وقایع جهان اسلام
وقایع جهان اسلام
درسهای قرآنی به ناشنوایان در روسیه
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه خبری On Islam، درسهایی از قرآن، ویژه ناشنوایان، در یکی از مساجد مسکو پایتخت روسیه ارائه میشود.
یولیا زامالتدینووا، استاد دانشگاه اسلامی مسکو در این ارتباط گفت: هدف اصلی از ارائه این گونه برنامه ها، آموزش زبان عربی به دانش آموزان است تا بتوانند متن اصلی قرآن را مطالعه کنند، چرا که ترجمه کلمه به کلمه قرآن امری بس دشوار است.
ایده اصلی ارائه دروس قرآنی مخصوص ناشنوایان، نخستین بار در سال 2012 میلادی به ذهن جمیلیا زنیا از اساتید علوم قرآنی روسیه رسید. وی در مساجد مختلف با درخواستهای بی شماری برای ترجمه قرآن به زبان روسی روبرو میشد و به همین علت تصمیم گرفت که دروسی را برای قرآن آموزان ناشنوا طراحی کند. در ابتدا برگزارکنندگان این کلاسها با مشکل مکان مناسب برای ارائه چنین دروسی مواجه شدند، اما پس از آن که مسجد پوکلونیا در سال 2012 موافقت خود را با برگزاری کلاسهای قرآنی ویژه افراد ناشنوا اعلام کرد، این مشکل نیز حل شد.
در ماه اکتبر سال 2012 میلادی سرانجام این امکان برای مسلمانان روسی ناشنوا فراهم شد تا روزهای یکشنبه در کلاسهای مخصوص به خود شرکت کرده و زبان عربی و خواندن قرآن را بیاموزند. حدود 23 میلیون مسلمان در فدراسیون روسیه زندگی میکنند که بیشتر آنان در منطقه قفقاز شمالی و جمهوریهای تازه استقلال یافته جنوب این کشور مانند چچن، اینگوشتیا و داغستان حضور دارند.
خبرگزاری رسا، 5 تیر 1392
تأسیس نخستین مدرسه ویژه نابینایان در مالاوی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه خبری On Islam، نخستین مدرسه اسلامی ویژه نابینایان به منظور مرتفع ساختن نیازهای دانش آموزان نابینا در کشور آفریقایی مالاوی تاسیس شد. این مدرسه که النور نام دارد در شهر تجاری بلانتایر واقع شده و کودکان نابینای 9 تا 21 سال میتوانند در آن ثبت نام کنند.
ابراهیم امین، معلم کودکان استثنایی و یکی از بنیانگذاران مدرسه النور میگوید: ما این مدرسه را به منظور مقابله با بی توجهی و تبعیض هایی که مسلمانان و به خصوص کودکان نابینا در جامعه با آن دست به گریبان هستند، تاسیس کردیم.
وی افزود: در این مدرسه به کودکان یاد داده میشود که چگونه خط بریل عربی را بخوانند و در نهایت آنها قادر خواهند بود که به خوبی به تلاوت قرآن بپردازند. ابراهیم امین خاطرنشان کرد که مدرسه النور برای نابینایان بزرگسال نیز کارگاههای یادگیری خط بریل عربی برگزار میکند، تا آنان نیز بتوانند خواندن قرآن را یاد بگیرند.
بنیانگذار مدرسه النور ویژه مسلمانان نابینا در مالاوی ادامه داد: ما اعتقاد داریم که نابینا بودن دلیلی برای ناآشنا بودن با علوم اسلامی نیست. اسلام پس از مسیحیت دومین دین بزرگ در کشور آفریقایی مالاوی محسوب میشود. آمارهای رسمی نشان میدهند که مسلمانان 12 درصد از جمعیت 14 میلیون نفری مالاوی را تشکیل میدهند.
این در حالی است که انجمن مسلمانان مالاوی اعتقاد دارد که مسلمانان 36 درصد از جمعیت این کشور را که در جنوب آفریقا واقع شده است. تشکیل میدهند.
خبرگزاری رسا، 29 تیر 1392
برگزاری کلاسهای اسلامی ویژه نابینایان در مسجد قازان روسیه
به گزارش خبرگزاری رسا، به نقل از پایگاه خبری Islam.ru، مسجد سلیمان شهر قازان، پایتخت جمهوری خودمختار تاتارستان روسیه اعلام کرد که دروس اسلامی ویژه نابینایان در ماه مبارک رمضان در این مسجد برگزار میشود.
