اخبار و گزارشها
اخبار فرهنگی
تولید نخستین نرم افزار قرآن به زبان اشاره
روزنامه الرأی (اردن) از نرمافزاري خبر داده كه به همت جمعيت محافظت از قرآن اردن در طول پنج سال طراحی شده و براي استفاده ناشنوايان است.
محمد خازر المجالی نايبرئيس جمعيت محافظت از قرآن اردن درباره آمادهكردن تفسير قرآن به زبان اشاره گفت: از نظرات كارشناسان و تفاسير «ابن كثير»، «منتخب»، «طبری»، «نسفی» و «الميسر» استفاده شده است.
جمعيت محافظت از قرآن اردن پيش از اين قرآن با خط بريل برای نابينايان را نيز توليد و روانه بازار كرده است.
المجالی خاطرنشان كرد: از زمان توليد قرآن به خط بريل، مسئولان جمعيت محافظت از قرآن اردن تصميم گرفتند طرحی قرآنی برای ناشنوايان اجرا كنند كه توليد قرآن همراه با تفسير به زبان اشاره با همكاری مؤسسه جهانی «افق» نتيجه اين تلاشها بود.
«منير مرعی» از مسئولان كميته بازاريابی نرمافزار قرآنی اردن، تأكيد كرد: قرآن با تفسير ويژه ناشنوايان در 60 عدد لوح فشرده DVD وارد بازار شده و قيمت آن يكصد دينار اردنی است.
مرعی در پايان با بيان اين كه جمعيت محافظت از قرآن اردن سعی دارد تفسير به زبان اشاره را به صورت رايگان در اختيار ناشنوايان اردن و جهان اسلام قرار دهد، از گروههای مختلف همكاری با جمعيت بهمنظور اجرای اين طرح را خواستار شد. (خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، 18 آبان 1389)
حمایت ستاد طرح تلفنی حافظ قرآن شوید از معلولان
محمدصادق محسنی کبیر مدیر روابط عمومی دارالقرآن خانه کارگر گفت: دارالقرآن خانه کارگر به عنوان ستاد مرکزی طرح ملی «تلفنی حافظ قرآن شوید» تا کنون توانسته است بیش از 20 معلول جسمی و حرکتی اعم از نابینایان، جانبازان و معلولان قطع نخایی، بیماران MS و… تحت پوشش آموزشهای حفظ قرآن کریم قرار دهد.
اینکه این آموزشها به صورت تلفنی انجام میشود و افراد علاقمند به فراگیری آموزشهای قرآنی به سادگی میتوانند از آن استفاده كنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر به آدرس اینترنتی www.ehoda.com مراجعه شود. (خبرگزاری ایلنا، 6 شهریور 1392)
برگزاري مسابقه قرآن نابینایان و کم بینایان کشور (نور) در قزوین
خواهران و برادران حافظ قرآن در سه بخش حفظ یک جزء، دو جزء و پنج حزء قرآن کریم با هم به رقابت میپردازند.
حسن رجبی معاون مؤسسه كمبينايان و نابينايان قزوين، اكثر شرکت کنندگان در اين مسابقات را بانوان دانست و خبر از شركت پرشور بانوان داد.
در این مسابقه 14 استان از جمله قزوین، همدان، گلستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گیلان، مازندران، خوزستان و اصفها ن حضور داشتند. (خبرگزاری ایرنا، 3 شهریور 1392)
احیا کمیتهی خدمات کتابداری به کودکان
مهشید دولت، مسؤول کمیته خدمات کتابداری به کودکانِ داراي نیازهای ویژه در شورای کتاب کودک از احیای این کمیته خبر داد.
این کمیته پس از دو سال وفقه در چهار گروه اصلی کودکان نابینا، ناشنوا، معلولان جسمی و ذهنی کار خود را از سرگرفته است. شناسایی کتابهایی مناسب این گروه از کودکان و معرفی آنها به خانوادهها و مراکز نگهداری از این کودکان از اولویتهای اولیه است. (خبرگزاری ایسنا، 28 مهر 1392)
افتتاح کتابخانه نابینایان در حرم حضرت معصومه (س)
حجتالاسلام احمدی، معاون فرهنگی و نشر معارف قرآن و عترت آستان مقدس قم، خدمترسانی به تمامی زائران کریمه اهلبیت(ع) از جمله زائران نابینایان و کم بینایان را از وظايف اين تشكيلات دانست. و راهاندازی کتابخانه ویژه نابینایان و کم بینایان را در راستای معرفافزایی آنها دانست. (خبرگزاری رسا، 23 مهر 1392)
انتقاد سید عمار حکیم از برخورد نامناسب با معلولان
حجت الاسلام سید عمار حکیم رییس مجلس اعلای اسلامی عراق امروز در دومین همایش معلولان این کشور با اشاره به انحراف فکری و عقدیدتی موجود در جامعه اسلامی، انحراف فکری و عقیدتی را سبب معلولیت دینی و خاموشی حیات انسانی دانست.
وی ضمن ابراز خرسندی از حضور در همایش معلولان عراق از پارلمان عراق خواست بخشی مستقل برای رسیدگی به امور معلولان در سال 2014م تاسیس کند. همه ارگانها و دستگاههای دولتی برای خدمت رسانی بهتر به معلولان موظف هستند.
وي از علما، مسؤولان، هنرمندان و بزرگان کشور خواست به کمک افراد معلول بشتابند و اظهار داشت: متاسفانه در عراق با انسانهای معلول درست رفتار نمیشود و همه وعدههای مسؤولان در حد شعار است و خیلی کم به مراتب اجرا نزدیک میشود. رییس مجلس اعلای اسلامی عراق در ادامه سخنان خود در این همایش به 15 راه حل برای خروج معلولان از محجوریت و انزوا اشاره کرد. (خبرگزاری رسا، 11 اسفند 1392)
انتشار مجله رشد برای کودکان نابینا
محمد ناصری، مدیر مسئول مجلات رشد از انتشار مجلهای ویژه نابینایان خبر داد. او درباره علت انتشار اين مجله گفت: واقعیت ماجرا این است که ما حق کودکان استثنایی، چه نابینا چه ناشنوا را رعایت نکرده و آنها را نادیده گرفتهایم. به همین خاطر برآن شدهایم تا در سلسله نشریات رشد، فضا و عنوانی را به مخاطبان کمبینا و نابینا اختصاص دهیم.
