شغل پردرآمد برای روشندلان
شغل پردرآمد برای روشندلان
تجارب یک روشندل درباره آموزش حرفه ماساژ طبی
در گذشته معلولین را ناتوان از اجرای هر نوع شغلی میدانستند و این ذهنیت عمومیت داشت که معلولین تنها از راه تکدیگری یا مساعدت و صدقه دیگران درآمد کسب خواهند کرد.
اما در دهههای جدید عملاً ثابت شده که معلولین در همه نوع مشاغل میتوانند ورود داشته باشند. در سالهای اخیر خود معلولین تواناییهایی از خود بروز دادهاند که مسلم شد آنان میتوانند مانند افراد عادی درآمد داشته باشند. در اینجا تجربه یکی از روشندلان در زمینه حرفه ماساژوری بیان میشود. آقای حسین ایرانی نابینایی است که در زمینه حرفه ماساژ طبی تجارب خوبی اندوخته است. ایشان معتقد است جامعه به این حرفه نیاز فراوان دارد زیرا بسیاری از دردها و امراض با این شیوه درمان میشود، دوم این که این رشته درآمد بسیار خوبی دارد. آقای حسین ایرانی شخصیت متعالی دارد و سخاوتمندانه و بدون توقع، تجارب خود را در این مقاله در اختیار دیگران قرار داده است. امید است مؤسسههای معلولین در هر شهر اینگونه حرفهها را آموزش دهند و زمینههای اشتغال بیشتر را فراهم آورند. اینک مقاله ایشان آورده میشود.
آموزش حرفه ماساژوری برای نابینایان
مصاحبه با حسین ایرانی
مصاحبه کننده: انجمن موج نور اصفهان
حسین ایرانی، نابینای ورزشکار، دارای دوازده مدرک داخلی و خارجی از ایران، هند، مالزی و تایلند که خود در حرفه ماساژوری مشغول است میگوید:
حرفه ماساژوری میتواند شغلی بسیار عالی با درآمدی بیش از حد انتظار برای نابینایان باشد. شاید امروزه اگر از کسی در مورد درآمدش بپرسید به شما بگوید درآمدم بد نیست ولی این حرفه، باعث میشود نابینایان در پاسخ به این پرسش بگویند درآمدشان عالی است.
بازار این شغل در کشور ایران و کشور های دیگر هنوز اشباع نشده و شما نیز می توانید مشتریان منحصر به خود را جذب کنید. این کار، نیاز به سرمایه آنچنانی ندارد، به میزان تلاش و همت شما در کار بستگی دارد و درآمد خوبی به ارمغان خواهد آورد. شغلی که از شعارهای تبلیغاتی به دور است و به عملیاتی شدن در کوتاهترین زمان ممکن، نزدیک. این شغل، از جمله شغلهایی است که حتی نیاز به زمینهسازی فرهنگی در کشور نیز ندارد. شغلی است که با تحصیلات اندک هم میتوانید به آن مشغول شوید و درآمد بالایی کسب کنید. ما از حرفه ی ماساژوری صحبت می کنیم. اگر تا به حال در این مورد خواندهاید یا شنیدهاید و به این میاندیشید که از عهده این کار بر نمیآیید، صبر کنید، دست نگه دارید و قدرت لمس قویتر نابینایان نسبت به افراد بینا را دست کم نگیرید. شما به عنوان فردی نابینا، مطمئنا از قدرت لمس بسیار بالاتری نسبت به افراد بینا برخوردار هستید. این موهبت لمس قوی که در شماست، بر اثر اجباری که در استفاده از لمس به جای چشم با آن روبرو بودهاید، از کودکی تا به امروز در شما به صورت اکتسابی ایجاد شده است و در صورتی که از آن استفاده کنید، به طور چشمگیری تقویت خواهد یافت.
جالب است بدانید در دنیا، بهترین ماساژورها، کایروپراتیکها و فیزوتراپها، نابینا هستند چرا که این نابینایان هستند که از لامسه بسیار قوی، دستانی بسیار قوی و حساس برخوردارند.
بهترین ماساژور، کسی است که حتی اگر از قوه بینایی برخوردار است، هنگام ماساژ، چشمهایش را ببندد، تمرکز کند، حواسش را به موارد جانبی معطوف نکند و فقط و فقط بدن مشتری یا ماساژ گیرنده خود را در نظر داشته باشد.
