فصلنامه توان نامه/ شماره 2و3/ اطلاع رسانی
توان نامه
فصلنامه مطالعاتی و اطلاع رسانی ویژه معلولیت و توانمندسازی
Quarterly of Studies and Information Specially Disabled and Empowerment
شماره 2-3، پاییز و زمستان 1394
(ویژه پیشگیری/ Special Issue for Prevention of Disabilities)
دریافت کامل مجله: PDF، 8 MB
اطلاعرسانی
اطلاعرسانی روشها و شکلهای متنوع پیدا کرده است. مجله توان نامه هم درصدد است تجربه اطلاعرسانی را در جامعه معلولین رصد کند و توسعه دهد. حداقل در هر شماره گزارشی داشته باشد.
هم اکنون شبکههای مجازی موبایلی فراگیرترین و عمومیترین نوع اطلاعرسانی است و کودک، سالخورده، زن و مرد، کاسب و پزشک و خلاصه همه را فرا گرفته و هرکس گوشی در دست مشغول آن است.
متأسفانه این شیوه هنوز آسیب شناسی نشده، پیامدهای آن کارشناسی نشده و درباره ابعاد آن از نگاه علمی کمتر گفته و نوشتهاند. این مجله از نظریات همگان، از مقالات نخبگان و از یادداشتهای کارشناسان استقبال میکند. از اینرو در بخش اطلاعرسانی پروندهای برای این موضوع گشودهایم و از هر مطلبی بفرستید استقبال میکنیم.
آمار نابینایان فلسطین
بر اساس سرشماری 2003م توسط مرکز آمار و سرشماری فلسطین، 18 درصد از جمعیت فلسطین در اراضی اشغالی را معلولین تشکیل میدهند. نابینایان 6/14 درصد میباشند. و نابینایی در مرتبه دوم و بعد از معلولیت حرکتی است.
در جریان انتفاضه تا 24/7/2001، حدود 1400 تن معلول شدهاند. از بین اینها 32 طفل چشمان خود را از دست دادهاند.
«الهیئة الفلسطینیة المستقلة لحقوق المواطن» (جامعه مدافع حقوق شهروندان فلسطینی) گزارشی از وضعیت حقوق معلولین فلسطینی تدوین و عرضه کرده است. به نظر اینان، قوانین مصوب که حقوق معلولین را تضمین کند در اختیار نیست با اینکه نیاز جدی به قانون و تشکل کارآمدی برای دفاع اساسی از حقوق اینان هست.
دانشگاههای دایر در فلسطین آینه جامعه و پراکندگی اجتماعی است. از اینرو با بررسی آماری و سنجش معلولین و نابینایان دانشگاهها میتوان به واقعیتهای جامعه فلسطین دست یافت. یعنی دانشگاهها جامعه آماری مستند و منعکس کننده حقایق موجود در کلاند.
در منطقه الخلیل یازده نابینا در مراکز دانشگاهی به تحصیل مشغول میباشند. هفت تن از اینها در رشته تربیت، 3 نفر در رشته خدمات اجتماعی و یک نفر در کشاورزی تحصیل کردهاند.
در منطقه جنین، شش دانشجو داشتهایم. چهار تن در تربیت، یک نفر در زبان عربی و یک نفر در رشد و توسعه اجتماعی تحصیل نمودهاند.
در مناطق دیگر (یعنی بیت لحم، رام الله، نابلس، طوباس و طولکرم) یازده تن نابینا در مراکز دانشگاهی بودهاند. از آنها هشت تن در تربیت اسلامی، سه تن در رشد و توسعه اجتماعی تحصیل کردهاند. در منطقه غزه، 17 نفر دانشجو بوده که پنج نفر در تربیت، ده نفر در رشد و توسعه و دو نفر در کامپیوتر تحصیل کردهاند. جمعاً چهل و پنج دانشجوی نابینا در شهرها و دانشگاههای فلسطین حضور داشتهاند.
از یک نظر دیگر دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و تعداد دانشجویان نابینا در هریک اینگونهاند:
ـ جمعیة الکفیف الفلسطینی، 182 دانشجو، در طولکرم.