نشریه کودکان کمبینا و نابینا پس از اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي منتشر خواهد شد.
نشریات رشد کودک، رشد دانشآموز، رشد نوجوان و 29 عنوان دیگر از این سلسه مجلات از سوی دفتر انتشارات کمک آموزشی رشد منتشر میشوند و وابسته به وزارت آموزش و پرورش و ادامه نشریاتی با عنوان پیک هستند که نخستین شماره از آن در سال 1343 منتشر شد. (خبرگزاری مهر، 14 بهمن 1392)
اخبار اجتماعی
بازدید فراکسیون معلولان مجلس از انجمن نابینایان ایران
اعضای فراکسیون معلولان مجلس در آستانهی روز جهانی نابینایان از انجمن نابینایان ایران بازدید کردند. فاطمه آلیا رئیس فراکسیون حمایت از معلولان مجلس در این دیدار اظهار کرد: باید شرایطی فراهم شود که همه معلولین احساس یک شهروند عادی را داشته باشد و در این راستا سازمانهای مردم نهاد باید برای همکاری با مجلس و دولت به صحنه بیایند. وی با اشاره به به قول مساعد برخی مسئولین برای بهبود وضعیت معلولان یادآور شد: با وجود نیت صادقانه مسئولان به این قشر انبوه بیشمار مسائل دیگر باعث میشود این موضوع فراموش شود، ما معتقدیم سازمانهای مردم نهاد باید مطالبات خود را بیان کنند و ما هم به جد پیگیر مطالبات آنها خواهیم بود.
رسول خضری عضو فراکسیون حمایت از معلولان مجلس نیز با تاکید بر این که نابینایان باید فرصت برابر با دیگر آحاد مردم داشته باشند، این افراد را مثل دیگران درعرصههای تولید و خدمات و سایر زمینههای اجتماعی و شغلی موثر و مولد دانست.
محسن علی مردانی عضو دیگر فراکسیون حمایت از معلولان مجلس نیز با بیان اینکه نابینایان باید در طرح مطالبات درخواستهای قانونی خود هماهنگ باشند اظهار کرد: قطعا اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در پاسخ به درخواستهای نابینایان، با آنها همکاری میکنند و ما پیگیر مسائل نابینایان خواهیم بود.
علیاکبر جمالی رئیس انجمن نابینایان نیز در سخنانی با ارائه گزارشی از فعالیتهای این انجمن خواستار توجه بیش از پیش مسئولان به اشتغال نابینایان شد. وی همچنین اصلاح بخشی از قانون انتخابات برای فراهم شدن امکان کاندیداتوری نابینایان در مجلس را خواستار شد. (خبرگزاری ایسنا، 14 مهر 1392)
مناسب سازی ساختمان شورای شهر تهران برای تردد معلولان
رئیس شورای شهر تهران دستور سریع مناسب سازی ساختمان شورا برای تردد معلولان و جانبازان را صادر کرد. در آخرین ساعات جلسه روز سه شنبه شورای شهر تهران گزارش مناسب سازی معابر شهری ویژه معلولان و جانبازان مطرح شد. محمد کریمیان اقبال مدیرکل طرح و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه تشکیلات مناسب سازی معابر شهری در دو فاز درون شهرداری و سایر سازمانها تعریف تشکیلاتی شده است، گفت: بخشی از سازمان آب، بهزیستی، بنیاد شهید، سازمانهای مردم نهاد و وزارت کشور در تشکیلات حضور و فعالیت دارند.
وی از مطالعه فضاهای عمومی و آسیب شناسی مناسب سازی شهری در سالهای ۸۴ تا ۸۷ خبر داد و گفت: این آسیب شناسی در سه محور حقوقی، فنی و اجتماعی بررسی شد که نتیجه آن عدم وجود ضوابط و مقررات و عدم هماهنگیها و بی اطلاعی سازمانهای مردم نهاد از مباحث فنی بود. این کارشناس مناسب سازی شهری چندین دستورالعمل مناسب سازی برای ساختمانهای عمومی شهرداری در ۱۲ جلد و اجرای طرح نظارت بر فضاهای شهری در ۳۴ میدان تهران و بررسی ممیزی و اجرایی ۲۰۰ ساختمان شهرداری و پارکها و معابر را از اولویتهای ستاد مناسب سازی شهرداری تهران اعلام کرد.
