دومین جشنواره توان یاب و فضای مجازی
دومین جشنواره توانیابان و فضای مجازی
مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد، 24 اردیبهشت 1393
فناوری اطلاعات و ارتباطات، تحولات فراوانی در عرصه زندگی افراد دارای معلولیت به ویژه در فعالیتهای اجتماعی از جمله کارآفرینی این گروه از اعضای جامعه به وجود آورده است و به عنوان مهم ترین ابزار کارآفرینی مدرن مورد توجه قرار گرفته است.
کارآفرینی و ایجاد فرصتهای شغلی قابل دسترس در فناوری اطلاعات، پهنه وسیعی برای فعالیت دارد. توسعه فناوری بستر کارآفرینی مناسبی برای توانیابان است.
جشنواره فضای مجازی و توانیابان با توجه به نقش تأثیر گذار و مغفول مانده فناوری اطلاعات و ارتباطات در کارآفرینی افراد دارای معلولیت و سهولت اشتغال این عزیزان در این عرصه برگزار میشود.
این جشنواره تلاش میکند در کنار معرفی حضور توانیابان در فضای مجازی به این نقش بپردازد و گامی در جهت تبین آن بردارد.
اهداف:
– شناسایی و معرفی توانمندیهای افراد توانیاب در فضای مجازی
– تبین نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در کارآفرینی افراد دارای معلولیت
– بررسی تأثیر وب در زندگی فردی و اجتماعی توانیابان
بخش رقابتی:
الف) سایتها و وبلاگهای افراد توانیاب
ب) سایتها و وبلاگهای با موضوع معلولیت
ج) سایتهای انجمنهای حوزه معلولان
اختتامیه:
همزمان با برگزاری مراسم میلاد با سعادت امام علی(ع) از برگزیدگان دومین جشنواره توانیاب و فضای مجازی با اهدا جوایز ویژه و تندیس قدردانی به عمل آمد.
در مراسمی که با حضور جمعی از اعضای هیأت مؤسس، هیأت امنا، هیأت مدیره، نیکوکاران با سابقه، کارآموزان و کارآموختگان موفق و پدران زحمتکش چند کارآموز مجتمع رعد برگزار شد، ابتدا پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط محمد شکری یکی از هنرجویان رعد، مهندس احمد میزاخانی رئیس هیأت مدیره و یکی از مؤسسان خیریه رعد با تبریک میلاد امام اول مسلمانان و اشاره به فضایل اخلاقی آن حضرت، افزود: شایستگی های اخلاقی و انسانی امام علی(ع) چنان گسترده است که در یک جلسه قابل بیان و تفسیر نیست اما چهل پند آن حضرت گنجینه ای از کرامتهای انسانی و اخلاقی است.
رئیس هیأت مدیره رعد با اشاره به خدمات ارزشمند این مؤسسه آموزشی طی ۳ دهه گذشته، گفت: این فعالیتها به برکت حضور عزیزان بزرگواری حاصل شد که ۳۰ سال پیش با توکل به لطف خدای مهربان پای در این راه پر فراز و فرود گذاشتند و در این سالها جمع قابل توجهی از مردان و زنان نیکوکار با حضورشان این حرکت را توسعه و تداوم بخشیدند. امروز فرصتی به دست آمد تا مجتمع تعدادی از این دوستان را مورد تجلیل قرار دهد.
در ادامه این مراسم فیلم مستندی از ساختههای محمد پیروزرام به نمایش درآمد که به زندگی هنرمند توانیابی به نام احمد ارجمندی پرداخته بود که پدرش برای موفقیت او زحمات بسیاری کشیده بود.
این فیلمساز توانیاب به رغم داشتن معلولیت شدید و مشکل تکلم، چند جایزه معتبر هنری از جشنوارههای خارجی را کسب کرده است که پدر احمد در پیشرفت حرفهای تأثیر انکار ناپذی داشته است.
در بخش دیگری از این مراسم رضا سخن سنج، مدیر روابط عمومی خیریه رعد و عضو هیأت داوران دومین جشنواره توانیاب و فضای مجازی با قرائت بیانیه هیأت داوران و بیان معیارهای فنی و محتوایی داوری، افزود: هدف از برگزاری این دوره از جشنواره ترویج و توسعه فرهنگ کارآفرینی با رویکرد «توانیاب، فضای مجازی، اشتغال و استقلال اجتماعی» بود.