ـ جمعیة المستقبل لرعایة المکفوفین، 131 دانشجو، در خانیونس.
ـ معهد العروب، 50 دانشجو، در الخلیل.
ـ مدرسه النور للمکفوفین، 65 دانشجو، در جنین.
ـ الجامعة الاسلامیة، 62 دانشجو، در غزة.
ـ مدرسه العلائیة للمکفوفین، 32 دانشجو، در بیت لحم.
ـ کلیة المجتمع و التعلیم المستمر، 28 دانشجو، در غزة.
ـ جمعیة بیت الرجاء للمکفوفین، 20 دانشجو، در بیت لحم.
ـ مدارس محافظة شمال غزة، 16 دانشجو، در شمال غزة.
ـ جامعة الخلیل، 11 دانشجو، در الخلیل.
ـ جامعة بیت لحم، 6 دانشجو، در بیت لحم.
ـ جمعیة الخیریة للمکفوفین، 5 دانشجو، در الخلیل.
ـ جامعة القدس، 5 دانشجو، در بیتالمقدس.
ـ جامعة النجاح الوطنیة، 3 دانشجو، در نابلس.
ـ جامعة بیرزیت، 2 دانشجو، در رام الله و البیرة.
ـ معهد الطیرة، 1 دانشجو، در رام الله.
ـ کلیة فلسطین النقنیة، 1 دانشجو، در رام الله.
ـ کلیة الدعوة و اصول الدین، 1 دانشجو، در قلقیلیة.
ـ معهد العروب، 1 دانشجو، در الخلیل.
ـ مدرسة صانور، 1 دانشجو، در جنین.
ـ مدرسة طوباس، 1 دانشجو، در جنین.
ـ مدرسة میثلیون، 1 دانشجو، در جنین.
نتیجه اینکه در مجموع 634 نابینا در مؤسسات عالی و دانشگاههای فلسطین به تحصیل مشغول بودهاند. به رغم مشکلات و موانع بر سر راه تحصیلات عالی در فلسطین ولی به دلیل پشتکار و اراده مستحکم این ملت، تاکنون قدمهای بلندی برداشتهاند و آیندهای روشن دارند.
(سایت اینترنتی «دراسة احصائیة للدارسین المکفوفین فی الجامعة»، دائرة شؤون الطلبة)
***
بازدید از انجمن ناشنواهای ارامنه
اردوان گیتی طی مدت دوماه تعطیل تابستانی 1393 به ارمنستان رفت. یک هفته در ایروان مرکز ارمنستان بود و در این مدت چند بار به محل انجمن ناشنواهای ارامنه رفته و با ناشنواهای انجمن دیدار و گفتگو کرده است. این گزارش ره آورد این سفر میباشد.
او با ناشنوایان ارمنی با استفاده از زبان اشاره طبیعی ارتباط برقرار میکرد. البته اختلافهایی در علائم اشاره دو زبان هست اما به سبب قواعد یکسان در ساختار دو زبان اشاره ایرانی و ارمنی، تفهیم و تفاهم سهل و آسان است.
معرفی سازمان: بهطوری که ذیلاً مشاهده میشود در وب سایت سازمان از عبارت انجمن و در ایمیل آن از عبارت جامعه استفاده شده است.
www.deafarmorg.ascg.com , armdeafsociety@gmail.com
تاریخ تأسیس انجمن ناشنوایان ارامنه 1932 میلادی برابر 1311ش یعنی 82 سال قبل میباشد. نسبت به کانون ناشنوایان ایران که در 1348 تأسیس شده، سی و شش سال قدیمیتر است.
زبان: وسیله ارتباطی ناشنوایان ارمنی، زبان اشاره طبیعی است. آنان با همکاری فدراسیون جهانی ناشنوایان، کتاب علائم اشاره به زبان ارمنی را در سال 2007 منتشر کردهاند.
زبان اشاره ارمنی در شهرهای مختلف ارمنستان اختلاف کمی باهم دارد. 80 درصد علائم اشاره ارمنستان با علائم اشاره روسیه و آذربایجان یکسان است.