در این جلسه مجتبی شاکری عضو روشندل و جانباز شورای شهر تهران با تشکر از اقدامات انجام شده گفت: شورای شهر مناسب سازی نشده است. جاهايي هم كه مناسبسازي شده، دقيق و مطابق ضوابط نشده و موجب سقوط و صدمات و مجروحيت نابينايان شده است. پس از صحبتهای شاکری، احمد مسجدجامعی رئیس شورای شهر تهران دستور داد تا ساختمان شورای شهر تهران برای تردد معلولان و جانبازان مناسب سازی شود. (خبرگزاری مهر، 30 مهر 1392)
استخدام سه درصدی معلولان کشور
سید حسین نقوی حسینی عضو فراکسیون حمایت از معلولان مجلس با انتقاد از عدم اجرایی شدن مصوبه استخدام سه درصدی معلولان کشور گفت: این فراکسیون برای تحقق مصوبه مذکور به طور جدی تلاش میکند. او با گرامیداشت روز جهانی نابینایان اظهار داشت: بنده به خوبی نابینایان عزیز را درک میکنم، زیرا پدرم از سن چهارسالگی بینایی خود را از دست داد و بنده بهمدت 30 سال عصای سفید پدرم بود و با مشکلات شما به خوبی آشنا هستم. در بین افراد نابینا و کم بینا انسانهای باهوش و با استعداد وجود دارد اما از این عزیزان در کار اجرایی استفاده نمیشود. بارها به مسئولان اجرایی تذکر دادم که سه درصد استخدام کل کشور باید از جمعیت معلولان باشد اما این مصوبه عملیاتی نشده است. باید شرایط کاندیداتوری برای معلولان کشور فراهم شود و این طرح یکبار در مجلس مطرح شد و رأی نیاورد اما بنده تلاش خواهم کرد. (خبرگزاری مهر، 22 مهر 1392)
حذف روز جهانی اسکان معلولان و نیازمندان از تقویم کشور
علی همت محمود نژاد عضو هیات مدیره جامعه جهانی معلولان با انتقاد از حذف 20 مهر روز جهانی اسکان معلولان و نیازمندان از تقویم رسمی كشور، صدها هزار نفر از معلولان را، فاقد مسکن دانست. به نظر او در حال حاضر تعداد زیادی از معلولان و نیازمندان درکشور ما فاقد مسکن هستند و هیچ یک از واحدهای مسکونی تعاونیهای مسکن مهر نیز در مورد معلولان نتيجه نداده، چون سهم آورده معلولان كم بوده است.
روز 12 اکتبر (20 مهر) از سوی سازمان ملل به عنوان روز اسکان معلولان نه تنها نباید با بی میلی مواجه شود بلکه براساس پیمان نامه جهانی حقوق افراد دارای معلولیت که ایران آن را پذیرفته و امضا کرده باید پر رنگ تر از همیشه باشد.
او تاکید کرد: حذف روز جهانی اسکان معلولان درحالی است که سازمان ملل علاوه بر این روز 4 اکتبر را به عنوان روز اسکان بشر اعلام کرده و اگر ضرورت توجه ویژه به معلولان وجود نداشت سازمان ملل به همان 4 اکتبر بسنده میکرد و روز 20 اکتبر را اعلام نمی کرد. (خبرگزاری مهر، 17 مهر 1392)
اصفهان، تلخترین شهر برای آسیبدیدگان نخاعی
عليرضا نصراصفهاني عضو شورای اسلامی شهر اصفهان از اينكه در شهر اصفهان مرکز توانبخشی وجود ندارد و شهر برای تردد معلولين و آسيبديدگان نخاعي مناسب سازی نشده اظهار تأسف كرد. او در جلسه علنی شورای شهر اصفهان، اظهار کرد: بر اساس آمارهای غیر رسمی تعداد آسیب دیدگان نخاعی استان اصفهان بدون احتساب جانبازان دو هزار نفر است که آماری قابل توجه و نشان دهنده لزوم توجه به این افراد است. در سال 1385 در شهر اصفهان انجمن حمایت از آسیب دیدگان نخاعی با اهتمام جمعی از معلولان راه اندازی شده است، اما متاسفانه بعد از گذشت هفت سال هنوز مکانی که این انجمن در آن مستقر است استیجاری است و در پایان هر ماه استرس بیمکانی اعضای آن را به شدت آزار میدهد. از موارد تاسفآور ديگر، پاسخگو نبودن متولیان بهداشت و درمان استان نسبت به امراض این شهروندان است. مستمری اداره کل بهزیستی برای افراد مجرد ماهیانه 40هزار تومان و افراد متاهل 48 هزار تومان است. حال باید ببینیم یک معلول با این سرانه چگونه میتواند در شرایط کنونی زندگی کند.
این عضو شورای شهر اصفهان گفت: اگر میبینیم معلولان در شهر حضور ندارند و یا سعی میکنند در دید نباشند به این دلیل است که متاسفانه ما آنها را نادیده گرفتهایم و زندگی را به کام این افراد تلخ کردهایم. (خبرگزاری ایسنا، 13 بهمن 1392)
برابري به عنوان مبنای توجه به حقوق معلولان
رضا اسلامی در کارگاه آموزشی تخصصی حقوق افراد توانخواه ( دارای معلولیت) از منظر موازین بینالمللی، اندیشه اسلامی و نظام حقوقی ایران که در کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران برگزار شد، اظهار کرد: اصل منع تبعیض در قانون آمده و تاکید شده که تبعیض نسبت به هیچ قشری از جمله معلولین نباید در نظر گرفته شود و اصل برابری باید ناظر بر برابری فرصتها در عمل باشد.
وی با بیان این که تعهد دولتها نسبت به معلولین باید در برابری فرصتها نسبت به این قشر باشد، گفت: باید تلاش کنیم به سمت اصل برابری در اشتغال و بهرهبری از فرصتها و… نسبت به معلولین پیش برویم. هدف ما این است که معلولین هم مانند دیگران از فرصتهای برابر در جامعه برخوردار باشند. در بسیاری از موارد معلولین در جامعه ما با مشکلاتی مواجه هستند مانند حمل و نقل عمومی. در واقع بحث در مورد معلولین باید بحث اصل منع تبعیض و اصل برابری فرصتها باشد.
بسیاری از معلولین ما با یک تکنولوژی ساده مانند خوانا بودن تابلوها و خط بریل میتوانند در مسیر زندگی قرار گیرند؛ بنابراین ضروری است که ما به مباحث آموزشی و بهداشتی و موارد مربوط به سوءاستفاده از معلولین توجه کافی داشته باشیم.
وی با بیان این که باید به ورزش معلولین از جمله ورزش زنان معلول توجه ویژهای داشته باشیم، بیان کرد: متاسفانه زنان معلول در جامعه ما مورد کم لطفی قرار گرفتهاند و باید اصل برابری را در مورد این قشر در جامعه فراهم کنیم. همچنین یکی از گروههای معلولی که توجه لازم به آنان نمیشود کودکان معلول هستند. (خبرگزاری ایسنا، 30 بهمن 1392)
آگاهسازی جامعه نسبت به حقوق افراد معلول
نسرین مصفا استاد دانشگاه در کارگاه آموزشی تخصصی حقوق افراد توانخواه (دارای معلولیت) از منظر موازین بینالمللی، اندیشه اسلامی و نظام حقوقی ایران در کمیسیون حقوق بشر اسلامی، اظهار کرد: حقوق معلولین در اکثر موارد مورد غفلت قرار گرفته و یک غفلت تاریخی نسبت به معلولین در اسناد حقوق بشر وجود دارد.
