نشست با کمیسیون فرهنگی شورای شهر استان قم
نشست مشترک شورای هماهنگی تشکلهای معلولان قم
با کمسیون فرهنگی شورای شهر استان قم
برای اولین بار معلولان قم با جدیت به مذاکره و گفتوگو با نهادها و دستگاههای دولتی استان قم پرداختهاند. بر اساس همین تصمیم روز دوشنبه 18 دیماه 1396 نشست شورای هماهنگی تشکلهای ویژه معلولان قم با کمسیون فرهنگی شورای شهر بود.
نمایندگی معلولان قم بر عهده آقای تقی یوسفی مفید مدیر موسسه حامیان حقوق معلولان بود و مدیریت جلسه با شورای شهر هم بر عهده ایشان بود. ایشان چند نفر را به عنوان دستیار همراه خود بردند که عبارت بودند از:
1ـ مجید شکوری، مدیر انجمن ضایعات نخاعی، به عنوان دستیار فنی
3ـ محمد نوری مدیر دفتر فرهنگ معلولین، به عنوان دستیار فرهنگی
2ـ علی نوری به عنوان خبرنگار و منشی جلسه
لازم به تذکر است این جلسه به عنوان مقدمه و برای آشنایی و معارفه بود و قرار است جلسات بعد با حضور افراد بیشتر از تشکلها ادامه یابد.
نظر به اینکه جلسات با نهادهای دولتی محدود است و برای افراد شرکت کننده سقف تعیین میکنند، این جلسه چهار نفر شرکت کردند. لذا مدیران تشکلهای عضو شورای هماهنگی برای این موضوع پیشنهاد و راه کار بدهند.
مذاکرات
مباحث مطرح شده در این جلسه عبارت بود از:
1ـ شهرداری و شورای شهر در همه کشورها یک نهاد مهم و مؤثر و کلیدی در امور معلولاناند. در برخی کشورها شهرداری مهمتر از سازمانی مثل بهزیستی است.
2ـ در بعضی از شهرهای ایران به ویژه در تهران، شهرداری نقش فعال در امور معلولین دارد و حتی پست معاونت و پست مشاوره معلولین دارد اما در قم شهرداران محترم مناطق و شهردار محترم استان به رغم دعوتهای فراوان یک بار هم به دیدن تشکلها و پروژهها نیامدهاند.
3ـ در قانونهای مصوب 83 و قانون مصوب 96، وظایف متعدد برای شهرداریها در نظر گرفته شده و تخلف شهرداران را موجب تنبیه و مجازات آنان میداند.
4ـ تقریباً نیمی از وقت جلسه به مبحث مناسبسازی گذشت، طرح مشخصی در حرفها پیگیری نمیشد و عمدتاً گزارش مشکلات معلولان در برخورد با مکانهای مناسبسازی نشده بود.
تجربهای به دست آمد که در اینگونه جلسات باید با طرح و برنامه مشخص وارد شد و بر آن طرح اصرار نمود و از مباحث شخصی اجتناب نمود چون وقت محدود است و باید ظرف نیم ساعت نتیجه گرفت.
5ـ حدود یک ربع جلسه ورزش معلولین گزارش شد وگفته شد ورزش معلولین تا چند سال قبل رو به پیشرفت بود و در عرصههای کشوری و جهانی نتایج خوبی به دست میآورند اما با مسن شدن جانبازان و رفتن آنها از ورزش در واقع پشتیبانی مالی بنیاد شهید و امور ایثارگران هم رفت و ورزش معلولین قم ضعیفتر شد. لازم است مسئولین استان به این مسئله توجه کنند چون ورزش نوعی توانبخشی و درمان برای معلولان است.
6ـ درباره بازارچه هم بحث شد و قرار شد شورای شهر اهتمامی در این باره داشته باشد و جایی را به معلولان برای فروش تولیداتشان اختصاص دهد.
آقای جلالی و برخی دیگر از اعضای کمسیون فرهنگی گویا مخالف ایجاد بازارچه در مجتمع رعد فاطمیه بودند و میگفتند آنجا موقت است و جای دائم نیاز است و رعد مالک آنجا است و معلولین برای مدتی در آنجا باشند مناسب نیست.
7ـ بحث شده که قم ظرفیتهای خوبی برای رشد معلولان و مهارت افزایی آنها دارد. از طرف دیگر معلولان نخبه بزرگی در قم سکونت دارند. اما به دلیل عدم اهتمام دستگاههای دولتی از توانمندیهای آنها کمتر استفاده شده است.
آقایان عبدالله جلالی ، سید محمد آتش زر ، روح الله امرالهی ، علیرضا احمدی و حسن مالکی نژاد از شورای شهر قم و آقای رفیعی از سازمان فرهنگی هنری ورزشی شهرداری قم در نشست حضور داشتند.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)