ما آن فرد یا مشتری را که خوابیده مثل وجود خودمان حس میکنیم و با دستانمان روی بدنش کار میکنیم. ماساژ حدود 5 تا 6 هزار سال پیش قدمت داشته است. در ایران، کشورهای غربی و شرقی انجام میشده است و ریشههای اصلی ماساژ در چین، هند، یونان و ایران بوده است.
ماساژ انواع مختلفی دارد. البته پایه و اساس همه ماساژها تقریباً یک نوع است و بیشتر شبیه به تکتیکهای ماساژ سوئدی است. ماساژ سوئدی اکثر تکنیکها را در انواع مختلف ماساژ دارد. حدود 80 تا 100 نوع ماساژ ثبت شده است. مثل تای ماساژ، اُل تای ماساژ، سوئدی ماساژ، ریلکسی، رفلکسولوژی، ورزشی، اصلاحی، لاغری، یومی هو، شیاتسو و … .
حرکات ماساژ عبارتند از: کشش، پیچش، چرخش، هول دادن، بلند کردن، پیچاندن، نیشگون گرفتن، پرس کردن، مالیدن. اینها هر کدام اصلاحاتی است که ما خودمان در فارسی رایجمان به کار میبریم و ملموس هست را من بیان کردم. هر کدام از اینها اسمهای خاصی دارند.
مثلاً در مرحله اول در هر ماساژی ما باید بدن بیمارمان را لمس کنیم و از آن اطلاعات استخراج کنیم. این اطلاعات مثلاً گرما، سرما، سفتی، شلی، کرامپ، گرفتگی، کوتاهی عضله و … را به ما میگوید.
الان شما متوجه میشوید که چرا یک نابینا در این کار موفقتر است، به علت اینکه اینها را بهتر میتواند متوجه شود. زمانی که ما یک کف پا را ماساژ میدهیم. میفهمید که مثلاً در مرکز پا به سمت بیرون کمی داغتر است. این به ما میگوید که کبد فرد احتمالاً کبد چرب است که این قسمت داغ است. و مسئله دیگر گذشته از حس لامسه، ندیدن فرد نابینا در ماساژ خیلی کمک میکند. چرا؟ چون ماساژ دهنده ممکن است به چهره ماساژ گیرنده خیره شود، ممکن است به اشیاء که در اطراف است خیره شود و تمرکز را به آنها بدهد. اما نابینایان این مشکل را ندارند و تمام زمان ماساژ گیرنده را حس میکنند.
در ماساژ دو نوع کار انجام میشود: ماساژ خشک و ماساژ روغنی.
ماساژ خشک معمولاً با لباس است. انواع ماساژها هم هست و بیشتر کارهای درمانی است. مثلاً در گرفتگی گردن، کمر، یا کتف. این گرفتگیها میتواند با تکنیکهایماساژ یومی هو درد و گرفتگی را رفع میکنیم. ولی خیلی از ماساژهای ریلکسی و درمانیها هم ماساژ با روغن هستند.
پایه و اساس تمام روغنهای ماساژ روغن زیتون خوب است که با روغنهای دیگر مخلوط میشود. که حدود 100 نوع روغن مختلف داریم که هر کدام یک مصرفی را دارد و یک خاصیت. فردی که سردی هست یا گرمی، دمی، سودا، صفرا است، یا خودش این اطلاعات را دارد یا ما با اطلاعاتی که در مورد طب سنتی داریم میفهمیم روغنها را مصرف میکنیم. مثلاً یکی از شایعترین دردها و ناراحتیها گرفتگیهای بین دو کتف است که معمولاً افراد آن را با قلنج میشناسند. ولی این قلنج نیست، گرفتگیهایی نقطهای است که به تریگر پوینت معروف است یعنی نقاط ماشهای که گرفتگی و درد دارد. ما در این حالت باید روغن زیتون، بابونه، اسطوخدوس، بهارنارنج را که هم مسکن است هم آرامش بخش و هم شل کننده عضلات است را استفاده کنیم.