در دانشگاه زبان اشاره تدریس میشود و اشخاصی که زبان اشاره را خوب یاد بگیرند در مدرسه ناشنواها استخدام میشوند. در استفاده از زبان اشاره طبیعی حالات قیافه و بدن مهم دانسته میشود.
هشتادمین سالگرد: به مناسبت هشتادمین سالگرد تأسیس انجمن یا جامعه ناشنوایان مراسمی برگزار شده و نیز به این سبب تاریخچه ناشنوایان ارمنی به دو زبان روسی و ارمنی با ترجمه خلاصه آن به زبان انگلیسی منتشر شده که نویسنده این تاریخچه یک ناشنوا میباشد.
هیئت مدیره و کارکنان: هیئت مدیره انجمن یا جامعه ناشنوایان ارمنستان مرکب از 24 نفر ناشنوا است. کارکنان انجمن یا جامعه ناشنوایان ارمنستان ناشنوا میباشند. با این تدبیر مشکل اشتغال بسیاری از ناشنواها حل شده و هم چون آنان آشنایی بیشتر با مسائل ناشنوایی دارند و احساس وظیفه بهتری نمایند، کارها بهتر حلّ و فصل میشود.
گواهینامه رانندگی: در سال 1999 میلادی صدور گواهینامه رانندگی برای ناشنواها ممنوع شده ولی با اقدامات انجمن بعد از پنج سال این ممنوعیت مرتفع شده و یک ناشنوا میتواند گواهینامه رانندگی تحصیل نماید.
وضع مالی: در گذشته که وضع اقتصادی ارمنستان خوب بود ناشنواها کار میکردند و پول جمع میکردند و دو ساختمان احداث کردند یکی بیمارستان بود که به دولت هدیه دادند. به ناشنواها مسکن رایگان میدادند در ساختمان چهار طبقه ناشنواها در کارگاههای خیاطی ، کفاشی و غیره مشغول کار بودند. بعد از جدا شدن از روسیه و جنگ با آذربایجان و زلزله ویرانگر وضع اقتصادی ارمنستان خراب شد و این کارگاهها تعطیل شد. ناشنواها یا بیکار هستند و یا به کارهایی با درآمد کم مثل مستخدمی در منازل به کار اشتغال دارند. عدهای هم برای پیدا کردن کار با درآمد نازل به روسیه و کشورهای دیگر مهاجرت کردهاند. هیئت مدیره انجمن و سازمان ورزشی ناشنوایان در همین ساختمان کار میکنند.
بعضی اطاقهای ساختمان را اجاره دادهاند در این اطاقها بازی بیلیارد دو کافی شاپ و نانوایی با کارکنان ناشنوا دایر میباشد محل برگزاری مراسم هفته جهانی ناشنوایان و اجرای برنامههای رقص و پانتومیم بهطور کلی اجتماعات در همین ساختمان میباشد.
تعداد اعضا و عضویت: تعداد اعضای انجمن ناشنوایان ارمنستان بالغ بر 1350 نفر است. مزایای عضویت در انجمن ناشنوایان ارمنستان عبارت است از:
– حمایت انفرادی از ناشنواها مانند کشور ما
– تأمین مترجم زبان اشاره در موارد نیاز
– استفاده از برنامههای توریستی و خدمات دیگر با پنجاه درصد تخفیف
کارایی زبان اشاره طبیعی: ره آورد سفر ارمنستان اطلاعاتی از وضع ناشنوایان این کشور بود که آقای اردوان گیتی با استفاده از زبان اشاره طبیعی در ارتباط با ناشنواهای ارمنستان در انجمن آنان در ایروان تحصیل کرده است.