تا قبل از تصویب کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت، سند لازم الاجرایی نسبت به این قشر وجود نداشت و معمولا حمایت از معلولان در قالب سازمانهای خیریه دنبال میشد، البته ناگفته نماند نقش سازمانهای غیردولتی در تدوین کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت بسیار برجسته است.
در آخرین گزارشی که دبیرکل سازمان ملل متحد در سال 2013 اعلام کرده حدود یک میلیارد نفر معلول در جهان وجود دارد و در طول سالهای گذشته جمعیت قشر معلول افزایش یافته است.
وی با بیان این که هدف کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت، احترام به منزلت ذاتی این قشر است، توجه به حقوق معلولین از نظر جنسیتی بسیار مهم است متاسفانه زنان معلول و دارای معلولیت در جامعه مورد تبعیض مضاعفی قرار گرفتهاند. همچنین مدارس دخترانه این قشر نسبت به تعداد پسران آنها بسیار کم است و دختران معلول حتی در ازدواج هم با مشکلاتی روبرو هستند. (خبرگزاری ایسنا، 30 بهمن 1392)
اشتغال معلولان و مددجویان بهزیستی در استانها
همايون هاشمي رئیس سازمان بهزیستی کشور از ایجاد 30 هزار فرصت شغلی در نیمه دوم سال برای مددجویان تحت پوشش خبرداد و گفت: از این تعداد دو هزارو چهارصد شغل به معلولان اختصاص مییابد. او در حاشیه دومین کنگره توانبخشی حرفهای معلولان افزود: اجرای طرح دانش کار در راستای توانمندسازی و توانبخشی حرفهای و همچنین ایجاد اشتغال برای جامعه هدف به خصوص معلولان انجام میشود و در این طرح سازمان هایی مانند وزارت تعاون، سازمان فنی حرفهای و دانشگاه توانبخشی و بخش غیردولتی و خیریههای فعال در حوزه بهزیستی همکاری میکنند. مرحله آزمایشی این طرح در استان تهران اجرا شده و اجرای فراگیر آن اواسط آبان ماه در استانهای مختلف اجرایی میشود.
طی دو سال با اجرای طرح دانش کار برای 120 هزار معلول شغل ایجاد کنیم قسمت عمدهای از نیازهای شغلی این افراد جامعه را پاسخ خواهیم داد. (خبرگزاری مهر، 15 مهر 1392)
جشن پیوند آسمانی 22 زوج ناشنوا در قزوین
همزمان با فرا رسیدن روز جهانی ناشنوایان، جشن پیوند آسمانی 22 زوج ناشنوا با حضور مسئولین استان قزوین و با حضور خانوادههای آنان هشتم مهرماه برگزار شد. در این مراسم که در فضایی معنوی و صمیمانه برگزار شد، از سوی نيكوكاران و رئیس کانون ناشنوایان استان به این 22 زوج که به مناسب روز جهانی ناشنوایان پیوند خود را جشن میگرفتند هدایایی اهداء شد. ارائه گزارشی از عملکرد یکساله کانون ناشنوایان توسط رئیس کانون، اجرای موسیقی و مسابقات شاد مانند ماست خوری، و همچنین تجلیل از خیرین و ورزشکاران ناشنوا از دیگر قسمتهای این مراسم بود. (خبرگزاری ایکنا، 9 مهر 1392)
مناسب سازی و احداث پروژههای جدید
افسانه مشتري رییس دبیرخانه ستاد مناسب سازی بهزیستی کشور با تاکید بر لزوم توجه به مناسب سازی محیط در راستای کمک به معلولان، از احداث پروژههای جدید در جهت مناسبسازي محيط شهري خبر داد.
طبق آیین نامهای که از سال 91 در کل کشور اجرا شد هر دستگاه موظف است سالانه 30 درصد از اعتبارات خود را برای بهسازی و مناسب سازی ساختمانهای خود اختصاص دهد.
وی به ضرورت برگزاری دورههای آموزشی ایمن سازی محیط اشاره و تصریح کرد: از سال گذشته تاکنون در 15 استان کشور این دورههای آموزشی به منظور ارتقای آگاهی دستگاههای اجرایی برگزار شده است تا اهمیت مناسب سازی شهری برای آنان مشخص شود و بهتر بتوانند کارشناسانه و اصولی در راستای مناسب سازی ساختمانها و محیط شهری عمل کنند. (خبرگزاری ایسنا، 14 اسفند 1392)
افزايش معلولين ايران: روزانه 110 نفر
مجيد ابهري پژوهشگر و متخصص علوم رفتاری با بیان اینکه روزانه 110 نفر در کشور معلول میشوند، گفت: بر اساس آمار انجمن دفاع از حقوق معلولان، ماهانه 3300 نفر در کشور معلول میشوند که این رقم نشان دهنده معلولیت روزانه 110 نفر در کشور است. این معلولیتها ناشی از عوامل مختلف از جمله زایمان، تصادفات جادهای و بیماریهای مختلف است، اظهار کرد: هم اکنون بیش از سه میلیون نفر معلول در کشور وجود دارد در حالی که نهادهای مختلف در این زمینه آمار متفاوتی ارائه میکنند.
وی در پاسخ به اینکه در حال حاضر سه آمار متفاوت سه میلیون نفر، یک میلیون و 200 هزار نفر و 900 هزار نفر معلول در کشور بر اساس آمار انجمن دفاع از حقوق معلولان، سازمان بهزیستی و سازمان آمار وجود دارد، اظهار کرد: آمار کسب شده توسط بنیاد علوم رفتاری نیز آمار انجمن دفاع از حقوق معلولان را تایید میکند، چرا که بر اساس شمارش خوشهای به رقم سه میلیون نفر معلول در کشور رسیدهایم.
