موسسه خیریه ناشنوایان وفاداران کربلا
مؤسسه خیریه ناشنوایان وفاداران کربلا
این مؤسسه كه در استان قم فعالیت مینماید و دفتر آن در شهر قم (خیابان 19 دی، کوچه 83، در مجتمع توانبخشی آیت الله گلپایگانی) مستقر است، از سازمان بهزیستی و سازمان اسناد رسمی مجوز دریافت کرده است. در بروشوری که منتشر کردهاند، این انجمن را NGO مردم نهاد و متکی بر اعضا و همیاران و اهداف و خطمشی آن را اینگونه معرفی میکند:
یکی از مشکلات بزرگ و مهم ناشنوایان، که تعداد قابل توجهی از افراد جامعه را تشکیل میدهند، عدم ارتباط با جامعه و گوشه نشینی و شرکت نکردن در فعالیتهای اجتماعی میباشد. این گروه که اغلب سکوتشان منجر به طرد آنان از جامعه عادی میگردد، هر کدام در سکوت و تنهایی خود غرق بوده و روزگار را سپری میکردند. همین مشکل بزرگ ما را بر آن داشت که خود اجتماعی تشکیل داده و کنار هم بکوشیم تا از این انزوا خارج شویم و همین مسئله نیاز به یک تشکل غیردولتی را که خود ناشنوایان اداره آن را به عهده بگیرند، نمایان ساخت. با هم متحد شدیم و دست به دست هم دادیم تا با پیروی از راهنمایی مسئولان دلسوز و پیشکسوتان، با تشکیل یک مؤسسه با هدف ایجاد اشتغال، ارتقای سطح علمی، فرهنگی، هنری و ورزشی ناشنوایان را مطرح سازیم. این پیشنهاد با استقبال زیادی از سوی ناشنوایان عزیز و خانوادههای آنان و مسئولین مواجه شد و در نهایت منجر به تأسیس مؤسسه خیریه ناشنوایان وفاداران کربلا به عنوان اولین تشکل غیردولتی ویژه ناشنوایان در ایران گردید. مؤسسه فعالیت خود را از سال ۱۳۸۵ شروع نمود و در این مدت توانسته است منشأ خدمات ارزندهای برای جامعه ناشنوایان در ایران گردد که قبل از آن بسیاری از این اهداف غیرقابل حصول به نظر میرسید. ولی با یاری پروردگار متعال و با همت یاران همیشگی، این نهاد بدون هیچگونه چشمداشتی و تنها به خاطر خدمت به جامعه ناشنوایان، طی این مدت توانسته است، مسئولیت خود را در حد توان انجام دهد. در این مرکز حس وظیفه شناسی، خدمت به همنوعان، تلاش عام المنفعه و رضایت حق تعالی موج میزند. مؤسسه در این مدت توانست با اخذ دو مجوز از سازمان بهزیستی کشور و سازمان بهزیستی استان از طریق استانداری قم و سازمان اسناد رسمی کشور با شماره ۵۴۲ به ثبت رسمی برسد و به طور رسمی و قانونی فعالیت خود را ادامه دهد.
به تاریخ تأسیس و دیگر مدارک مؤسسه در بروشور اشاره نشده است و به نظر میرسد در سالهای اخیر راهاندازی شده باشد. محورها و سرفصلهای فعالیتهای این انجمن عبارت است از:
1- آگاهسازی ناشنوایان در جهت تلاش برای بهترزیستن
۲- زمینهسازی در جهت شناساندن کفایتها و توانمندیهای ناشنوایان به منظور پذیرش ناشنوا توسط افراد جامعه
۳- ایجاد زندگی راحت و سالم از طریق بالابردن سطح فرهنگ ناشنوایان
۴- افزایش تواناییهای ناشنوایان به منظور شرکت در تصمیمگیریهای مسائل اجتماعی و رفاهی
۵- تشکیل کلاسهای مختلف فرهنگی و آموزشی
۶- برگزاری کلاسهای مهارتهای زندگی در ماههای مختلف سال
۷ – برگزاری مراسم گردهمایی ۸ مهر به مناسبت جشن بزرگ روز جهانی ناشنوایان
۸- برگزاری کلاسهای قرآن و احکام ویژه خواهران و برادران
۹- برگزاری مراسم زیارت عاشورا به مناسبت اربعین حسینی و ……
۱۰- دیدار از مؤسسات و کانونهای سایر استانها
۱۱- دیدار با مسئولین سازمان بهزیستی کشور، شهرداری، شورای شهر، معاونت توانبخشی
۱۲- برگزاری اردوی زیارتی ـ سیاحتی مشهد مقدس
۱۳- برگزاری اردوی کربلای معلا و عتبات با همکاری
۱۴- برگزاری اردوهای بین شهری و برون شهری در ماههای مختلف سال
۱۵- برگزاری مراسم تجلیل از ورزشکاران قهرمان ناشنوای استان قم
۱۶- برگزاری دوره مسابقات ورزشی رشتههای دارت، دومیدانی، طنابکشی، پینگ پنگ، فوتسال ….
۱۷- انجام مشاورههای شغلی، ازدواج، ژنتیک و ….
غیر از مدیر که توسط اعضا انتخاب میشود، ساختار تشکیلاتی این انجمن شامل پنج بخش است: کمیته فرهنگی- ورزشی، کمیته آموزشی- هنری، کمیته روابط عمومی و رسانه، کمیته رفاهی- تفریحی، کمیته امور اجتماعی و مشاوره.
منابع مالی این مؤسسه از طریق پرداخت حق عضویت توسط اعضاء، جلب کمکهای مردمی، دریافت هدیه توسط خیرین و اجرای پروژههای درآمدزا تأمین میشود.
شعار این انجمن در سه عبارت زیر خلاصه میشود:
چشمانی که میشنوند؛ لبانی که خاموشند؛ و دستانی که حرف میزنند.
مأخذ
بروشور مؤسسه خیریه ناشنوایان وفاداران کربلا استان قم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.