جشنواره یک روزه المپیک و معلولان
جشنواره یک روزه المپیک و معلولان
4 تیرماه 1393- مجتمع رعد تهران
مهدی ضیاییفر
به مناسبت گرامیداشت هفته المپیک، مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد اقدام به برپایی جشنواره روز المپیک و معلولان نمود. این جشنواره با همکاری فدراسیون ورزشهای همگانی، کمیته ملی المپیک، اداره کل سلامت شهرداری تهران و با حضور دفتر فرهنگ معلولین و چند مؤسسه مربوط به معلولین برگزار شد. جشنواره ورزشی المپیک و معلولان با شعار حرکت، یادگیری و تجربه کردن، در روز چهارشنبه چهارم تیرماه در خیریه رعد با حضور چند مؤسسه معلولیتی و نیز شهروندان دارای معلولیت برگزار شد.
در هفته المپیک (31 خرداد تا 6 تیر) و همزمان با مردم سایر کشورهای جهان، در تهران و کلیه استانهای کشور با انجام فعالیتها و رقابتهای شاد و مفرح ورزشی جهت ارتقای سطح سلامتی و نشاط در جامعه، توسعه هرچه بیشتر ورزش همگانی به خصوص در میان افراد دارای معلولیت و آشنایی توانیابان با رشتههای تحت پوشش فدراسیون ورزشهای همگانی جشنواره المپیک و معلولان برگزار شد.
افراد دارای معلولیت در رشتههای ورزشی سوارکاری، بوچیا، تیروکمان، پینگ پنگ، فوتبال دستی، طناب کشی، پرتاب پنالتی، دارت، بهکاپ (مینی گلف)، لیوان چینی، مچ اندازی، ویلچررانی و برخی دیگر از رشتههای ورزش همگانی در این روز، در محل خیریه رعد در شهرک غرب تهران به رقابت پرداختند.
این جشنواره با همراهی محمود خسروی وفا رییس فدراسیون جانبازان و معلولان، امیر ماندگارفر دبیر کل کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامی، محمدرضا دوست محمدی، نایب رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی، غزاله منتظم سرپرست کمیته سوارکاری جانبازان و معلولان، صدیقه اکبری مدیر عامل مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد، کهندانی معاونت اجرایی کمیته ملی المپیک، دکتر شهرام علم دبیر فدراسیون ورزشهای همگانی، فاطمه مرادی کارشناس اداره کل سلامت شهرداری تهران و جمعی دیگر از علاقهمندان به ورزش معلولان، روز چهارشنبه چهارم تیرماه برگزار شد.
در ابتدای مراسم توانیابان حاضر در مجتمع رعد به همراه مسؤولان به ویژه محمود خسروی وفا ورزش صبحگاهی را اجرا کردند. سپس حضار با شرکت در کارگاههای مختلفی چون سوارکاری، تیر و کمان، تنیس روی میز، دارت، توپ و حلقه، فوتبال دستی، طناب کشی، مچ اندازی، بهکاپ و … پنجمین روز از هفته المپیک را برگزار کردند.
در این مراسم، که با حضور پر شور توانیابان مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد، اعضای کانونهای معلولان مناطق ۲۲ گانه تهران، اعضای باشگاه ورزشی فیروز از قزوین، باشگاه سوارکاری اسواران، اعضای دفتر فرهنگ معلولین قم و انجمنهای پیام آوران ساحل امید، باور، معلولان پارس، علمی فرهنگی و هنری معلولان ایران، برگزار شد؛ شرکت کنندگان با لباسهای ورزشی متحدالشکل به رقابت سالم و پرشور پرداختند و بار دیگر بر تأثیر ورزشهای همگانی در زندگی افراد دارای معلولیت تأکید کردند.
همچنین اورژانس تهران نیز از ابتدای صبح به منظور حفظ سلامت توانیابان در مجتمع رعد مستقر بود و ضریب اطمینان برگزارکنندگان را بالا برد.
در پایان مراسم که با مشارکت فدارسیون ورزشهای همگانی و اداره کل سلامت شهرداری تهران و همکاری منطقه ۲ شهرداری اجرا شد، هدایایی به قید قرعه به شرکت کنندگان اعطاء شد و حاضران پس از صرف ناهار مجتمع رعد را ترک کردند.
