همايش بينالمللي اشتغال معلولين، استانبول 2013
همايش بينالمللي اشتغال معلولين
(استانبول- 27 و 28 سپتامبر 2013)
تركيه در سالهاي اخير گامهاي اساسي براي معلولين و حلّ مشكلات آنان برداشته است. در بين كشورهاي اسلامي، تركيه از همه جلوتر و پيشرفته است. مشكل بيكاري معلولين و ايجاد اشتغال براي آنان به عنوان اصليترين مشكل معلولين، مديران مراكز و سازمانهاي معلولين در تركيه را متوجه خود كرده و آنان براي حلّ اين معضل اقداماتي داشتهاند. به همين منظور «همايش بينالمللي اشتغال معلولين» در ويسام استانبول در هتل پتاك توسط EASPD برگزار شد.
EASPD از مراكز اروپايي و فعال در عرصه معلولين است. البته با اتحاديه اروپا در ارتباط است. اين همايش، سيزدهمين كنفرانسي است كه EASPD درباره مشكلات و مسائل معلولين برگزار كرده است.
اين همايش با مساعدت و پشتيباني شهرداري استانبول و شش مركز مهم و فعال جهاني در عرصه معلولين مثل Lifelong Learning Programme كه يك نهاد مردمي و معتبر اروپايي است برگزار شد. در گزارش مندرج در سايت همايش همه پشتيبانان و مراكز همكار معرفي شدهاند.
عنوان همايش به انگليسي اينگونه بود:
International Conference: Employment of Persons with disabilities
زبانهاي كنفرانس شامل تركي، انگليسي، فرانسوي بود و افراد مدعو بايد سخنان و مقالات خود را به يكي از اين زبانها عرضه ميكردند.
برنامه پيش از كنفرانس اينگونه بود: كارگاه توسعه پروژه معلولين توسط انجمن اروپايي ارائهكنندگان خدمات به معلولان. اين انجمن با بررسي اطلاعات مربوط به فرصتها، بودجهبندي اتحاديه اروپا براي ساماندهي به امور معلولين در بخش اجتماعي و جلب مشاركت گروهها و نخبگان بررسي و بحث شد.
اما نشست اصلي جمعه 27 سپتامبر 2013 ساعت 9 صبح آغاز شد.
خانم آيلين سيفسي ، مدير كل خدمات به افراد مسن و ناتوان، وزارت خانواده و امور سياسي اجتماعي در EASPD نشست را افتتاح و با خوشآمدگويي كار همايش را آغاز كرد.
سازمانهاي شركت كننده در اين نشست عبارت بودند از:
– شوراي اروپا: نماينده مجلس پارلمان شوراي اروپا
– مجمع مناطق اروپا: خانم هاند اوزسان بزاتلي
– سازمان بينالمللي كار: آقاي هنريك مولر ، مشاور ارشد
– انجمن اروپايي ارائهكنندگان خدمات به معلولان: آقاي فرانز ولفمير ، رئيس انجمن اروپايي ارائهكنندگان خدمات به معلولان
– اسكور : آقاي نوجرت يازيسي ، مدير كل، شركت ملي استخدام تركيه
– وزارت خانواده و امور سياسي اجتماعي تركيه: خانم آلين سيفسي، مدير كل خدمات به افراد مسن و ناتوان
پس از معرفي شش نهاد مزبور و خدمات آنها در عرصه معلولين، به مهمترين و فعالترين آنها جوايزي اهدا شد.
سپس در ساعت 11 مقالهاي با عنوان زير قرائت شد:
مجموعه چشمانداز: موقعيت اخير و كشمكشهاي افراد ناتوان در بازار كار
اين مقاله به وضعيت استخدام افراد ناتوان با توجه به مشكلات و موانع در بازار كار در سالهاي اخير بعد از بحران اقتصادي اروپا پرداخت.
ديگر بحثهاي مهم ارائه شده در اين نشست عبارت بودند از:
– آقاي استفان بير ، مركز فراگيري معلولان انگلستان به بررسي فرصتهاي كار براي افراد ناتوان پرداخت.
– آقاي سري نوول ، مدير كل يوناپي به مشكلات استخدام و استعال معلولين پرداخت.
– نماينده اروپا: آقاي استفان ترومل ، متخصص ناتواني زياد، سازمان بينالمللي كار به نقش و تعهد سازمانهاي بينالمللي در زمينه اشتغال معلولين سخن گفت.