این پژوهشگر علوم اجتماعی ادامه داد: با توجه به آمار سه میلیون نفری معلولان در کشور باید بدانیم که 500 هزار نفر از این افراد نابینا و کم بینا، 500 هزار ناشنوا، 1.5 میلیون نفر معلولان جسمی و حرکتی و 500 هزار نفر دارای معلولیتهای مختلف همچون سندرم داون و اوتیسم هستند.
ابهری ضمن ابراز تاسف از کم بودن معلولان تحت پوشش سازمان بهزیستی گفت: تنها یک میلیون و 200 هزار معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند و با توجه به مصوبات قانونی دولت باید سه درصد از نیروی کار سازمانها از میان معلولان باشد که این اتفاق علیرغم استعدادهای فوقالعاده افراد معلول تحقق نیافته است.
تنها 30 درصد از معابر شهر تهران مناسب سازی شدهاند، و بر اساس آمار اعلام شده توسط شهرداری تهران تنها 30 درصد از معابر شهر مناسب سازی شدهاند، اما هنوز معلولان برای سوار شدن به اتوبوسهای شهری و رفت و آمدهای عادی روزانه خود دارای مشکلات مختلف هستند. (خبرگزاری ایسنا، 13 آذر 1392)
ردّ کاندیداتوری نابینایان در انتخابات مجلس شورای اسلامی
در جلسه روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی بررسی طرح اصلاح بند 6 ماده 28 قانون انتخابات شورای اسلامی با آخرین اصلاحات که از سوی کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور به مجلس شورای اسلامی ارایه شده بود را در دستور کار قرار دادند.
بر اساس این اصلاحیه کلمه “بینایی” از بند 6 ماده 28 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 1387/9/7 و اصلاحات بعدی آن حذف و یک تبصره به این ماده واحده الحاق میشد.
بر اساس این تبصره جانبازان و معلولان مشمول این بند نباید دارای نقصی که مانع استفاده از تجهیزات مکمل که رافع محدودیت نابینایی است، بوده و باید از ناحیه دست سالم باشند.
نمایندگان به کلیات این طرح رای ندادند و بر این اساس کاندیداتوری نابینایان در انتخابات مجلس شورای اسلامی با 92 موافق، 57 مخالف و 14 رای ممتنع از 213 نماینده حاضر در صحن علنی مجلس شورای اسلامی رای نیاورد. 50 نماینده حاضر در مجلس نیز دراین رای گیری شرکت نکردند. (خبرگزاري مهر، 13 آذر 1392)
معلولیت و ناتوانی یک چهارم خانوادهها
دکتر محمدتقی جغتایی رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، بر اساس آمارها، شیوع ناتوانی در جوامع را ده درصد دانست. یعنی حداقل 10 درصد افراد یک جامعه به نوعی از معلولیت دچار هستند.
وی با اعلام اینکه 70 درصد افراد ناتوان در کشورهای در حال توسعه زندگی میکنند، افزود: تنها 3 درصد افرادی که نیازمند خدمات توانبخشی هستند، از این خدمات بهره میبرند.
جغتایی همچنین به وضعیت نوزادان دچار معلولیت و ناتونی در دنیا اشاره کرد و گفت: 10 درصد نوزادان با ناتوانی متولد میشوند و تنها 10 درصد از این نوزادان دچار معلولیت، از خدمات توانبخشی مناسب استفاده میکنند. اینکه یک چهارم خانوادهها به نوعی با مسئله ناتوانی و معلولیت سر و کار دارند.
(خبرگزاري مهر، 14 اسفند 1392)
صدور کارتهای جدید معلولیت
یحیی سخنگویی معاون امور توانبخشی بهزیستی کشور از صدور مرحله نخست کارتهای جدید معلولیت خبر داد و گفت: با اجرای طرح تامین تجهیزات توانبخشی در سال جاری، معلول بدون ویلچر و عصا وجود ندارد. او با اشاره به واریز مرحله پایانی تأمین تجهیزات توانبخشی ویژه معلولان و مددجویان تحت پوشش بهزیستی، گفت: طبق دستورالعمل رییس سازمان بهزیستی کشور، پایش پروندهها در دستور کار قرار گرفت که در ادامه با خارج شدن برخی افراد خودکفا، تعداد بیشتری از نیازمندان تحت پوشش بهزیستی قرار گرفتند. (خبرگزاري ايرنا، 19 اسفند 1392)
نمايش فيلم صندلیها در اتریش
نمایش صندلیها به کارگردانی حسین رحیمی به جشنواره آبتنا وایست بوهنه (28 می تا 1 ژوئن اوایل خردادماه 93) به اتریش میرود. براساس گزارش روز چهارشنبه ایران تئاتر، صندلیها با حضور چند هنرمند معلول، شنوقادری فلج مغزی 50 درصد، مهران قندهاری سندرم داون و امین جهانگیری بیمار فلج مغزی و ناشنوا، طی 18 ماه تمرین شکل گرفته و به دلیل برخورداری از سطح کیفی و اجرایی مناسب، موفق به کسب دعوت نامه از چهار جشنواره آرتوکیا سن پطرزبورگ، کوفا بلاروس، لیورپول کانادا و میدتون آمریکا برای اجرا شده است.
در پی درخشش این اثر در عرصههای داخلی و خارجی، اکنون این نمایش موفق به دریافت دعوت نامه از هفتمین جشنواره آبتنا وایست بوهنه در کشور اتریش شده. این جشنواره ویژه آثار اروپایی است و صندلیها به واسطه نقش آفرینی حیرت آور بازیگران معلول و برخورداری از سطح کیفی بالا، از سوی مسئولان جشنواره آبتنا وایست بوهنه به بخش مسابقه این دوره از جشنواره دعوت شده است.