هفته قبل سه جوان ناشنوای ایتالیایی در اجرای برنامه سیاحتی خود بعد از توقفی در ایروان (ارمنستان) به تهران آمدند. ارتباط آنها با خانواده ناشنوای گیتی در تهران با زبان اشاره طبیعی بود و جریان گفتگو و تفهیم و تفاهم آنان با زبان اشاره طبیعی روان و بدون اشکال بود وقتی از آنها سؤال شد در ایروان به انجمن ناشنوایان ارمنستان رفتهاند پاسخ آنها مثبت بود و اضافه کردند که در آنجا شنیدهاند که اخیراً یک جوان ناشنوای ایرانی هم در ایروان بوده و با آنها دیدار کرده است که مقصودشان آقای اردوان گیتی بوده است. از این سه جوان ناشنوای ایتالیایی وقتی پرسیده شد: آیا در تفهیم و تفاهم با زبان اشاره طبیعی اشکالی با ناشنواهای ارمنستان داشتهاند؟ جواب آنها هم مثل جواب اردوان منفی بود. از اینرو به دست میآید؛ چند ناشنوای از سه کشور مختلف ارمنستان و ایتالیا و ایران با استفاده از زبان اشاره طبیعی اشکال ارتباطی با هم نداشتهاند که این حاکی از کارآیی حیرت انگیز زبان اشاره طبیعی به عنوان پایه اشاره بینالمللی میباشد.
منبع: اردوان گیتی، سایت جوانان ناشنوای پیشتاز ایران، 15 مرداد 1393
***
پایگاه اطلاعات علمی نابینایان
این پایگاه در سال 1378 با مساعدت وزارت علوم در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران دفتری به منظور اطلاعرسانی؛ ویژه نابینایان راهاندازی شد.متعاقباً در اردیبهشت ماه 1387 به منظور ارائه خدمات جامع به این عزیزان دفتر امور نابینایان و کمبینایان در امور دانشجویی دانشگاه تهران افتتاح شد.
در حال حاضر علاوه بر کتابخانه مرکزی در دانشکدههای ادبیات و علوم انسانی، حقوق و علوم سیاسی، علوم اجتماعی، روانشناسی و علوم تربیتی و الهیات و معارف اسلامی که بیشترین دانشجویان نابینا و کمبینا در آنجا مشغول به تحصیل میباشند، مکانهای ویژهای وجود دارد که این عزیزان میتوانند از امکانات مستقر در آن استفاده نمایند.
لازم به ذکر است توجه ویژه دانشگاه تهران به دانشجویان نابینا و کمبینا از یک سو، تلاش و پیگیری مستمر این عزیزان در مورد مسایل خود از سوی دیگر؛ موجب تأسیس این دفتر گردید. بررسیها و مطالعات انجام شده از طریق مصاحبه با دانشجویان نابینا و کمبینا نشان داد که در امر آموزش و تحقیق و پژوهش این دانشجویان در دانشگاه تهران نواقصی وجود دارد که بخشی از آن با در اختیار گذاردن وسایل کمک آموزشی و برقراری امکانات رفاهی قابل حل میباشد. لذا اداره کل امور دانشجویی دانشگاه تهران با تهیه برخی از وسایل کمک آموزشی و تجهیز دفاتر مزبور و برگزاری جلسات و ارتباط با انجمنهای مختلف نابینایان و معلولین، معاونت محترم توانبخشی بهزیستی استان تهران، دفتر توانبخشی اجتماعی و مراقبتی بهزیستی استان تهران، کتابخانه عمومی حسینیه ارشاد، مؤسسه خیریه ریحانه و خانه نور ایران تلاش نموده است تا مؤثرترین قدمها را در جهت پیشرفت همه جانبه عزیزان نابینا و کمبینا بردارد و در همین راستا با نگرشی کلان در سطح کشور اقدام به طرح راهاندازی پایگاه اطلاعات علمی نابینایان اقدام نموده است.
(پایگاه اینترنتی مرکز اطلاعات علمی نابینایان (blind.ut.ac.ir))
***
جمعیت الشبیبه للمکفوفین
این جمعیت در 1988م با گردهمآیی تعدادی از دانشجویان نابینا در «الجامعة الامیرکیة فی بیروت» تأسیس شد. خطمشی و هدف آن، اجرای خدمات اجتماعی، کمک به هلالاحمر و مشارکت در خدمات رسانی به عموم مردم اعلام شد.
یکی از ابتکارات این جمعیت این است که نمایندگان جمعیت از 24 ایلول 2009 به تمامی قهوهخانهها و اغذیهفروشی و رستورانها میرفتند، لیست غذاها، منوها و تبلیغات آنها را مینوشتند. سپس این نوشتهها را تبدیل به بریل کرده و در مکانها و تابلوهای مخصوص نصب میکردند تا به هنگام مراجعه مشتریان نابینا به راحتی غذا انتخاب کرده و سفارش دهند. این ابتکار در اغذیه فروشیهای بیروت که تنوع غذایی زیاد دارد یک ضرورت بوده است.