بعد از بحث روغنها، سراغ رایحه و بو میرویم. در ماساژ رایحه و بو خیلی تأثیر دارد چون تمام حسهای فرد را در یک بخش ماساژ باید روی آن تأثیر بگذاریم و کار کنیم. عطرها و بوهای مختلفی در اتاق و مکان ماساژ ما باشد تا فرد دچار ریلکسی و آرامش و لذت باشد و فرد از زمان ماساژ لذت کافی را ببرد. گوش را تحریک میکنیم، شنوایی را با یک موزیک مناسب و ملایم. حتماً نباید صداری جنگل و آب و پرندهای باشد. هر فرد یا مشتری، هر موزیکی را که دوست دارد ولی کلاً موسیقی بی کلام و آرام، موسیقی کلاسیک و یا ایرانی اصیل تأثیر خوبی داد. بهتر است که حتماً بی کلام باشد. بعد سراغ ماساژ گیرنده میآییم. چند سؤال بسیار مهم در ماساژ است. اینکه چه کسی مرا ماساژ میدهد؟ کدام قسمت را ماساژ میدهد؟ چگونه ماساژ میدهد بر میگردد به ماساژ گیرنده. باید لباسهای نظیف و خوب و تمیر باشد. لباس ماساژ با رنگهای مناسب که معمولاً آرام و روشن است. از عطر و ادکلن نباید استفاده کند چون آن بو را که شما میپسندی شاید مشتری نپسندد.
تخت مناسب ماساژ 2 نوع است: مخصوص آقایان و خانمها. تخت مخصوص آقایان معمولاً 2 جای صورت دارد . یک چاله روی تخت تعبیه شده است که صورت روی آن جای میگیرد که گردن فرد خیلی خسته شود. و دیگری برای افراد قد بلند است که در بالای همان تخت برای جای صورت است.
برای خانمها دو گردی در قسمت سینه دارد تا در زمانی که برای ماساژ میخوابند کمتر اذیت نشوند و از ماساژ بهتر استفاده کنند و لذت ببرند. هیچ سر و صدایی حول و حوش اتاق ماساژ نباید باشد. چرا که فرد تمرکزش به هم نخورد.نباید با ماساژ گیرنده صحبت کنیم. سکوت کاملی بوجود آوریم و کار ماساژ را انجام دهیم. در ماساژ حولههای داغ، سنگهای داغ و کیسههای آب داغ زیاد استفاده میشود. شما میتوانید با استفاده از این داغیها و گرمیها، گرفتگی را خیلی کم کنیم. چرا خیلی واضح برای شما توضیح میدهم؟ چون خیلی از دوستان از سراسر کشور این را میخوانند و یک اطلاعات کلی از ماساژ داشته باشند و بتواننند برای خود، پدر و مادر، همسر یا فرزندشان انجام دهند. یک کار خیلی ساده گرفتگیهای کمر است. اگر شما بتوانید 3 تا 10 بار از کیسه آب گرم، سنگ داغ یا حوله گرم روی کمرتان استفاده کنید حتماً آن درد کم میشود. چون ما در کار ماساژ هم، از کنار ستون فقرات عضلات را گرم، نرم، شل و رها میکنیم. که این سنگها و کیسهها هم این کار را برای ما انجاممیدهند.
ماساژ تکنیکهای بسیار زیادی دارد. شاید بتوان به جرأت گفت که 50 تکنیک داریم که این 50 تکنیک میتواند در تمام عضوهای بدن و اندام ما انجام دهد. که فرد ماساژور باید با هنر خودش انتخاب کند که این جا چه تکنیکی و کدام از اعضاء بدن خودمان انجام دهیم. مثلاً تکنیک نیدینگ یا چرخش دایره وار. چرخشهایی انجام میشود که با سر انگشت میتواند باشد. کدام انگشت؟ کف دست ما؟ در انتهای انگشت شصت ما یک استخوان وجود دارد (یعنی همان متاتارس انگشت 1 یا همان انگشت شصت) که در کار ماساژ ما خیلی استفاده میکنیم. با سر مشت، بغل مشت، با آرنج، با ساعد، زانو و کجای بدنمان این تکنیک را برای فرد انجام دهیم. این به هنر ماساژور بستگی دارد. البته بستگی دارد که کدان عضو باشد. مثلاً در ماساژ صورت حتماً باید از انگشتان دست استفاده شود چون عضلات صورت ظریف و لطیف است.
