دیگر ایجاد یک مرکز آموزشی قرآن در بنیاد و جذب دانشجوی معلول از همه جهان و برگزاری دورههای آموزشی برای آنها و اعطای مدرک به آنها است.
پروتکل دیگر برپایی همایشها و نشستهای سودمند برای معلولین است. همایش بررسی وضعیت خط بریل و قرآن در جهان یک ضرورت جدی است. همه این پروتکلها در حد بررسی است و پس از کارشناسی دقیق و اخذ مجوز به مرحله اجرا میرسد.
ساعت پنج جلسه به پایان رسید و قرار شد پس از بررسیهای جدید، در هفتههای آینده گفتگوی جدید داشته باشیم.
آشنایی بیشتر با بنیاد شیعیان ترکیه و دریافت اساسنامه این مرکز
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)