مسلمانان نابینا از جمهوری باشقیرستان، اینگوشتیا، داغستان و همچنین سایر شهرهای جمهوری تاتارستان میتوانند در این کلاسها شرکت کنند. مسلمانان نابینا در طول برگزاری این کلاسهای یک ماهه، یاد خواهند گرفت که چگونه متون روسی و عربی را به زبان بریل مطالعه کنند و در مراسم افطار دسته جمعی شرکت میکنند.
کلاسهای آموزش اصول اسلام، کامپیوتر و توانبخشی از دیگر کلاس هایی است که در طول این یک ماه برای مسلمانان نابینا برگزار خواهد شد. روابط عمومی دفتر مفتی تاتارستان اعلام کرد که این دوره به احتمال زیاد آخرین دورهای خواهد بود که مسجد سلیمان برای نابینایان برگزار میکند، چرا که ساخت یک مسجد جدید با تمامی امکانات لازم برای نابینایان در حال اتمام است و چنین دوره هایی از این پس در آن مسجد برگزار خواهد شد.
خبرگزاری رسا، 21 تیر 1392
حمایت از کودکان بیسرپرست و معلول در مصر
بنیاد «امداد اسلامی» مصر بهمنظور افزایش فعالیتهای بشردوستانه در این کشور حمایت از کودکان بیسرپرست و معلول را به عهده میگیرد.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ايكنا) شعبه منطقه آفریقا، محمد الالفی، مسئول اين بنیاد نیکوکاری اسلامی اظهار کرد: اين طرح با بودجهای بالغ بر سه ميليون دلار اجرایی میشود و در اين طرح كودكان بیسرپرست، معلولان و خانوادههاي نیازمند مورد حمایت قرار میگیرند.
این بنیاد با ارائه خدمات متنوع، زمینه التيام حداقل دردها و نيازهای آنان را فراهم میکند.
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ايكنا)، 27 اسفند 1391
برگزاری مراسم افطار خیریه در دانشگاههای انگلیس برای کمک به معلولان ذهنی
انجمن اسلامی دو دانشگاه در انگلیس از برگزاری مراسم افطار خیریه در این دانشگاهها به منظور جمعآوری کمکهای مالی برای معلولان ذهنی خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه خبری ویزیتور، سازمان دهندگان مراسم افطار دسته جمعی در دانشگاه لنکستر انگلیس از مردم دعوت کردند که با حضور در این مراسم ضمن آشنایی با فرهنگ مسلمانان در ماه رمضان، به معلولان ذهنی نیز کمک مالی ارائه کنند. انجمن اسلامی دانشگاه لنکستر و انجمن اسلامی دانشگاه کامبریای انگلیس، برگزارکنندگان اصلی این مراسم محسوب میشوند.
خبرگزاری رسا، 3 مرداد 1392
افتتاح مرکز حفظ قرآن نابینایان در ترکیه
به گزارش خبرگزاری ایسنا، به نقل از پایگاه اینترنتی الیوم السابع، حزب عدالت و توسعه حاکم بر ترکیه اولین مرکز تخصصی حفظ قرآن کریم برای دانشآموزان نابینا را افتتاح کرد. وجود قرآنهایی با خط بریل، مخصوص نابینایان، آموزش و یادگیری و حفظ قرآن را برای معلمین و دانشآموزان این مرکز آسان میکند. در بیانیه منتشر شده در سایت رسمی حزب عدالت و توسعه آمده است: این مرکز در منطقه قیصری واقع در مرکز ترکیه تاسیس شده است و تاکید بر خط بریل در این مرکز برای تسهیل روند یادگیری کسانی است که از نعمت بینایی محروم هستند.
با شروع فصل تابستان و اوقات فراغت، صدها کودک برای یادگیری قرآن و علوم دینی در مساجد حضور یافتهاند و مساجد منطقه قیصری پر از کودکانی است که مشغول یادگیری احکام قرآن و چگونگی قرائت صحیح قرآن هستند.
خبرگزاری ایسنا، 23 تیر 1392
رونمایی از اولین قرآن به خط بریل در عربستان
برای اولینبار نسخه کامل قرآن به خط بریل در عربستان تألیف شد. به گزارش خبرگزاری ایسنا، هنرمندان عربستانی جهت ارائه خدمات به نابینایان، اولین قرآن به خط بریل را به طور کامل تألیف و چاپ کردند. به گزارش شبکه خبری الیومالسابع، تاکنون شش نسخه از این قرآن در عربستان توسط چاپخانهی مسجدالحرام به صورت رایگان، برای کمک به نابینایان در اختیار کتابخانهها و موسسههای مختلف قرار گرفته است. مرکز چاپ ملک فهد کار چاپ نسخههای بعدی این مصحف را برای نابینایان بر عهده گرفته است.
خبرگزاری ایسنا، 12 تیر 1392
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.