6 کتاب جدید از انتشارات دفتر فرهنگ معلولین
شش عنوان کتاب جدید از انتشارات دفتر فرهنگ معلولین منتشر شد
کارآفرینی معلولان، ریحانه عصاریان، انتشارات توانمندان و دفتر فرهنگ معلولین، ۱۳۹۹، ۱۵۱ ص.
متن پشت جلد کتاب:
آمار نشانگر این است بیش از پنجاه درصد افراد دارای معلولیت بیکار هستند، افرادی هم که شغل دارند، بسیاری از درآمد خود ناخرسند و ناراضی میباشند. این مشکل علل و عوامل متعدد دارد اما یک دلیل آن عدم آشنایی معلولان و نهادهای متصدی امور آنان با دانش و حرفه کارآفرینی است. در کشورهایی که توانستهاند مشکل بیکاری معلولان را رفع کنند، در زمینه کارآفرینی معلولان برنامهریزی داشته و سالها فعالانه کوشیدهاند. هدف از نوشتن این کتاب این بود که به انتقال تجارب پرداخته و سپس درک درستی از مفهوم کارآفرینی معلولان و کمتوانان ایجاد کنم و آن را به یک مقوله آشنا تبدیل کنم. در فصل انتهایی فقط به شرح داستان و پستی بلندیهای زندگی برخی از آنان نپرداختهام بلکه درصدد بودهام تجربیات کارآفرینان معلول و بینش آنان را منتقل کنم. چرا که خواندن زندگینامه کارآفرینان الهام بخش و عبرتآموز است و زندگی کارآفرینان توانیاب انگیزه مضاعفی ایجاد میکند.
موسیقی درمانی و اوتیسم، الهام مقامی، انتشارات توانمندان و دفتر فرهنگ معلولین، ۱۳۹۹، ۱۷۱ ص.
متن پشت جلد کتاب:
کودک استثنایی اول یک کودک است و بعد کودکی با همه خصوصیات، تفاوتها و ویژگی های استثنایی نسبت به همه کودکان دیگر است. آنچه اصطلاحاً “کودک استثنایی” می گوییم غالباً بدین معناست که کودک از نظر هوشی و جسمی و روانی و اجتماعی به میزان قابل توجهی نسبت به همسالان خود متفاوت است که نمی تواند به نحو مطلوب حداکثر استفاده را از برنامه های آموزش و پرورش عادی ببرد و ناگزیر به توجه خاص و آموزش و خدمات فوقالعاده نیاز دارد. یکی از استثناییها و معلولیتها، اوتیسم است. اوتیسم اختلالی رشدی است که در سه سال اول زندگی بروز میکند و بر رشد عادی، اجتماعی و مهارتهای ارتباطی اثر میگذارد. این کتاب درصدد است میزان اثربخشی موسیقی درمانی و فعالیت های ریتمیک بر حافظه فعال و توجه کودکان دارای اختلال اوتیسم را بسنجد و ضمن پر کردن خلأ های پژوهشی در این زمینه سرآغازی برای پژوهشگران و متخصصان جهت انجام فعالیت های پژوهشی و بالینی بر این گروه باشد.
روزنامه ایران سپید: کارنامه ۲۵ ساله، اباذر نصر اصفهانی، انتشارات توانمندان و دفتر فرهنگ معلولین، ۱۳۹۹، ۲۷۲ ص.
متن پشت جلد کتاب:
مطبوعات نقش اساسی و زیربنایی در ایجاد جامعه بهتر و سیر گذار به مدنیت و جامعه مطلوب را بر عهده دارد. بدون جراید و نشریات نمیتوان نظام ایدهآل اجتماعی مستقر نمود. فرق بین جوامع خُرد و کلان نیست، معلولان به عنوان یک جامعه خُرد هم بدون مطبوعات و نشریات نمیتوانند به رفاه، اشتغال، معیشت ایدهآل، مناسبات بدون تبعیض و روابط عادلانه برسند. یکی از خدمات ماندگار در این حوزه، تأسیس «روزنامه ایران سپید» برای نابینایان در ایران است. این مجموعه در سه فصل به معرفی ویژگیها، معرفی مؤسسین و مدیران و بالاخره معرفی محتوای روزنامه به شیوه مأخذشناسی میپردازد. این کتاب به روزنامه ایران سپید از آبان ۱۳۷۵ تا فروردین ماه ۱۳۹۹ میپردازد؛ یعنی ۲۵ سال فعالیت این روزنامه را در سه جهت بررسی میکند و مرجع مناسبی برای پژوهشگران و نویسندگانی است که میخواهند درباره این روزنامه اطلاعات به دست آورند یا پژوهشی انجام دهند.