ماساژ در تمام عضلات بدن استفاده میشود. از موی سر تا ناخن پا. ماساژ معمولاً از پایین بدن یعنی پاها شروع و به سمت بالا میآید. در ماساژ ما گردش خون را به شدت بالا میبریم و این خون که بر میگردد به سمت بالا، هولش میدهیم، فشار میدهیم، میپیچانیم و خون میآید به سمت قلب و وارد ششها میشود، اکسیژن میگیرد و خون تازه به عضوی که ماساژ میدهیم برمیگردد.
در یک کارت ماساژ که متفاوت است از 45 دقیقه تا خود بنده که 5/3 ساعت ماساژ دارم. در ماساژ خون را به گردش میآوریم، اکسیژنرسانی را بالا میبریم، صورت فرد به شدت سرخ میشود، زیبا میشود، صورتش روشن میشود و آن گرفتگی و اسپاسم از بین میرود. بعضی از ماساژها فقط کشش هست. یعنی مثلاً فقط بازو را میکشند، آرنج را میکشند، کمر، گردن، ران را میکشند. این ماساژ حدوداً تای ماساژ و یومی هو ماساژ است. اما در ماساژ سوئدی همه این تکنیکها هم انجام میشود به اضافه تکنیکهای اختصاصی خودش. مثلاً فرد چون چند روز مسابقهای داشته ران پایش گرفته است، ما سنگ داغ را همراه با حوله داغ روی ران میگذاریم. 5 تا 10 دقیقه آن قسمت میماند. ما قسمتهای دیگر را ماساژ میدهیم. وقتی به سمت این عضله میآییم کاملاً عضله مثل یک خمیر مایه آماده شده و میتوانیم تکنیکها را روی آن پیاده کنیم.
در رابطه با زندگي روزمره خود شما دوستان باز Sound Free Advice به شما بدم يه خورده اطلاعات رايگان و مفتي، اما يك انتظار از شما دارم و آن هم اينكه استفاده بكنيد گوش كنيد و واقعاً در زندگيتون مورد استفاده قرار بدهيد. اكثر دوستان نابيناي ما و خانوادههاشان كه معمولاً معلول هم باز در آن هست انزوا و گوشه گيري و بدنشستن و بدخوابيدن شايع است علي ماشاءالله. اكثريت دوستان نابيناي ما خم مينشينند، كج مينشينند، گردنهاشان يا به سمت جلو يا عقب و يا به سمت پهلوها خم هستش، حركات اصلاحي، درست نشستن، درست خوابيدن، درست راه رفتن را حتماً از شما خواهش ميكنم كه ياد بگيريد و از دوستان و خانوادههاتان بخواهيد كه به شما ياد بدهند. ستون فقرات ما داراي سه انحناء و قوس هست كه بايد هميشه باشه اما اگر اين انحنا و قوس زياد بشه ما را دچار مشكلاتي ميكند. گردن ما يك قوس به سمت داخل دارد، پشت شانهها قوس به سمت بيرون و كمر يك مقدار انحنا به سمت داخل دارد كه حالت s بينايي هست. اصطلاح علمي آن اين است كه فرورفتگيها را لور دوز ميگويند و بيرون آمدگيها را كيفوز و بيماري آن را كايفوزيس ميگويند كه معمولاً بچههاي نابيناي ما متأسفانه هر دو را به وفور دارند شما بايد با نشستنهايتان، راه رفتنهايتان، اينها را اصلاح كنيد. دوستان عزيز اگر اين حالت ادامه داشته باشه در دراز مدت، وزن سرِ شما اگر يك سانت به سمت جلو خم بشود 9 كيلوگرم وزن سرِ شما بيشتر ميشود و فكر كنيد فرد نابينايي كه 10 سانت گردنش به سمت جلو خم هست و يا بعضي از دوستان انگشتشان را در چشمشان ميگذارند و سر را به سمت بالا نگه ميدارند كه اين بار گردن رو به عقب خم ميشود اين كار كه انجام شد لوردوز گردني بيشتر شد پشت شما مياد كه جبران كند كه شما زمين نخوري كيفوز بيشتر ميشود وقتي كيفوز بيشتر شد و پشت شانهها به سمت عقب رفت كمر ميخواهد به سمت جلو بيايد و جبران كند دوباره لوردوز كمري بيشتر ميشود، مهرههاي كمري حركت ميكند و گفته ميشود كه فرد مهره كمري آن بيرون زده است به