این جمعیت فعالیتهای فرهنگی گستردهای داشته است. در شباط 2010 همایشی درباره حقوق فردی و اجتماعی نابینایان با همکاری صلیب سرخ و مرکز الالتزام المدنی و خدمة المجتمع در همان دانشگاه برگزار کرد. ابتکار دیگر این جمعیت راهاندازی قهوهخانهای برای روشندلان است که با تجمع و اجرای برنامههایی مثل شعرخوانی، تئاتر و نمایش،مرثیه و نوحه، دعوت از شخصیتهای موفق برای بحث آزاد به رشد و نشاط نابینایان میافزاید.
(پایگاه اینترنتی دانشگاه امریکایی بیروت؛ پایگاه اینترنتی جمعیت)
***
جمعیت المکفوفین العربیه
این جمعیت در سال 1932م در شهر بیتالمقدس (فلسطین) تأسیس شد. در همان زمان در وزارت کار (وزارة العمل) دولت وابسته به انگلستان ثبت شد. تاکنون حدود هشت دهه به خدمترسانی به معلولین مشغول بوده است. این تشکیلات قدیمیترین نهاد معلولین است. این جمعیت در اتحادیه جمعیتهای خیریه هم ثبت شده و خطمشی زیر برای آن تعیین شده است:
جمعیة المکفوفین العربیة تلاش خواهد کرد بین معلولین و به ویژه نابینایان اتحاد و تبادلنظر و تعامل ایجاد کند؛ اشتغال معلولین و نابینایان با افزایش مراکز تولیدی، کارخانهها و نمایشگاه برای عرضه تولیدات؛ آموزش معلولین برای ارتقا تجارب و دانش حرفهای و صنعتی آنها، کمک به افزایش و توسعه فرهنگ معلولین؛ کمک به آنها برای گذراندن مراحل تحصیلی بالاتر.
کارنامه: به تدریج فعالیتهای خود را گسترش داد. حکومت تحت سلطه انگلستان از مدیریت جمعیت خواست تا مدرسهای برای کودکان معلول تأسیس کند. این مدرسه در سال 1938 به نام المدرسة العلائیة للمکفوفین دایر شد. دستگاه چاپ بریل (الخط النقطی) را در 1951م راهاندازی کرد و کتابهای موردنیاز روشندلان جهان اسلام و به ویژه متون درسی مدرسه فوق را منتشر میکرد. قرآن کریم را به خط بریل در همین زمان چاپ و برای همه مراکز در جهان اسلام و کتابخانههای مهم جهان ارسال کرد. این نخستین قرآن به خط بریل است. بخش چاپ و نشر تا سال 1997م تداوم داشت ولی در این سال با تعویض مدیریت آن، برخی از طرحها متوقف شد. فرهنگنامه لغات (قاموس) انگلیسی برای دانشآموزان مدرسه نابینایان به خط بریل منتشر کرد.
مجله ماهانه با عنوان صوت الضمیر به خط بریل منتشر میکرد و در سراسر جهان اسلام و کشورهای عربی توزیع مینمود. این مجله در رشد فرهنگ معلولین بسیار مؤثر بود و تجارب اجتماعی، فرهنگی و فنی و نیز دانش روشندلان را ارتقا میداد. این جمعیت برای اولین بار باشگاه فرهنگی راه انداخت. چند سال تداوم داشت ولی به دلیل نداشتن امکانات مالی کافی تعطیل شد. اولین کتابخانه عمومی توسط مدیریت این جمعیت در 1962م برنامهریزی و تأسیس شد. کتب چاپی و بریل منتشره در سراسر جهان اسلام در این کتابخانه گردآوری میشد و در اختیار معلولین و نابینایان قرار میگرفت. این کتابخانه پس از چند سال از جمعیت جدا شد و مستقلاً به کارش ادامه داد. از دیگر فعالیتهای جمعیت برگزاری دورههای تفریحی، گردشگری و علمی بود تا تجربههای معلولین گسترش یابد و خلاقیتهای آنان شکوفا شود.
