الف: آسیب شناسی
الف: آسیب شناسی
حل مشکل اشتغال و دیگر مشکلات اساسی معلولین
مصطفی چقایی، دبیر ستاد پیگیری قوانین تأمین اجتماعی معلولین کشور گفت: اشتغال از مهمترین دغدغههای معلولان بوده و اولین حرکت ضروری موثر در راستای حمایت از معلولان، ایجاد اشتغال است.
وی با اشاره به ماده هفت قانون دفاع از حقوق معلولان که براساس آن سه درصد استخدام کشوری به معلولان اختصاص دارد، عنوان کرد: اولین و مهمترین نیاز اجتماعی معلولین اشتغال است.
چقایی با بیان اینکه امکان تحصیل رایگان معلولان تا مقاطع عالیه باید فراهم شود، افزود: با توجه به اصل 44 (خصوصیسازی) قانون اساسی، به مسوولین دولتی و رئیس جمهور منتخب پیشنهادهایی برای رفع مشکلات معلولان ارائه کردهایم که برخی از آنها شامل حذف سقف سنی برای معلولان جهت اشتغال و استخدام بدون آزمون در سازمانها و ارگانهای دولتی، ایجاد صندوق فرصتهای شغلی و ایجاد بازار فروش محصولات خانگی است.
وی همچنین بر لزوم ارائه راهکارهایی جهت برطرف شدن مشکلات معلولان از طریق مسوولان دولتی نظیر سازمان بهزیستی، مجلس شورای اسلامی و متصدیان امور معلولین تأکید کرد.
رییس جامعه معلولین استان مرکزی در پایان از ارائه خدمات فرهنگی و هنری این انجمن، شامل برپایی کلاسهای هنری، آموزشی و اردوهای زیارتی و سیاحتی و اجرای مسابقات خاص ویژه معلولان در استان خبر داد.
خبرگزاری ایسنا، 7 مرداد 1392
خواسته های معلولین از دولت یازدهم و پاسخ رئیس جمهور
در نخستین نشست خبری رییسجمهور، جناب دکتر حسن روحانی، نماینده خبری روزنامه ایران سفید بدون اینکه پشت تریبون قرار بگیرد، به بیان نکاتی درباره اعتدالگرایی پرداخت و با انتقاد از حسن روحانی پرسید که برنامه شما برای توجه به معلولان کشور چیست؟
رییسجمهور نیز خطاب به وی پاسخ داد: بیان شما مورد احترام است، اما شیوهای که برای پرسیدن سوالتان به کار بردهاید با اعتدال نمیخواند. اولین اصل اعتدال، قانون و نظم است و شما باید قانون و نظم را رعایت میکردید، زیرا در همین جلسه خبرنگاران زیادی وجود دارند که نوبت به آنها هم نرسید، ولی اینگونه اعتراض نکردند. درباره پرسش شما هم میگویم که معلولان باید مورد توجه دولت و مردم باشند و تکریم شوند و دولت هم این امر را مورد توجه قرار میدهد.
خبرگزاری ایسنا، 15 مرداد 1392
معلولین تحصیل کرده
همايون هاشمی، رئيس سازمان بهزيستی در جشنواره ملی حضرت علی اكبر(ع) با تاكيد بر فراهم بودن زمينه تحصيل معلولان در كشور گفت: وجود معلول دانشمند، استاد دانشگاه و فرهيخته در كشور حاكی از توانايی بالای معلولان و توجه ويژه به آنان است.
برگزاری جشنهايی با عنوان معرفی جوانان معلول توانمند به جامعه، اصلیترين آرزو و خواست همگانی است. هاشمی با اشاره به تعداد زيادی از معلولان كه در اين دوره از جشنواره حضرت علی اكبر(ع)در بخش جوان دارای توانايی خاص شركت كرده بودند، بيان كرد: پس از بررسی دقيق آثار جوانان معلول و با توجه به اينكه 16 داور در اين زمينه بهطور جدی موضوع را دنبال میكردند، جوانان موفق شناسايی و به جامعه معرفی شدند.
به گزارش خبرنگار ايكنا، رئيس سازمان بهزيستی در بخش ديگری از صحبتهای خود، جمهوری اسلامی ايران را يكی از كشورهای موفق در زمينه توانمندسازی در حوزهی معلولان و خدمت اجتماعی دانست كه میتواند به الگوی عمل ساير كشورها بدل شود.
وی خاطر نشان كرد: راهاندازی بنيادهای پيشگيری در سراسر كشور، از جمله موضوعاتی است كه سازمان بهزيستی بر آن تاكيد دارد.
هاشمی در پايان سخنان خود، در خصوص اولويتهای سازمان بهزيستی، گفت: سهگانه مسكن، اشتغال و حمايت اجتماعی هدفدار اولويتهای اين سازمان در سال آتی است كه بهطور جدی دنبال خواهند شد.
خبرگزاری ایکنا، 7 خرداد 1392
وضعیت معلولین در استان قم
ابراهیم حاج مظفری، مدیرکل بهزیستی قم در گفت¬وگو با خبرنگار ایسنا، وضعیت معلولیت و معلولین در استان قم را تشریح کرد و گفت: هم اکنون 27 هزار معلول تحت پوشش بهزیستی استان هستند که از این تعداد پنج هزار نفر معلول ذهنیاند. از این تعداد یک هزار و 500 نفر از آنها باید به صورت دائم تحت مراقبت و پوشش باشند.
وی با بیان اینکه 10 هزار معلول جسمی- حرکتی، چهار هزار نفر نابینا و یک هزار نفر ناشنوا و کم شنوا نیز تحت پوشش بهزیستی قم هستند، گفت: در استان قم 80 هزار نفر سالمند زندگی میکنند که سه هزار نفر آنها نیازمند مراقبتهای دائمی و ویژه هستند. تعداد قطع نخاعیهای قم را 350 نفر ذکر کرد که 129 نفر آنان به قطع نخاع گردنی مبتلا هستند که نیازمند مراقبت و حمایتهای خاص هستند. بیش از 400 نفر از کودکان در قم دچار فلج مغزی بوده و یک هزار و 500 نفر از دانش آموزان نیز در مدارس استثنایی مشغول تحصیلاند.
وی با اشاره به خدمات بهزیستی در زمینه پیشگیری آسیبهای اجتماعی نیز گفت: سازمان بهزیستی بیش از دو هزار نفر از معلولان، سالمندان و افراد خاص را در مراکز مخصوص نگهداری میکند. سال گذشته 33 هزار نفر از کودکان استان غربال شنوایی و 50 هزار نفر تست بینایی( کودکان بین سه تا شش سال) دادهاند که 32 نفر در زمینه شنوایی و 430 نفر در زمینه بینایی مشکل داشته و ضمن شناسایی، روند درمان آنها انجام شده است.
خبرگزاری ایسنا، 23 تیر 1392
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.