نمایش صندلیها به کارگردانی حسین رحیمی دی ماه سال جاری در جشنواره تئاتر معلولان به صحنه رفت و با استقبال گستردهای از سوی مخاطبان و منتقدان رو به رو شد.
هادی مقصودی کهن (دستیار یک کارگردان)، نسیم رحیم پور (دستیار دو کارگردان و برنامه ریز)، مژده عزیزی (مدیر صحنه)، مهسا محمدیان و پریا بخشی پور (منشی صحنه)، امیر خیابانی (گریم)، مرتضی حسنی نژاد (مدیر تهیه)، مولود ابراهیمی (مشاور روانشناس)، فهیمه حکمت (عکاس)، علیرضا الهی (طراح پوستر و بروشور)، بهناز سیفی حقیقت (روابط بین الملل) و زینب سلیمی (فیلم و روابط عمومی) دیگر عوامل نمایش صندلیها اند.
منبع: خبرگزاري ايرنا، 7 اسفند 1392
اخبار ورزشی
کاروان ورزشی ناشنوایان ایران در المپیک
در پایان بازیهای المپیک 2013 ناشنوایان در صوفیه بلغارستان، کاروان ایران موفق به کسب هفت مدال طلا، چهار نقره و 21 برنز شد وا در جایگاه هشتمی المپیک قرار گرفت.
ایران در دوره قبلی بازیهای ناشنوایان در رده هفدهم قرار گرفته بود و عنوان هشتمی، بهترین رتبه تاریخ ورزش ناشنوایان ایران به حساب میآید.
جدول رده بندی مدالهای بازیهای المپیک 2013 ناشنوایان: 1- روسیه 67 طلا، 52 نقره، 58 برنز؛ 2- اوکراین 21 طلا، 30 نقره، 37 برنز؛ 3- کره جنوبی 19 طلا، 11 نقره، 12 برنز؛ 4- بلاروس 12 طلا، 11 نقره، 4 برنز؛ 5- چین 12 طلا، 5 نقره، 8 برنز؛ 6- آمریکا 9 طلا، 8 نقره، 12 برنز؛ 7- ترکیه 7 طلا، 9 نقره، 17 برنز؛ 8- ایران 7 طلا، 4 نقره، 21 برنز؛ 9- کنیا 6 طلا، 5 نقره، 5 برنز؛ 10- لیتوانی 4 طلا، 5 نقره، 4 برنز همچنین کشورهای ونزوئلا، ایتالیا، چین تایپه، آلمان، مجارستان، ژاپن، فرانسه، لهستان، پورتوریکو و کوبا نیز در ردههای یازدهم تا بیستم قرار گرفتند. اسامی ورزشکاران و تیمهای مدال آور ایران در المپیک ناشنوایان، به شرح زیر است:
مدال طلا: محمد خدایار، امیر دانیالی و مژده مردانی (کاراته)، حسین نوری و رسول دریانی(کشتی آزاد)، کاراته تیمی مردان، کاتای جودو
مدال نقره: حسین کرمی (پومسه) و میثم قبشه دزفولی (کشتی فرنگی)، سجاد پیرآیقرچمن(دو و میدانی ـ پرتاب دیسک)، محمد محبوبی(کشتی آزاد)
مدال برنز: مریم خدابنده و سحر حسینینژاد (تکواندو)، زهرا ابراهیمی (پومسه)، محمدرضا هوشیار، بهاره صفری، فاطمه قلی زاده و عاطفه بعیات (کاراته) و محمد کاظمزاده و میثم عابدی (تکواندو)، مهدی بخشی، مجید توکلی، محمد مرادی و محمد امین نعمتی (کشتی فرنگی)، میثم اخوان و مرتضی جدایی (کاراته)،علی سلحشور، حسین اله کریمی (جودو)، فرود حجتی(کشتی آزاد)، تیم کاتای تیمی مردان(کاراته)، تیم جودو و تیم والیبال. ( خبرگزاری ایکنا، 15/5/1392)
اهدای مدال طلای جهانی به موزه شاهچراغ(ع) توسط یک نابینا
احمد رضا شاهحسینی، عضو تیم ملی فوتبال نابینایان عصر پنجشنبه، 18 مهرماه با حضور در آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) یک مدال طلا و 2 نقره جهانی و آسیایی خود را به موزه این آستان مقدس اهدا کرد.
این ورزشکار فارسی که در مسابقات بینالمللی تایلند مدال طلا را کسب کرده بود با حضور در آستان مقدس احمدی و محمدی (ع) و تشرف به بارگاه مقدس حضرت شاهچراغ(ع) در دیدار تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) مدال طلای مسابقات بینالمللی تایلند و دو مدال نقره پارا آسیائی گوانجو چین و آسیایی ژاپن خود را جهت اهدا به موزه آستان مقدس حضرت شاهچراغ(ع) تقدیم کرد. ( خبرگزاری ایکنا، 19 مهر 1392)
افزودن ورزش ناشنوایان به بازیهای 2020 توکیو
سر فیلیپ کریون، رییس کمیته بینالمللی پارالمپیک به دنبال معرفی رشتههای ورزشی ناشنوایان برای پارالمپیک 2020 توکیو است. او در این باره گفت: این موضوع که چند رشته را برای ناشنوایان برای پارالمپیک در نظر بگیریم، در دستور کار قرار دارد که بررسیها در این باره ادامه دارد.