اشتغالزایی: به نظر مسئولین جمعیت مهمترین مسئله و مشکل معلولین نداشتن شغل مناسب بود. چنانکه اکنون هم همین آسیب گریبانگیر روشندلان و معلولین است. نخستین گام تأسیس کارخانهای در باب الخلیل (در بیتالمقدس) بود. اما در جریان جنگ 1948م، بسیار ضرر و آسیب دید و تعطیل شد. اما دوباره، فعالیتش را آغاز کرد و هماکنون در بیتالمقدس دفتر دارد و فعالانه به اشتغالزایی برای معلولین مشغول است.
همچنین شعبههایی از جمعیت در دیگر شهرها دایر شد. در کنار هر شعبه نمایشگاهی برای عرضه تولیدات به مردم و آشنا کردن مردم با مسئله معلولیت احداث میکرد. برای مثال شعبه شهر الخلیل را در 1962م و در شهر عمان را در سال 1961م و در شهر اربد در 1974م احداث کرد.
جمعی از معلولین و روشندلان را پس از توجیه و آموزش، روانه مدارس میکرد تا لوازم تحریر و زیراکس را انجام دهند و از این طریق اشتغال و درآمد نسبتاً خوبی به دست میآوردند. نیز از شهرداریهای چند شهر مجوز احداث کیوسک را دریافت کرد و معلولین را به مدیریت آنها منصوب کرد. جمعیت معلولین کمک میکرد تا در یک تا چند رشته، آموزش حرفهای بیاموزند. سپس کمک میکرد تا در خانههای خود، به تولید لباس و پوشاک، اسباببازی و غیره بپردازند. سپس تولیدات خود را در نمایشگاهها بفروشند.
این جمعیت حدود هشتاد و پنج سال تداوم یافت و الآن با نسل دوم و سوم معلولین ارتباط دارد. هماکنون توسعه یافته، چاپخانه مدرنی تأسیس کرده و در هر زمینه رشد نموده است.
اعضاء اداره جمعیت در حال حاضر عبارتاند از: محمدجبر مسعود رئیس، سلیم محمد درویش العریان نائب الرئیس؛ عطوه حسین صالح امین صندوق؛ صابر عبدالله الجندی امین السر؛ محمد ولید الشریف و سلیمان عبدالله الشاعر و حسنی ربیع فرعون عضو.
هنوز دفتر و شعبه اصلی این جمعیت در بیتالمقدس استقرار دارد. پایگاه اینترنتی فعالی دارد و توانسته است امور معلولین به ویژه نابینایان را به خوبی ساماندهی کند. هرچند به دلیل درگیریها و جنگ در منطقه و مشکلات مردم، آسیبهای مهلکی دیده است.
(arab-blind.org)
***
الجمعیه الخلیجیه للاعاقه
این تشکل با هدف خدمترسانی در بحرین به سال 1999م/ محرم 1420 تأسیس شده است. عنوان انگلیسی آن چنین است: Gulf Disabilty Society در شهر منامه مستقر است. دولت بحرین تأمین کننده مخارج آن است. هیئت مؤسس و شورای مدیریت آن شامل دوازده انسان مشهور است. دعیج بن خلیفه آل خلیفه، ناصر بن علی الموسی، عارف بن علی عبدالله، مختار بن محمد الرواحی، رحاب بنت بورسلی برخی از اعضاء این هیئت میباشند. اهداف و خطمشی این مؤسسه عبارت است از:
رسیدگی و تأمین معلولین در کشورهای مختلف خلیج، اطلاعرسانی به معلولین برای رهایی آنان از تأخیر فرهنگی، تعلیم مهارتهای فکری و عملی به عنوان اساسیترین نیاز آنان، تشویق و ترغیب دولتها برای تصویب قوانینی در راستای مساوی نمودن حقوق فردی و اجتماعی آنان است.
فعالیتهای این جمعیت گسترده است. مجلهای با عنوان الإرادة منتشر و تاکنون چندین همایش برگزار کرده است.