نماينده تركيه: آقاي اكريم كاياسي ، كارشناس استخدام، شركت ملي استخدام تركيه درباره اشتغال معلولين در تركيه را تجزيه و تحليل كرد.
– نماينده اروپا: آقاي بروس راچ ، مدير مسئول اجتماعي، گروه ADECCO و رئيس انجمن مديران فرانسه
– خانم شرلوت جانسون ، از شركت كارفرماي دولتي سوييس، آقاي اولا بالك ، هانديسام و خانم ماريت آلتوؤ ، NVC (در مركز شمال اروپا براي موضوعات اجتماعي و بهزيستي) هر كدام دقائقي سخن گفتند.
لازم به ذكر است در اين كنفرانس دو روزه، شانزده كارگاه آموزشي برگزار شد كه از اين تعداد ده كارگاه در روز اول و شش كارگاه ديگر در روز دوم كنفرانس برگزار شد. بخشي از اين برنامهها معرفي شد ولي در سايت به تفصيل آمده است.
همچنين اين كنفرانس بينالمللي كه از اروپا و از كشورهاي آسيايي و آفريقايي نيز شركت كننده داشت، منعكس كننده اطلاعات و تجربيات موفق كشورهاي مختلف در زمينه اشتغالزايي و حضور معلولان در بازار كار بود.
گفتني است در اين كنفرانس ده سازمان از كشورهاي اتريش، ايالات متحده امريكا، لوكزامبورگ، ايرلند شمالي، بلژيك، هلند، روماني و اسپانيا به عنوان سازمانهاي برتر شناخته شدند و از اين بين سازمان «ايفس اسپاگات» از كشور اتريش به خاطر زندگي مستقل و اشتغالزايي در بازار كاري آزاد به عنوان سازمان برگزيده معرفي شد.
از ايران فقط کانون معلولین توانا نیز بعنوان تشكل مردمي فعال در زمینه اشتغال، در این کنفرانس حضور پیدا کرد.
کانون توانا پس از معرفي برنامههاي خود براي «اشتغال معلولین»، با استقبال شركت كنندگان مواجه شد.
کانون معلولین با حضور خود در کارگاههای این کنفرانس بین المللی به معرفی کانون و انتشار فلسفه حفظ عزت و احترام انسانی معلولان پرداخته و در زمینه کارآفرینی برای معلولان این نکته را بیان کرد که «معلولی که شغل داشته باشد دیگر معلول نیست» چرا که این فرد با رسیدن به استقلال مالی و فردی، میتواند مانند افراد تندرست در جامعه زندگی کند.
یکی از دست آوردهای کانون توانا از حضور در این کنفرانس، سخنرانی رئیس هیات مدیره کانون بود که وی در سخنان خود به بیان دیدگاههای کانون توانا در زمینه «اشتغال معلولین» پرداخت.
سید محمد موسوی همچنین عدم درخواست کمک بلاعوض و توانبخشی روحی را دو ویژگی بارز کانون معلولین دانسته و ادامه داد: این دو ویژگی در سطح کشور و همینطور در سطح بینالملل ویژگیهای مثبت و ویژهای محسوب میشوند بطوریکه در این کنفرانس نیز کانون توانا را به عنوان «تنها مجموعهای که کمک بلاعوض درخواست نمیکند» معرفی نمودند.
موسوی در سخنان خود با اعلام این موضوع که معلولیت محدودیت است و ناتوانی نیست اشاره کرد: انسان در پی محدودیت سازنده میشود و کانون معلولین توانا بدون کمک مردم و دولت و تنها با تکیه بر فعالیتهای اقتصادی خویش توانسته 18 سال فعالیت کرده و پابرجا بماند زیرا کمک درخواست کمک بلاعوض را خلاف عزت و کرامت معلولان میداند.
همچنین شهردار استانبول از حضور کانون توانا اظهار خرسندی کرده و خواستار همکاری مستمر با کانون توانا شد و شروع این همکاری دوجانبه منجر به بازدید کانون معلولین از فعالیتهای آموزشی و فرهنگی شهرداری استانبول شد.
در پایان کنفرانس، فیلم و پاورپوینتی از فعالیتهای کارآفرینی کانون توانا پخش شد.
گزارش اين سفر در سايت كانون توانا قزوين آمده است. البته درباره محتواي مباحث مهمانان تجزيه و تحليل ونقادي نشده است. توانخواهان عزيز انتظار دارند سوغات اينگونه سفرها بسيار بيشتر و تجارب و دستاوردهاي مثبت جهان گزارش شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.