اما کمیته بینالمللی ورزشهای ناشنوایان مدعی است که هنوز چیزی در این رابطه به آنها اعلام نشده است. مارک کوپر ، رییس اجرایی ورزش ناشنوایان جهان در این رابطه گفت: کمیته بینالمللی پارالمپیک تا به حال هیچ توجهی و اعلامی برای حضور ناشنوایان در بازیهای پارالمپیک نداشته است. برای بازیهای 2012 لندن نیز این درخواست را داشتیم، اما گفتند که وقت کافی ندارند، حالا نیز باید منتظر شفاف سازی کمیته بینالمللی پارالمپیک برای بازیهای بعدی باشیم. (خبرگزاری ایسنا، 28 مهر 1392)
امضای تفاهم نامه ایران و ترکیه در زمینه گسترش ورزش معلولان
دبیر فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولان از امضای تفاهمنامه با فدراسیون ورزش معلولان ترکیه خبر داد.مجتبی قربان حسنی در اینباره گفت: در حاشیه برگزاری پنجمین دوره رقابتهای بسکتبال با ویلچر جوانان جهان که در کشور ترکیه برگزار شد، تفاهمنامهای با آقای دبیرخان، رئیس فدراسیون ورزش معلولان ترکیه، به امضا رسید.
ترکیه و ایران در خصوص ورزش معلولان دارای پتانسیل بالا و تجارب ارزشمند و فرهنگ مشترک هستند که با امضای این تفاهمنامه میتوانند این تجارب را به هم انتقال دهند. بر اساس این تفاهمنامه، دو کشور ایران و ترکیه در زمینه گسترش ورزش معلولان و نیز همکاری در زمینههای آموزش، برگزاری اردوهای مشترک و انتقال دانش فنی، با هم تعامل خواهند داشت. (خبرگزاری مهر، 30 شهریور 1392)
هنرنمایی معلولان در جام جهانی فوتبال با سیستم کمک حرکتی ذهنی
یک تیم بینالمللی از محققان در حال ساخت نوعی اسکلت خارجی هستند که از طریق ذهن قابل کنترل بوده و امکان حرکت را برای افراد معلول فراهم میکند. پروژه «دوباره راه برو» (Walk Again) یک همکاری غیرانتفاعی و بینالمللی با مشارکت محققان دانشگاه دوک، دانشگاه فنی مونیخ، موسسه فناوری لوزان، دانشگاه کالیفرنیا-دیویس، دانشگاه کنتاکی و موسسه علوم اعصاب برزیل است. این پروژه با انجام تحقیقات در آزمایشگاه Nicolelis و با کاشت حسگرهای انعطافپذیر به ضخامت باریکتر از موی انسان موسوم به میکروسیم (microwire) در مغز موش و میمون آغاز شد.
این شاخکهای الکتریکی انعطافپذیر قادر به تشخیص جزئیترین سیگنالهای الکتریکی یا پتانسیلهای حرکتی هستند که توسط هزاران سلول عصبی در قشر جداری مغز – مناطق درگیر در حرکات اختیاری – تولید میشوند.
فناوری در دست توسعه محققان، یک اسکلت خارجی است که توسط فرد معلول پوشیده میشود؛ با کمک یک هدست غیر تهاجمی روی سر، امواج مغزی از طریق جمجمه بیمار دریافت و به صورت بیسیم پیامی را برای حرکت دادن پای رباتیک ارسال میکند.
در ادامه تحقیقات، شماری از داوطلبان معلول با پوشیدن اسکلت خارجی و با کمک سیستم واقعیت مجازی، نحوه کارآیی این فناوری را مورد آزمایش قرار میدهند. محققان امیدوارند که یک نوجوان معلول بتواند از فناوری اسکلت خارجی با قابلیت کنترل ذهنی برای ضربه زدن به توپ در جام جهانی فوتبال 2014 استفاده کند. ( خبرگزاری ایسنا، 17 دی 1392)
فعاليت اقتصادي
اشتغال 24 هزار معلول در کشور
یحیی سخنگویی معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: 304 هزار معلول در کشور شناسایی شده و تنها 24 هزار نفرشان مشغول کار شدهاند.
او در اختتامیه اولین کنگره «توانبخشی مبتنی بر جامعه عصر» گفت: با گذشت بیش از دو دهه از شکلگیری فعالیتهای توانبخشی مبتنی بر جامعه، امروز شاهد ثمرات و تلاشهای ارزندهای هستیم که در راستای آموزش افراد معلول و خانوادههای ان ها،انجمنهای غیر دولتی و گروههای خود یار و سایر شبکهها صورت گرفته است. (خبرگزاری ایسنا، 24 آذر 1392)
افتتاح نمایشگاه فرشبافان روشندل ایرانی در کویت
نمایشگاه هنری چهار نفر از بانوان فرشباف روشندل ایرانی در کشور کویت گشایش یافت. این نمایشگاه با حضور علی یوحه – دبیرکل شورای ملی فرهنگ و هنر و ادب کویت -، عباس خامهیار – رایزن فرهنگی ایران -، جمعی از سفرای خارجی و بسیاری از شخصیتهای دانشگاهی، اجتماعی و نخبگان فرهنگی عرب در گالری (احمد العدوانی) این کشور گشایش یافت.
تابلوفرشهای این نمایشگاه، مزین به آیات قرآن کریم و اشعار سرایندگان پارسیگو و مناظر طبیعی گوناگون هستند که مورد استقبال بازدیدکنندگان نیز قرار گرفتهاند.
در این نمایشگاه، معصومه فریدون، زهرا همایی، زینب ببری و آنیتا سیروس، از هنرمندان روشندل ایرانی، 35 قطعه تابلوفرش دستباف را همراه مجموعهای از صنایع دستی، ملیلهدوزی و مرواریدبافی در معرض نمایش قرار دادند.
این نمایشگاه که بهمناسبت روز جهانی معلولان (عصای سفید) برپا شد، برای اولینبار در کویت برگزار میشود. بافندگان روشندل با نصب چند دار قالی در گوشهی نمایشگاه و در مقابل دیدگان حیرتزدهی بازدیدکنندگان با استفاده از نخهای ابریشمی به بافتن فرشهای زیبا و نفیس میپرداختند.
امیر سلامی (سردبیر اولین ماهنامه نابینایان در خاورمیانه) نیز در این نمایشگاه حضور داشت. او با عرضهی نمونههایی از نشریات روزانهی خود که به خط «بریل» طراحی و نوشته شده است، مورد تحسین و تجلیل بازدیدکنندگان قرار گرفت.