(Presidentgulfdisability.com)
***
انجمن علمی فرهنگی موج نور اصفهان
(این گزارش به تاریخ 5 اردیبهشت 1394 از مدیریت انجمن موج نور اصفهان دریافت شده است)
انجمن علمی فرهنگی موج نور اصفهان که با حمایت علمی خانه ریاضیات اصفهان و پشتیبانی سازمان بهزیستی استان اصفهان و شهرداری اصفهان فعالیت های خود را از سال 1384 آغاز نموده است، اقداماتی را در جهت دست یابی به اهداف خود (هدف اصلی انجمن آموزش رایانه معمولی به نابینایان و کم بینایان فارسی زبان برای کارآفرینی و رفع نیازهای روزمره آنهاست.) به انجام رسانده است که در ذیل به صورت مختصر به آنها اشاره می شود:
اقدام در جهت تألیف کتب آموزشی برای نابینایان و کم بینایان
– طراحی و ساخت یک استودیو برای ضبط کتب نابینایان.
– تألیف كتاب های صوتی خودآموز رایانه در استودیوی مذکور.
– تألیف كتاب های درسی ویژه دانش آموزان و دانشجویان نابینا در استودیوی مذکور.
– تألیف سایر كتابهای صوتی در جهت استقلال نابینایان در استودیوی مذکور. (لیست محصولات انجمن علمی، فرهنگی موج نور اصفهان به پیوست به حضورتان تقدیم می گردد).
– تهیه ی نرم افزارهای مناسب صوتی در جهت استقلال نابینایان
– تولید نرم افزار قرآنی هادی برای نابینایان که در آن (امکاناتی چون: جستجو در متن عربی و فارسی، خواندن آیه به آیه،به صورت صوتی و متنی خواندن سوره به سوره، خواندن جزء به جزء، خواندن با ترجمه یا بدون ترجمه یا هر دو باهم، خواندن به صورت منظوم، تکرار آیات به دفعات بیشتر، و بسیاری از امکانات دیگر برای کار بر در دست رس است.)
– تولید نرم افزار نهج البلاغه برای نابینایان، (در این نرم افزار که کاملاً برای گروه هدف قابل استفاده است امکاناتی مانند: جستجو ، دست رسی جداگانه به هر یک از خطبه ها، نامه ها، غرائب و کلمات قصار امکان پذیر است؛ این نرم افزار، نهج البلاغه را به صورت عربی همراه باد ترجمه ی فارسی به صورت صوتی و متنی در اختیار کار بر قرار می دهد.)
برگزاری کلاسهای آموزشی رایانه
– برگزاری کلاس های آموزش رایانه برای دانش¬آموزان نابینا و کم بینای منتخب مقاطع دبستان و دوره متوسطه ی اول و پرداخت هزینه ایاب و ذهاب ایشان.
– برگزاری دوره ی كارگاه بازی ویژه ی دانش آموزان با تأمین هزینه ی ایاب و ذهاب آنان.
– برگزاری كلاس های آموزش ICDL درجه 1 و 2 ویژه نابینایان و كم بینایان.
– برگزاری اولین دوره ی تربیت مربی رایانه برای آموزش رایانه به نابینایان با همكاری سازمان فنی و حرفه ای و خانه ی – ریاضیات اصفهان.
– برگزاری دوره های آموزشی تبدیل گفتار به نوشتار، Skype، Sound forge، KMPlayer، تسهیل زندگی با استفاده از وب و بسیاری دیگر از دوره ها.
– برگزاری دوره ی آموزشی نرم افزار پیك موتوری، تاكسی تلفنی و وانت تلفنی پس از آماده سازی این نرم افزار.
– برگزاری كلاس های آموزش ریاضی و آمار ویژه دانش آموزان و دانشجویان نابینا و كم بینا.
– برگزاری امتحان ICDL درجه ی 2 برای نابینایان و كم بینایان بدون تفاوت با افراد عادی، توسط سازمان فنی و حرفهای کشور
(جهت مشاهده کامل گزارش، میتوانید به وب سایت دفتر فرهنگ معلولین مراجعه نمایید.)
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.