محمد رضا نامني
شادروان محمدرضا نامني در23 فروردين 1323 در تهران متولد شد. وي تدريجاً و در طول تحصيلات ابتدايي و متوسطه بينايي خود را از دست داد و دوره ليسانس را با كم بينايي و فوق ليسانس را با نابينايي به پايان رسانيد.
شادروان نامني پايان نامه تحصيلي خود را با خط بريل تهيه نمود و با درجه خوب مورد تأييد اساتيد خود قرار گرفت و در همان دوران در كنار دكتر محمد خزائلي قرار گرفت و بعد از درگذشت ايشان در سال 1353 مدت 13 سال مديريت علمي و توانبخشي آموزشگاه خزائلي را بر عهده داشت و سپس براي آموزش در دوره تخصصي « آموزش كودكان نابينا » به امريكا عزيمت نمود، وي سالها نماينده ايران و عضو انجمن بين المللي نابينايان بود.
شادروان محمدرضا نامني بنيانگذار اولين كتابخانه گويا در وزارت آموزش و پرورش است. وي همچنين با جلب همكاري هنرمندان زمان خود گروههاي هنري نابينايان را تشكيل داد و نسبت به آموزش افراد نابينا و كم بينا همت وافري مبذول داشت، وي همزمان با اداره آموزشگاه از سال 1355 به عنوان مدرس روانشناسي در دانشگاههاي تربيت معلم، شهيد بهشتي، علامه طباطبايي و الزهرا حضور داشت.
اولين كتاب وي با عنوان «سيري گذرا در آموزش و بهزيستي معلولين بينايي» در سال 1363 منتشر شد و بدنبال آن دومين كتاب با نام « نخستين گام راهنمايي علمي پدران و مادراني كه فرزند نابينا دارند» به جامعه ايراني ارائه شد. علاوه بر اينها وي مقالات و جزوات متعددي در زمينه كودكان استثنايي بويژه نابينايان تهيه و در اختيار دانشجويان خود قرار داده است.
استاد نامني هم چنين به عنوان مشاور امور آموزشي كودكان استثنايي و معلولين بينايي با وزارت آموزش و پرورش و سازمان بهزيستي همكاري مي نمود. استاد نامني در سال 1369 پس از ازدواج با خانم شهره فلاح كسمايي با سرمايه شخصي و به ياري همسر خود سرمايه خانوادگي خويش را صرف تأسيس مؤسسه استثنايي عصاي سفيد نمود و با تصدي مديريت مؤسسه و عضويت در هيأت امنا و ارائه مشاوره هاي روانشناسي بخش اعظم اوقات خود را در خدمت نابينايان و كم بينايان مي گذرانيد.
مؤسسه استثنايي عصاي سفيد در حال حاضر در چندين رشته آموزشي با كمك و همدلي اساتيد و هنرمندان برجسته و دلسوز به آموزش اعضاء خود كه نابينا و كم بينا هستند مي پردازد. لازم به ذكر است كه در زمان حيات شادروان نامني گروه همخوان اين مؤسسه با پشتيباني و تلاش ايشان در اولين همايش معلولان كشور كه به همت سازمان بهزيستي برگزار شده بود موفق به كسب مقام اول و اخذ تنديس طلايي اين همايش شد.
شادروان استاد محمدرضا نامني، اين فرزانه روشندل در 22 ديماه 1380 چشم از جهان فروبست و مؤسسه عصاي سفيد را كه نهال باروري در ميان مؤسسات خيريه غيردولتي است به عنوان ثمره عمر پر بركت خود براي خيل هنرجويان و كارآموزان نابيناو كم بينا به يادگار نهادند.
منبع: تحول رواني آموزش و توانبخشي نابينايان، انتشارات سمت 1381 ؛ وب سايت موسسه عصاي سفيد
سلام خدا رحمت کنه ایشون رو یادی کنیم از جناب آقای وارطانیان
من هم افتخار اين را داشتم كه به مدت ٦ ماه همسفر و هم دوره ى اَقاى رضا نامنى در امريكا باشم. ما بورس تحصيلات كودكان استثنايى از طرف نخست وزيرى داشتيم كه در دانشگاه ميلرزويل ايالت پنسيلوانيا بوديم.