جلسه شورای هماهنگی تشکلهای مردمی معلولان قم در مجتمع رعد فاطمیه
جلسه شورای هماهنگی تشکلهای مردمی معلولان قم در مجتمع رعد فاطمیه
5 دی 1396 ساعت 13 تا 15جلسه «شورای هماهنگی تشکلهای مردمی معلولان قم» در مجتمع رعد فاطمیه قم برگزار شد. در این جلسه افراد زیر حضور داشتند:
محمد حسن قنبری، انجمن مراکز توانبخشی قم
محمد نوری و علی نوری، دفتر فرهنگ معلولین
علیرضا کهندانی، انجمن روشندلان قم
محمدتقی یوسفی مفید، موسسه حامیان حقوق معلولان و انجمن نیکو تلاش قم
مجید شکوری، انجمن ضایعات نخاعی قم
سید مرتضی لاجوردی، هیات مذهبی ناشنوایان چهارده معصوم(ع)
سید محمدرضا لاجوردی، کانون ناشنوایان قم
علی جعفری و محمد مهدی جروند، رعد فاطمیه قم
آقای جعفری مدیر عامل رعد فاطمیه با تشریح فعالیتهای رعد فاطمیه، گفت معلولان از این جا استقبال اندک دارند با اینکه ساختمان خوب و امکانات بینظیر داریم ولی از پروژهها و کلاسها استقبال نمیشود. آنگاه از مدیران مراکز درخواست کرد تا علت عدم استقبال را بگویند و اگر طرح و ایده دارند بیان کنند.
ابتدا آقای مجید شکوری درباره یکی از علل مشکلات رعد گفت: مدیران رعد ارتباط مطلوبی با معلولان ندارند. با اینکه ساختمان رعد در ایران کمتر وجود دارد و میتوانند و باید بتوانند بهترین برنامهها را اجرا کنند و اینجا شلوغترین مؤسسه در ایران باشد اما به دلایل مختلف افراد رغبت نمیکنند به اینجا بیایند.
سپس آقای یوسفی مفید گفت: قرار است مدیریت رعد و به ویژه آقای جعفری دوره جدیدی از تلاش و کارآیی و فعالیت را آغاز کند. جایی به این شورا بدهد. گلایههای قبلی را رها کنید و به بیان راه کار برای حل مشکلات بپردازید.
آقای قنبری درباره امکانات توانبخشی در رعد گفت: همانطور که مراکز توانبخشی از بهزیستی سهمیه و یارانه میگیرند، رعد فاطمیه هم سهمیه دارد و بهزیستی مساعدت میکند. هرچند ممکن است مبلغ آن کم باشد.
آقای جعفری سخن او را تأیید کرد و گفت در سال گذشته 13 میلیون تومان دریافت کردهایم.
محمد نوری گفت: به نظر میرسد اصلی ترین و زیربناییترین مشکل رعد نداشتن برنامه دراز مدت و کوتاه مدت است و نمی داند دقیقاً میخواهد به چه اهدافی برسد و چه خطمشی را پیشه سازد. البته فقدان طرح و برنامه آفت بهزیستی و همه مراکز است. زیرا پول میرسد و دغدغه کسب درآمد را ندارند. اگر چند سال یک ریال درآمد نداشتند و پولی به آنها نمیرسید آن وقت مدیران به فکر طرح و برنامه میافتادند. مثلاً رعد باید در موسیقی و تئاتر تکلیف خود را مشخص کند و اعلام موضع نماید نیز آیا فقط رویکرد آموزشی دارد یا درآمدزایی هم دارد؟ اگر فقط آموزشی است آیا استارتآپ را در برنامه دارد یا نه؟
تا وقتی پاسخ به این پرسشها ندهد و اتاق فکری نداشته باشد تا دقیق مطالعه و کارشناسی کنند سردرگم است.
در توضیح آقای جعفری گفت: این مرکز آموزشی است اما در مورد فناوریهای جدید شما به ما طرح بدهید. آقای سید مرتضی لاجوردی گفت: این موسسه لازم است روی دو نکته تلاش کند یکی بیمه عمر و تأمین اختیارات مالی آن و دوم در زمینه ازدواج معلولین.
آقای علی نوری در نقد آقای لاجوردی مسئله عدم اطمینان به شرکتهای بیمه را مطرح کرد و گفت عاقلانه نیست 30 سال سرمایههای یک نفر را در شرکتی راکد بگذاریم به امید اینکه میخواهد به او مبلغ کلان بدهد ولی ممکن است ورشکست شود یا کلاً شرایط جامعه دگرگون گردد و شرکتهای بیمه از بین بروند و خلاصه همه سرمایهها از بین برود.
در پایان آقای علی نوری مطرح کرد بهترین طرح این است که در رعد بازارچهای دائمی افتتاح شود و صنایع دستی و تولیدات معلولان را در معرض نمایش و فروش قرار دهد. همه مراکز به این بازارچه نیاز دارند. با مطرح شدن این طرح همه آن را تأیید کردند و قرار شد روی آن فکر شود و هر موسسهای طرحی آماده کند و یک جلسه اختصاصاً به آن بپردازیم. همچنین مرکز رعد فاطمیه چون در حاشیه شهر است و دسترسی آن برای معلولان مشکل است، نیاز به سرویس های ایاب و ذهاب بیشتر و متنوع دارد. آقای مقدم خواه معاونت توانبخشی بهزیستی قم در نشست مطبوعاتی آذر ماه فرمودند ماهیانه یک میلیارد تومان به مراکز توانبخشی قم میدهند. آیا نمیشود بخش کوچکی از این مبلغ مثلا ماهیانه پنجاه میلیون تومان را بهزیستی خرج ایاب و ذهاب انجمن های معلولان کند؟ تا افراد دارای معلولیت بهتر بتوانند از خدمات این انجمن ها مانند رعد فاطمیه استفاده کنند.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)