وی با توجه به میزان شرکت کنندگان و امیدواری برای مشارکت بیشتر علاقهمندان برای دورههای بعد، گفت: در این دوره ۱۰۰ شرکت کنندگان در ۴ بخش به رقابت پرداختند که در پایان نفرات اول تا سوم هر بخش در این مراسم معرفی و با اهدای تندیس و جوایز نفیس از آنان تجلیل میشوند.
در دوره دومین جشنواره توانیاب و فضای مجازی، دکتر محمد کمالی ریاست مرکز تحقیقات توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران، مهندس مسعود زارع مدیر روابط عمومی شرکت پیشگامان توسعه ارتباطات کویر یزد، مهدی امیری معاون اداره سلامت شهرداری تهران، مهندس رضا هاشمی کارشناس رسانههای دیجیتال، رضا سخن سنج مدیر روابط عمومی مجتمع رعد، مهندس رحمان علاقهبند مدیر وب سایت رعد و مهندس فاطمه غفوریان مدیر دفتر کارآفرینی مجتمع رعد مسؤولیت داوری را بر عهده داشتند.
در ادامه احمد میرزاخانی و صدیقه اکبری از اعضای هیأت مدیره مجتمع رعد و مسعود زارع مهرجردی، مدیر روابط عمومی شرکت پیشگامان توسعه ارتباطات کویر یزد، به عنوان حامی مالی جشنواره با حضور در جایگاه، جوایز و تندیس جشنواره را برگزیدگان اهدا کردند.
در گروه وب سایتهای افراد دارای معلولیت، رتبه اول به محمد حیدری، مدیر سایت بال پرواز جامعه مجازی معلولین ایران از شهر اصفهان؛ رتبه دوم به سعید ضروری، مدیرآموزشگاه مجازی زبان انگلیسی وافل از شهر منجیل و رتبه سوم به افشین پرفکر مقدم، مدیر سایت جامعه مجازی معلولین شهر ری تعلق گرفت.
همچنین در گروههای افراد دارای معلولیت، هانیه عرب نویسنده وبلاگ لبخند زندگی از کرج، رتبه اول؛ آرزو قنبری نویسنده وبلاگ سودایی از تهران رتبه دوم و مونا عبدالحسین مزرعی نویسنده وبلاگ من و نخاع از اهواز رتبه سوم را کسب کردند.
در گروه وب سایتهای مرتبط با معلولیت، رتبه اول را دکتر نگین حسینی روزنامه نگار و مدیر سایت روز+نامه و رتبه دوم را به صورت مشترک مینا آروانه مدیر پایگاه اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران ساکن تهران و جواد طلسچی، مدیر بانک اطلاعات مددکاران ساکن ساری را به خود اختصاص دادند و در گروه وب سایتهای حوزه معلولیت، رتبه اول را وب سایت مؤسسه پیام آوران ساحل امید با مدیریت شهرام مبصر، رتبه دوم را وب سایت کانون معلولان شهر تهران به مدیریت ترانه میلادی و رتبه سوم را وب سایت دفتر فرهنگ معلولین به مدیریت علی نوری از آن خود کردند.
در قسمت دیگری از این مراسم دکتر حبیب الله نبوی با تکیه بر مفاهیم نهج البلاغه به بیان نقش نیکوکاری و تأثیر آن در توسعه و پیشرفت مراکز آموزش در حوزه معلولان اشاره کرد و افزود: توجه به فرمایشات حضرت علی(ع) و توصیه نهج البلاغه باید در جامعه و رسانه های ما اهمیت بیشتر پیدا کند تا مردم در حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی نقش مؤثر این دستورات را به خوبی دریابند.
اجرای موسیقی سنتی توسط گروه موسیقی توانیابان مجتمع رعد به سرپرستی یاشارخدایی و اجرای ترانههای ملی و محلی از قسمتهای جذاب مراسم بود.
بخش پایانی مراسم به گرامیداشت روز پدر و قدردانی از مقام نیکوکاران سه دهه اختصاص داشت که در این قسمت از مؤسسان، مدیران و نیکوکاران مجتمع رعد با اهدای تندیس خدمت، تجلیل به عمل آمد.
مآخذ
وب سایت مجتمع رعد، ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳؛ اطلاعات محلی از مسئولین و مدیران.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.