روماتيسم شايعترين علت معلوليت کودکان
توسعه بيماریهای روماتيسمی يکی از شايعترين علل معلوليت در کشورهای در حال توسعه است.
فوق تخصص روماتولوژی کودکان با بيان اين که توسعه بيماریهای روماتيسمی يکی از شايعترين علل معلوليت در کشورهای در حال توسعه است، بر ضرورت تشخيص زود هنگام درمان اين بيماری تاکيد کرد.
دکتر رضا شياري اعلام کرد: روماتيسم را يکی ازعلل شايع بروز معلوليت درکودکان دانست و بروز اختلالات بينايی نيز از جمله عوارض اين بيماری است.
وی تاکيد کرد: اگر میخواهيم جامعه سالمی داشته باشيم بايد کودکان مبتلا را سريعتر شناسايی کرده و درمان مناسب را برايشان انجام دهيم.
اين فوق تخصص روماتولوژی کودکان با بيان اين که تستهای تشخيصی اختصاصی برای شناسايی روماتولوژی وجود ندارد گفت: علائم اين بيماری عمومی هستند. به همين دليل شناسايی بيماری روماتيسم کمی مشکل به نظر میرسد. تب، آفتهای دهانی، اسهال، بثورات پوستی، درد مفاصل و عضله، ورم مفاصل، عدم وزن گيری و اختلالات تغذيهای و رشدی از جمله علائم بيماری روماتيسم هستند.
شياری با بيان اين که اگر اين علائم طولانیمدت و عودکننده باشند ظن ما برای بيماری روماتيسم قوی میشود، اظهار کرد: البته چند علامت برای شناسايی اين بيماری وجود دارد که ازجمله آنها میتوان به خشکی صبحگاهی اشاره کرد. در اين صورت فرد حدود يک ساعت طول میکشد تا از رختخواب بيرون بيايد. وقتی هم که از رختخواب بيرون آمد نمیتواند به خوبی راه برود و میلنگد.
وی افزود: علاوه بر اين علامت، “خشکی” بعد از استراحت در بيماران روماتيسمی شدت میيابد و حال آنها با فعاليت بهتر میشود. معمولا يک تا دو سال طول میکشد تا بيماری به طور کامل تظاهر يابد.
اين فوق تخصص روماتولوژی کودکان علت بروز روماتيسم در کودکان را ناشناخته دانست و گفت: به احتمال زياد يک عامل ژنتيکی به همراه يک عامل محيطی مشتعل کننده در بروز اين بيماری نقش دارند که آن عامل محيطی میتواند عفونت يا استرس باشد.
شياری با بيان اين که روماتيسم میتواند در قسمتهای مختلف بدن نظير پوست، چشم، دستگاه گوارش، استخوان، دستگاه تنفسی، دستگاه عصبی مرکزی و دستگاه ادراری تناسلی ايجاد التهاب کند، اظهار کرد: هر چه اين بيماری زودتر درمان شود شانس ابتلا به معلوليت کمتر خواهد شد.
وی همچنين آرتريت روماتوئيد را ازجمله شايعترين بيماریهای روماتيسمی در جوانان و کودکان دانست و گفت: البته بروز اين بيماری در کودکان و نوجوانان تفاوتهايی دارد. در گروه سنی کودکان، بيشتر دختران درگير میشوند. احتمال درگيری چشمی در آنها بيشتر است و تشخيص ارتريت روماتوئيد در کودکان بالينی است و نه آزمايشگاهی.
اين فوق تخصص روماتولوژی کودکان با بيان اين که توسعه بيماریهای روماتيسمی يکی از شايعترين علل معلوليت در کشورهای در حال توسعه است، بر ضرورت تشخيص زود هنگام درمان اين بيماری تاکيد کرد.
منبع: برنا ؛ وب سايت شمعداني، 19/11/1392
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.