شماره جدید فصلنامه توان نامه ویژه ناشنوایی و زبان اشاره منتشر شد
شماره اول سری جدید فصلنامه توان نامه (ویژه ناشنوایی و زبان اشاره)، در 252 صفحه توسط دفتر فرهنگ معلولين منتشر شد.
در ابتدای مجله سردبیر نوشته است: “بالاخره پس از ماهها انتظار مجوز این مجله صادر شد و قرار شد به صورت فصلنامه و شماره نخست آن تابستان ۱۳۹۴ منتشر شود. پیش از این، شش پیش شماره منتشر شد تا به مجوز رسیدیم؛ از اینرو تجارب لازم کسب شد؛ و خطمشی و اهداف خود را در عمل به آزمایش گذاشت و عیار آن را در بوته تحولات دوران و آراء نخبگان سنجید. توان نامه با هدف توانسازی، توانبخشی و تواننمایی مددجویان معلول شکل گرفت و متولد شد.
اما پرونده ویژه این شماره، «ناشنوایان و زبان اشاره» است. جامعه ناشنوایان ایران در سه دهه اخیر با مشکلات عملی و نظری، علمی و اجتماعی متعدد دست به گریبان بوده است. با گذشت زمان نه تنها این مشکلات مرتفع نشده و حتی کمتر نشده بلکه به تعداد آنها افزوده شده، پیچیدهتر و مشکلتر شده است.
فقدان جامعه مرجع در ناشنوایان، نیز فقدان اراده جدی و کارشناسانه برای حلّ مشکلات ناشنوایان موجب شده که عقل جمعی و اتفاق عمومی در این جامعه شکل نگیرد؛ به تبع نتوانند راهکار بر مبنای تدبیرهای اجماعی و قابل قبول همگان برای مشکلات پیدا کنند. در سالهای متوالی، ناشنوایان در نشستها و همایشهای خود همواره بر مشکلات مختلف از جمله زبان اشاره تأکید کرده و از مسئولین و مدیران محترم درخواست عاجزانه برای حل آنها مطرح کردهاند. آنان در همایش مترجمین زبان اشاره (تیرماه ۹۱- زنجان)، همایش مترجمین در مشهد (بهمن ۱۳۹۲)، همایش بانوان ناشنوا (زاهدان، شهریور ۱۳۹۳)، گردهمایی معلمان ناشنوا (تهران، ۱۳۸۵)، گردهمایی دانشجویان ناشنوا (اصفهان، ۱۳۸۵) و چندین نشست دیگر همواره بر خواستهای خود تأکید کرده و به روشهای مختلف از مسئولین خواستار یاری و مساعدت شدهاند. حادّترین مشکل در جامعه ناشنوایی ایران، «زبان اشاره» است. تواننامه درصدد برآمد با کالبدشکافی مشکلات زبان اشاره و تجزیه و تحلیل راهکارهای عرضه شده در باب مشکلات حادّ ناشنوایان، بستری برای همفکری و حلّ اساسی مشکلات فراهم آورد. از اینرو دست نیاز و یاری به سوی همه نخبگان و متفکران برده و استدعا داریم در گشودن گرههای فرهنگ و جامعه ناشنوایی همفکری و همکاری فرمایند.
تواننامه در هر شماره برحسب نیازها و ضرورتها دارای این فصلها و بخشها است: معرفی شخصیتهای معلولان صاحب فرزانگی و فرهیختگی؛ مقالات علمی؛ اطلاعرسانی درباره نشستها و همایشها؛ کتابشناسی و نقد کتابهای منتشره، نشریات، لوحهای فشرده و پایاننامههای جدید؛ راهنمایی در مورد فیلمها؛ معرفی تشکلهای دولتی یا مردمی و گزارش فعالیتهای آنها؛ تجزیه و تحلیل طرحنامهها؛ گفتوگو با نخبگان. نیز این مجله در هر شماره از اسناد و مدارک تاریخی مانند تصاویر قدیمی بهره می برد.”
برای مشاهده و دريافت (pdf, html) اين شماره توان نامه و شماره های ديگر آن می توانيد به سايت دفتر فرهنگ معلولين (www.handicapcenter.com) مراجعه نماييد. اینجا راکلیک نمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.