اين معنا نيست كه رو به پشت رفته برعكس به سمت داخل شكم ميآيد و آنجا تارهاي عصبي بسيار زيادي وجود دارد كه از جمله دو تار عصبي بزرگ بدن به اسم سياتيك كه هركسي دردي در پايش احساس ميكند ميگويد سياتيك يا ديسك دارم بله همه انسانها دارند اما شما مهرهاي داري كه سُر و ليز خورده است بر روي ريشههاي عصبي مخصوصاً در پا، كه اگر در بالاي مقعد دست بياريد يك استخوان هست استخوان خواجي كه اين هم خودش در زمان تولد ما يك مهره بوده است منتها دو سه مهره به هم ميچسبند و اين مهره به اين حالت در ميآيد بعد از آن استخوان 5،4، 3، 2 و 1 كمري معمولاً به علت بد نشستنها اين چند مهره يك يا دو تا از اين ها ليز ميخورند و روي ريشه عصب سياتيك مينشينند و هميشه اين مناطق دردناك هستند شما زماني كه مينشينيد كاملاً باسنتان به صندلي چسبيده، پشت شانههايتان به صندلي چسبيده و اگر صندلي خيلي بلند باشد پشت سر هم چسبيده، اگر در اين حالت نباشيد بعد از نيم ساعت فشارها آرام آرام اذيت كننده است وقتي چند ماه يا چند سال شد آن عضو را خراب ميكند و تغيير شكل پيدا ميكند آن مهرهاي كه شما كج نشستهانيد، مثلاً عادت داريد روي مبل مينشينيد و روي دست راست يا چپ تكيه ميدهيد اسكوليوز به وجود ميآيد يعني انحناء ستون فقرات به سمت چپ يا راست. اينها عوارض ديگري هم دارند شما زمانيكه كايفوزيس شديد يا قوز پيدا كرديد حجم قفسه سينه كم ميشود قفسه سينه داخل هم ميروند و پشت شانهها باز ميشوند قوز ميكند و شما اكسيژن كمتري ميگيريد ريههاي شما آرام آرام كوچك ميشود و ريهها در زمان كودكي و جواني اصلاً رشد نميكند و آرام آرام حجم قلب كم ميشود و قلب مجبور است چندين بار پمپاژ كند كه خون به بدن برسد پس فقط اين نيست كه اين حالت نشستيم ديگر به جاهاي ديگر آسيب نميزند بلكه بدنشستن و بدخوابيدن به تمام اعضاي بدن ضرر ميرساند گردني كه مادام افتاده پايين تعادل مايع درون گوش شما به هم ميخورد شايد اين حرفها عجيب و غريب باشد شما تا حالا نشنيدهايد ولي واقعيت است. مايع درون گوش شما تعادلش به هم ميريزد سر گيجه و كم خوابي و بي خوابي و بي قراري به شما دست ميدهد. از روي جدول جوي نميتوانيد راه بريد چون تعادلتان به هم خورده است آن مايع تعادلش به هم خورده است پس دوستان نابينا به خود توجه داشته باشيد. اگر شغل و كارتان طوري هست كه مجبوريد مدت زيادي روي پا بايستيد حتماً آجري يا سنگي يا تختهاي داشته باشيد كه زير پايتان قرار بدهيد يعني يك پا روي مانع و يك پا روي زمين. اينكار باعث ميشود 10 الي 15 سانت پا بالاتر قرار بگيره و در آن حالت ديسك شما احساس آزادي و رهايي ميكند و حالت خوشي به شما دست ميدهد و هر 5 يا 10 دقيقه يكبار پاها را با هم جابه جا كنيد اگر مجبور هستيد كه زياد بنشينيد كه گفتم چطور باشد و حتماً زير دو پا بايد يك مانعي باشد كه در ادرات و شركتها به آن زيرپايي گفته ميشود و اگر نبود از مقوا روي هم استفاده كنيد كه 10 الي 15 سانت پا بالاتر قرار گيرد و زانوها بالاتر از لگن قرار بگيرد يعني كشك زانو بالاتر از كاسه لگن در اين حالت خون به راحتي زير عضلات ران رفت و برگشت ميكند و وارد پاي شما ميشود اين به شما استقامت بيشتر و بهتري را ميدهد اگر غير از اين باشد مثل خيلي از دوستان كه قبلاً با آنها صحبت كرديم عضلات پشت ران و ساق پا كه كوتاه ميشود به دليل همين نرسيدن خون و اكسيژن كافي هست و اين حالت فشرده شدن ران به صندلي كه ما نشستيم كه نشيمنگاه ميگويند مادام تحت فشار است و اين عضله رشد نكرده است همين طور از بين ميرود و لاغرتر ميشود. شما زانو و كمر و لگن و پايت درد ميكند چرا؟ چون عضله كوتاه شده است و از ابتدا و انتهاي عضله دارد كشيده ميشود و درد مفصلي استفاده ميكند. دوستان عزيز نابينا براي خواب، آن تصوراتي كه متأسفانه در بين ما ايرانيها اپيدمي شده همه اين را ميگويند صحيح نيست كه روي فرش بخوابيم سفت باشد و يا تشك خيلي نرم باشد كه هيچكدام از اينها درست نيست. تشك شما دو الي سه سانت بايد بازي داشته باشد يعني اينكه تشكهاي طبي، فنري نه بسيار بازي داشته باشد يك مقدار خيلي كمي، شما حتماً بايد به پهلو بخوابيد دمر خوابيدن و طاق باز خوابيدن به قول يكي از استادان ما كه در مالزي تدريس ميكرد گفت مثل اينكه شما به كمر خودتان گلوله ميزنيد هست. اگر عادت داريد حتماً بايد عوض كنيد ولي فعلاً تا عادت كنيد در حالت دمر يك بالشت را زير شكم قرار دهيد از ناف تا حدود وسط ران اين بالشت را بالا و پايين كنيد كه ببينيد در چه حالتي عضلات باسن كه همون 1 تا 5 مهره پايين كمر شما باز ميشود. اين حالت بخوابيد البته به زودي ترك شود اين حالت ولي فعلاً خيلي اذيت نشويد اين حالت باشيد. اگر طاق باز ميخوابيد حتماً يك بالشت زير زانوهايتان باشد و دستها به پهلوها و بالشت خيلي بلند نباشد و بالشت تا ران تا پايين ساق بالا و پايين كنيد و ببينيد در چه حالتي كمر شما روي تشك قرار ميگيرد و كمر شما احساس آزادي و رهايي ميكند البته بايد اين حالت هم اصلاح شود. بهترين حالت خوابيدن به پهلو خوابيدن است يك بالشت كه اگر تخت باشد خيلي بهتر است بغل كنيد و مثل دست به سينه نشستن كه دستهاي شما ستوني بشود كه بالاتنه شما غلت نخورد و نپيچد كه معمولاً بالشت بزرگ هم استفاده ميشه كه گردن را به سمت بالا كج شده است پايين تر از گردن هم پيچيده شده است كه اين مهره چند ساعت خواب را در اين حالت قرار گرفته و لبههاي ديسك شما ساييده ميشود كم كم از بين ميرود. به پهلو خوابيدن بهترين حالت خواب است به پهلوي راست يا چپ. البته چون ما معمولاً بعد از غذا ميخوابيم بهتر است به سمت راست بخوابيم چون سمت چپ معده ما طحال است و فضاي كمتري براي معده است و معده يك حالتي است كه بيشتر به سمت راست تمايل دارد شما به سمت راست كه ميخوابيد راحت تر هستيد گفته شده كه يك بالشت را بغل ميكنيم و يك بالشت ديگر را ما بين دو تا پا قرار ميدهيم از وسط ران تا حدود وسط ساق و پاها حدود زاويه 90 درجه، قطعي نيست كه زاويه چقدر باشد و يك بالشت تخت را ما بين پا قرار بدهيد در حالتي كه باز كمر و لگن احساس راحتي و آزادي بكند من خودم هميشه از 4 بالشت در زمان خواب استفاده ميكنم كه به طور كامل خستگيام گرفته بشود و آسيبي به بدن خودم نزنم. اگر شما مثلاً بالاتنه را فيكس كنيد و پايين تنه را رها كنيد كه بچرخه كمر شما بعد از چندين سال اين مهرهها چون تحت فشار هست و در طول خواب چون عضلات رها هست و هيچ گاردي براي مهرههاي كمري وجود ندارد و اين به شما آسيب ميزند. زمانيكه بيدار ميشويد حتماً اول صبح اين كارها را انجام بدهيد: طاق باز روي تشك يا تخت كه دراز كشيديد دست و پاها را به سمت بالا بكشيد و پاي راست را از زير