برگزاری نخستین دوره رقابتهای سوارکاری جانبازان و معلولان
در حاشیه این مراسم که همراه با هدف گرامیداشت روز المپیک و معلولان اجرا شد، نخستین مسابقه سوارکاری جانبازان و معلولان با همت کمیته سوارکاری جانبازان و معلولان کشور برگزار شد که با استقبال بی نظیر توانیابان روبه رو شد.
بر اساس معیارهایی همچون واکنشهای حفاظتی، نحوه ورود، نحوه خروج، وضعیت دست ها وضعیت پاها، تعادل سوارکار، نشست، حرکت در مسیر، وضعیت سوارکار، یورتمه کمیته داوری به شرکت کنندگان امتیاز داد که به ترتیب؛ محمود ابری با کسب امتیاز ۹۵ با محدودیت جسمی- حرکتی در پاها؛ غزاله رجایی زاده با محدودیت بینایی با کسب امتیاز ۷۸ و حسین پورهاشم با محدودیت حرکتی با کسب امتیاز۷۷ به ترتیب مقامهای اول تا سوم این مسابقه را از آن خود کردند.
منبع: وب سایت مجتمع رعد؛ خبرگزاری خبرآنلاین، 10 تیر 1393.
ملاحظات
1- دفتر فرهنگ معلولین دوازده تن از معلولان نخبه شهر قم را برای شرکت در این جشنواره اعزام کرد و کارشناسان این دفتر همچون دیگر تحلیل گران امور معلولین، ورزش را شیوهای کارآمد با تأثیرهای بسیار در زندگی معلولین میدانند. ورزش علاوه بر آماده سازی جسمی و بدنی و کسب انواع مهارتها، موجب برون رفت آنان از انواع آسیبهای روانی میگردد و خلاصه سلامتی جسمی و روحی معلولین منوط به ورزش است.
2- ورزش معلولین دارای ضعفهای زیر بنایی است. اگر مجتمع رعد به جای این جشنواره، در جلسهای کارشناسان امور معلولین را دعوت میکرد و به بررسی وضعیت کنونی ورزش معلولین و راهکارها برای حل مشکلات میپرداخت، سپس مباحث این جلسه را منتشر مینمود، حتماً تأثیر آن افزونتر بود.
3- نظر مسئولین دلسوز و دانشمند مجتمع رعد را به این نکته جلب میکنیم که اگر ورزش در زندگی معلولین نفوذ یابد، بسیاری از مشکلات حتی معضلاتی مثل اشتغال مرتفع میگردد. زیرا بسیاری از معلولین استعداد و توانایی دارند تا جذب تیمهای حرفهای شوند و به بالاترین سطوح ورزش حرفهای برسند ولی راهکار آن را نمیدانند. مدیران مراکز معلولیتی اگر فقط راه را به آنها نشان دهند، بقیه مشکل حلّ خواهد شد.
4- برای بسط ورزش در زندگی معلولین و همگانی کردن توجه به ورزش چند اقدام ضروری باید انجام دهیم: نخستین اقدام، اطلاعرسانی مناسب است. تمامی حوادث ورزشی معلولین در سراسر جهان رصد شود و به سمع و نظر معلولین برسد. هر توان خواه در لابلای انبوه اطلاعات، مطلوب خود را خواهد یافت و به سراغ آن میرود.
دومین اقدام، افزایش آگاهیهای زیر بنایی آنان نسبت به امور ورزش معلولیتی است. سیر تحولات تاریخی مثلاً والیبال معلولین را در اختیار آنها بگذاریم. برای این منظور تدوین و انتشار دانشنامه پارالمپیک یک ضرورت جدی است. این دانشنامه حداقل دو هزار مدخل (مقاله) دارد و انواع اطلاعات زیر بنایی را در اختیار آحاد معلولین قرار میدهد. دفتر فرهنگ معلولین دو سال است تألیف مقالات این دانشنامه را آغاز نموده است، ولی اگر دیگر مراکز به کمک او بشتابند، قطعاً زودتر به نتیجه میرسد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.