معنا درمانی: نقش معنا در زندگانی افراد دارای معلولیت، مریم عطائی نسب، انتشارات توانمندان و دفتر فرهنگ معلولین، ۱۳۹۹، ۲۷۸ ص.
متن پشت جلد کتاب:
برخلاف روزگار گذشته که نسبت به معلولان و معلولیتها، ذهنیت جسمگرایی رواج داشت، در دهههای جدید، امور معنایی و معنوی، علل و عوامل فکری و روانی بر معلولیت و معلولان مؤثرتر و کارآمدتر میدانند. اینجانب هم به دلیل داشتن معلولیت جسمی درصدد این هستم یافتهها و دستاوردهای علم روانشناسی را در جهت ساماندهی به معلولیتها و رنجها و آلام معلولان بکار بگیرم. از اینرو درباره نوآوریها و دستاوردهای جدید روانشناسی در حوزه معلولیت حدود یک دهه مطالعه داشتهام و بهترین موضوعی که به آن رسیده ام معنا درمان زندگی است. این کتاب درصدد است مجموعه عوامل درونی انسانی که از جنس اخلاق، باور و اندیشه هستند و با اسم معنای زندگی یاد شدهاند، در حیطه معلولیت و معلولان بازشناسی نماید و کارآیی آن ارزیابی گردد.
مهارتهای آشپزی ویژه نابینایان(جلد اول)، فاطمه ظرافت انگیز، انتشارات توانمندان و دفتر فرهنگ معلولین، ۱۳۹۹، ۱۸۶ ص.
متن پشت جلد کتاب:
نابینایان کارآمد و زبردست در عرصه آشپزی بسیار هستند اما از میان آنان تاکنون فردی فرصت نیافته، نتیجه آموختهها یا حاصل تجربیاتی را که با زحمت فراوان به دست آورده، تدوین و در اختیار دیگران قرار دهد. بعضی از آنان زیر نظر مربیان شائق و کوشا و بعضی دیگر با تلاش دلسوزانه و پشتکار فراوان هر چند بدون شیوه علمی، به دستاوردها و ابتکارات مهمی دست یافتهاند. اما هنوز نابینایی یافتههای خویش را به صورت مدون در اختیار دوستان همنوع خود قرار نداده است. اینجانب بر آن شدم تا حاصل تجربیات شخصی و آموختههای خود طی بیش از دو دهه در زمینه آشپزی و خانهداری را به دوستان هم سرنوشت تقدیم نمایم. به امید این که در راستای توانمندسازی نابینایان نوجوان و جوان، قدمهایی هرچند کوچک برداشته و زمینه را برای افزایش شرایط ازدواج دختران نابینای توانا و زبردست و افزایش مهارت پسران نابینا جهت دستیابی به اشتغال مناسب فراهم سازم.
خسی در بزم یار: خاطرات سفر حج تمتع، یداللّه قربعلی، انتشارات توانمندان و دفتر فرهنگ معلولین، ۱۳۹۹، ۱۹۳ ص.
متن پشت جلد کتاب:
در سفرنامهها کمتر توصیفها و تصورات فردی نابینا به نگارش در آمده است و شاید ندیدن مانعی بوده است، که بسیاری از مسافران نابینا گمان کنند، آنچه برای آنان اتفاق افتاده است، برای عرضه به دیگران چندان مفید نباشد. اما بیان یافتها و برداشتهای هر مسافر میتواند نخست برای خود او و پس از آن برای خوانندگان، اندوختهای باشد که در گوشه گوشهی آن آموزههای بسیار مفید و سودمندی عرضه گردد.
در سال ۱۳۹۴ پس از بیش از ده سال انتظار، موفق شدم که برای بار دوم راهی سفر حج تمتع شوم و از همان روزی که ثبت نام کردم، برای نوشتن خاطرات نیز جدیتی به خرج دادم. مقصود اصلیام، نحوهی تعامل یک نابینا، در سفرهایی از این دست بود و توصیفهایی از دید کسی که نمیبیند. مشتاق بودم که آزموده ها و ابتکارات خویش را به همنوعان عرضه نمایم و آنان را برای اقدام به چنین سفر ویژهای راهگشا باشم. از سویی افراد بینا نیز با مطالعه این نوشته، با تصورات و تخیلات یک فرد نابینا آشنا شوند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.