فاطمه کیخسرو؛ منیره عیسی بن هندی
توان نامه
فصلنامه مطالعاتی و اطلاع رسانی ویژه معلولیت و توانمندسازی
Quarterly of Studies and Information Specially Disabled and Empowerment
شماره 2-3، پاییز و زمستان 1394
(ویژه پیشگیری/ Special Issue for Prevention of Disabilities)
دریافت کامل مجله: PDF، 8 MB
فاطمه کیخسرو
منصوره ضیاییفر
فاطمه کیخسرو متولد فروردین 1347 در تهران است، هم اکنون در تهران، منطقه قلهک ساکن است. از کودکی از ناحیه پای راست دچار معلولیت شده است. آقای علی اکبر جمالی مدیر محترم انجمن نابینایان ایران ایشان را به مجله توان نامه و دفتر فرهنگ معلولین معرفی کرد. ایشان لطف کرده فیلم نامه بسیار زیبایی در شهریور 1391 برای ما فرستادند. مدتها درصدد بودیم شماره تلفنی یا آدرسی از ایشان پیدا کنیم و با تکمیل اطلاعات آنها را منتشر نماییم ولی ممکن نشد و با اطلاعات اندکی که خودش فرستاده بود به معرفی ایشان پرداختیم.
ایشان قلم زیبایی دارد و ذاتاً استعداد دارد برترین فیلم نامه نویس شود؛ از اینرو دریغ است او را به جامعه هنری و نخبگان معرفی نکنیم. خودش درباره زندگیاش چنین نوشته است:
من فاطمه کیخسروی متولد 20 فروردین 1347 تهران، دیپلمه، ساکن تهران، شمیران قلهک. به مناسبت روز جهانی عصای سفید این مطلب را تقدیم میکنم. از کودکی به خاطر کار پدرم حسین و عمویم حسن در مؤسسه اطلاعات که یدی طولانی در مسائل فرهنگ در تمام جهان دارد با روزنامه و مجله سر و کار پیدا کردم. شیفته ادبیات درمان و فیلمنامه نویسی و کامپیوتر شدهام. از مادر عزیزم که پس از مرگ پدرم حسین همواره مشوق در راه علایقم است تشکر ویژه کرده و دست او را میبوسم. همینطور به روح عمویم حسن درود و فاتحهای فرستاده و به یاد میآورم که او نیز پا به پایم فیلم و تلویزیون میدید. از کودکی از ناحیه پای راست دچار معلولیت متوسط شدهام؛ روزی در روزنامه همشهری محله منطقه سه روز شنبه که این ویژه نامه چاپ میشود شهرداری مطالبی درباره کمک به معلولین چاپ کرد، با شماره تلفن ذکر شده تماس گرفتم و این تماس تلفنی باعث آشنایی من با فرد فوقالعاده نازنین و نابینایی به نام آقای علی اکبر جمالی و انجمن نابینایان ایران شد. این آشنایی مرا به خلق این داستان و نوشتههای جدید راهبری کرد. از دوستان نابینایم تشکر به ویژه علی اکبر جمالی تشکر ویژه میکنم. از خانواده عزیزم که همواره مشوق من در کارهایم بود تشکر و دست بوسی کرده در زمینه فعالیتهای فیلمنامه نویسی باید از دوست خوبی به نام آقای مهندس علی اصغر غفارپور تشکر کنم. آقای مهندس علی اصغر غفارپور و گروه کشکول در زمینههای فیلم، تدریس خصوصی، مسائل حقوقی در استان البرز کرج فعالیت میکنند. از دوستان خوبم و هم شاگردیهای مهربانم که همواره گوش شنوای خوبی برای انشاها و داستانهایم بودند و هستند تشکر مینمایم. خداوند مهربان همواره یار و یاور ستمدیدگان و مظلومان میباشد.
فیلمنامهای با عنوان داستان تهران برای مجله توان نامه فرستاده که در شمارههای بعدی منتشر خواهد شد. کسانی که در عرصه فیلم و هنر فعالیت دارند میتوانند از چنین استعدادهایی استفاده کنند.
منیره عیسی بن هندی (Mounira Bin Hindi)
نماینده ویلچری مجلس شورا در بحرین
مریم قاسمی
منیره اصالتاً مصری است و در قاهره متولد شده ولی سالها است مقیم بحرین و دارای حجاب کامل است، خوب سخنرانی میکند و دارای فعالیتهای بسیار و سرزنده و با امید به امور مردم رسیدگی میکند. دانش و خردورزی او مثال زدنی است.
با ویلچر در مجلس شورای بحرین حاضر میشود و به دلیل کثرت مطالعات و معلومات، سخنانش مورد توجه است. از اینرو بسیاری از روزنامه نگاران و نشریات کشورهای عربی از او گزارش و تصویر منتشر کردهاند.
منیره یک سال و نیم داشت که بر اثر فلج اطفال از ناحیه دو پا (ساق به پایین) فلج شد. خانوادهاش همه کاری برای درمان او انجام دادند ولی نتیجه نگرفتند. سرنوشت این خانواده را از قاهره به بحرین کشاند و در بحرین اقامت گزیدند.
منیره با اتمام تحصیلات متوسطه با خود فکر کرد در رشتههای مرتبط به معلولین و معلولیت مطالعه و تحقیق و تحصیل کند. از اینرو در رشتههای علم نفس؛ برنامههای ورزشی معلولین و تربیت ویژه معلولین تحصیل کرده و مدارکی اخذ کرده است.
تا کنون دارای این مناصب را بوده است: مدیر خدمات مهارتافزایی در وزارت توسعه؛ نماینده مردم در مجلس شورای قانونگذاری؛ نائب رئیس لجنه المرأة و الطفل، مدیر عامل نگهداری کودکان معلول.
او در این تشکلها عضویت دارد: المنظمة العربیة العربیة للمعاقین؛ المرکز البحرینی للحراک الدولی؛ مجلس امناء المؤسسة الوطنیة لخدمات المعاقین؛ الجمعیة الخلیجیة للاعاقة؛ التأهیل الدولی؛ اللجنة الوطنیة لتفعیل العقد العربی للمعاقین.
او به شعر و ادبیات، قانونگذاری و خدمات برای معلولین علاقه دارد و در این عرصهها فعال است.
در نوامبر 2007 در همایش پارلمانهای کشورهای خلیج فارس (للمؤتمر الاقلیمی الثانی للبرلمانیات الخلیجیات) شرکت کرد و از حقوق زنان و حقوق معلولین دفاع نمود. او خواستار اهتمام دولتهای منطقه و مردم به حقوق این دو قشر شد. در یکصد و پنجاه همایش بینالمللی شرکت کرده و تجارب خود را به مشارکت گذاشته است. برای اطلاعات بیشتر از فعالیتها و افکارش به منابع زیر مراجعه شود:
جریده الاتحاد: 24/2/2008
جریده الاتحاد: 15 نوفمبر 2013
جریده الاتحاد: 14/9/2014
مجلة سیدتی، س 26، عدد 1394، 14 نومبر 2007، ص30.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)