زانو جمع كنيد و به شكم و سينه بكشيد و بعد پاي چپ و بعد جفت پا يعني دو تا دستها زير زانوها و اينها را به سمت بالا بكشيد كه مهرهاي كمري كشيده شود و عضلات اين ناحيه براي بلند شدن آماده شود بعد همانطور طاق باز پاي راست را به طرف ديگر پاي چپ و دستها برعكس باشد كه باز كمر به سمت مخالف كشيده شود و بعد از سمت ديگر اينكار انجام شود و بعد دمر دراز بكشيد و فكر كنيد يك نفر از بالاي سر و يك نفر از پايين بدن شما را ميكشد كه عضلات كمر و لگن، قفسه سينه و پشت شانههاي شما كشيده شود و اين عضله آماده براي كار و فعاليت روزانه آماده بشه. دوستان ميدانيد كه شما صبح زود كه بيدار ميشويد حدود 3 سانت قد بلندتر است و در انتهاي شب و خستگي روزانه 3 سانت كوتاهتر ميشويد و چرا؟ چون ديسكهاي كمري شما آب ميانياش را از دست ميدهد و كوتاه ميشود و عضلات شما خسته و فشرده روي هم ميشود قد را كوتاه ميكند. ديدهايد كه پيرزن و پيرمردها قد آنها كوتاه است و ديدهايد پدر شما 20 سال پيش قدش خيلي بلندتر بود به اين دليل است. شما صبحها اين آمادگي را به عضله ميدهيد مثل بادكنكي كه قديم باد ميكرديم با دو دست سر و ته بادكنك را ميكشيم تا نرم و گرم بشه و بعد فوت ميكنيم . عضله به اين صورت خيلي بيشتر در طول روز ميتواند جواب بدهد. حتماً در طول روز در ساعات كاري يك حركاتي هست كه اينجا در حوصله همه دوستان نيست كه توضيح بدهم ميتوانند تماس بگيرند يا در اينترنت سرچ كنند ببينند كه حركات رفع خستگي، كوفتگي و اسپاسمهاي محل كار چيست؟ دوستان عزيز ميدانيد كه خيلي از كشورهاي دنيا Worker Massage دارند. ماساژي كه مخصوص كارمندها هست يعني در ادارات و شركتهاشان يك ماساژور هست كه 10 تا 15 دقيقه آنها را ماساژ ميدهد و حركات اصلاحي را براي آنها انجام ميدهد كه اين درد و گرفتگيهاشان رفع بشود. پس بياييد خودتان براي خودتان ياد بگيرديد و براي خودتان و خانوادهتان انجام بدهيد كه در طول 10 سال پير نشده باشيد و احساس نكنيد كه كار شما را خسته كردهايد كه ديگر بس است و نميتوانم ادامه بدهم. به اين دليل است كه ما طرز برخورد با بدنمان را بلد نيستيم كه چطور بنشينيم و راه برويم و بخوابيم. يكي ديگر از پيشنهادهايي كه من به شما دارم اين هست كه دوستان نابينا از دوست و رفيق و همسر خود بخواهيد حركات شما را اصلاح كنند و به شما نگاه كنند. ناراحت نشويد و نرنجيد. اگر همسر شما هر روز به شما گفت كه سرت را بالا بگير ناراحت نشويد كه چقدر شما حساس هستيد. دوست عزيزي كه مادام عادت داريد كه با گوش خود بازي ميكنيد اين آرنج خم شده و اين دستي كه مادام به صورت غيرطبيعي خم شده و با گوش شما بازي ميكند به خاطر آن مجبوريد گردن را به سمت راست خم كنيد مهرههاي گردن شما آسيب ميبيند و آرام آرام مفصل شانه شما كه واقعاً اتاق برق بدن ما كتف و سرشانه است باورتان نميشود كه چندين عضله و تاندون و رباط در اين كپسول شانهاي ما وجود دارد. اميدوارم كه تلنگر كوچكي به دوستان نابينا زده باشيم و امروز روزي باشد كه همه در رابطه با خودمان بلند شويم و بخواهيم خودمان را اصلاح كنيم. جهت هرگونه كار و خدمت و راهنمايي و هر چه كه فكر بكنيد من همه زمانها و 24 ساعته در خدمت شما هستم.
منبع: وب سایت انجمن موج نور اصفهان، 14 آبان 1393.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.