در افتتاحیهی این نمایشگاه رییس و جمعی از اعضای انجمن معلولان کویت نیز حضور داشتند و بر اهمیت الگو گرفتن از روشندلان ایرانی تأکید کردند. ( خبرگزاری ایسنا، 14 اسفند 1392)
خدمات بانکی به نابینایان
بانک مرکزی در بخشنامهای به کلیه بانکهای دولتی، غیردولتی، شرکت دولتی پست بانک و موسسه اعتباری توسعه اعلام کرد: اخیرا تعدادی از هموطنان نابینا مکاتباتی گلایه آمیز در خصوص اعمال محدودیت از سوی بانکها به این اداره ارسال نمودهاند که حاوی مطالبی است مبنی بر این که در مراجعات به بانکها جهت بهره مندی از خدمات بانکی با اعمال محدودیت هایی مواجه میشوند و برای استیفای حقوق خود مجبور به همراه داشتن شخصی به عنوان امین میباشند. بنا به موارد فوق، لازم است در خصوص استفاده نابینایان از خدمات بانکی، ضمن رعایت احترام کامل به ایشان موارد ذیل مطمح نظر قرار گیرد:
1- نابینایان در استفاده از کلیه خدمات بانکی (به جز خدمات حساب جاری) مواجه با هیچ گونه محدودیتی نبوده و ملزم به همراه داشتن شخص دیگر نیستند.
2- نابینایان در خصوص استفاده از خدمات حساب جاری در صورتی که رسما مسئولیتهای ناشی از صدور چک را بپذیرند نیازی به معرفی وکیل ندارند.
خواهشمند است دستور فرمایید مراتب به کلیه واحدهای ذی ربط آن بانک، موسسه اعتباری غیربانکی ابلاغ گردیده و بر حسن اجرای آن نظارت به عمل آید.
این بخشنامه به امضای اداره مطالعات و مقررات بانکی رسیده و به نظام بانکی ابلاغ شده است. (خبرگزاري مهر، 14 بهمن 1392)
حراج آثار هنرهای تجسمی به نفع امور خیریه معلولان
جمعی از هنرمندان مطرح و صاحب سبک کشور که در عرصه هنرهای تجسمی فعالیت دارند در اقدامی خیرخواهانه آثار خود را به نفع مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد به حراج گذاشتهاند.
نخستین حراج آثار هنرهای تجسمی به همت مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد و گالری اعتماد به نفع فعالیتهای آموزشی و توانبخشی توانیابان این مجتمع از هفتم تا نهم اسفند ماه در گالری و سالن همایش خیریه رعد برگزار شد.
بخش نمایشگاهی نخستین حراج آثار هنرهای تجسمی رعد که روزهای چهارشنبه و پنجشنبه 8 و7 اسفند ماه از ساعت 16 تا 21 اجرا شد. و جمعه نهم اسفند همزمان با روز پایانی نمایشگاه، حراج آثار در سالن همایشهای رعد اجرا شد. (خبرگزاري مهر، 6 اسفند 1392)
فعالیتهای جهانی
مسابقات قرائت قرآن نابینایان در چچن
مسابقات قرائت قرآن نابینایان روسیه روز شنبه، 2 شهریورماه 1392، در دانشگاه اسلامی شهر گروزنی، پایتخت چچن، برگزار شد. این مسابقات به همت دانشگاه اسلامی گروزنی، شبکه تلویزیونی «پوت» چچن و وزارت اوقاف و امور اسلامی کویت برگزار شد. در این مسابقات نمایندگانی از سراسر فدراسیون روسیه به تلاوت قرآن کریم از روی نسخههای بریل پرداختند.
هیئت داوری این مسابقات متشکل از علمای روسیه و دیگر کشورها از جمله «آدم شهیداف»، مشاور رئیسجمهور چچن، «ماهر موناندزید»، حافظ سوری، «ایمان رشدی»، استاد بینالمللی قرآن و «ابراهیم صابراف»، نماینده سازمان جهانی مطالعات قرآن خواهد بود.
رمضان موستاو (Ramzan Mustaev)، نایب رییس کمیته برگزاری این مسابقات اعلام کرد، این مسابقات علاوه بر اینکه به نابینایان امکان رقابت در زمینه قرائت قرآن کریم را میدهد، بلکه عاملی برای ترغیب نسل جوان مسلمان به مطالعه این کتاب مقدس است. (خبرگزاری ایکنا، 4 شهریور 1392)
اولين مدرسه ويژه نابينايان مسلمان در مالاوی
اولين مدرسه اسلامی ويژه نابينايان مسلمان با هدف كمك به ارتقاء سطح آموزش آنان، در كشور مالاوی در جنوب آفريقا افتتاح شد.
«ابراهيم امين»، يكی از بنيانگذاران مدرسه اسلامی «النور» اعلام كرد: اين مدرسه با هدف پاسخ به افزايش تبعيضها و بیتوجهیها به مسلمانان دارای نيازهای ويژه به خصوص كودكان راهاندازی شد.
اين مدرسه اسلامی كه در شهر «بلانتير» تأسيس شد، به نابينايان 9 تا 12 ساله خدمات آموزشی ارائه میدهد.
متأسفانه فرهنگ پايين و غلط خانوادههای مالاوی باعث شده كه آنها از وجود كودكان نابينای خود شرم داشته باشند و خود آنها را از استفاده از امكانات و فرصت تحصيل محروم كنند.
فقدان مدارس اسلامی برای مسلمانان نابينا در مالاوی، آنها را مجبور میكرد تا در مراكز آموزشی مسيحی ثبتنام كنند و در نتيجه آن برخی از آنان به مسيحيت تغيير دين میدادند. از اين رو بسياری از خانوادهها با تحصيل فرزندانشان مخالفت میكردند. از اين رو، تأسيس اين مدرسه اسلامی، اميد تازهای به مسلمانان نابينا برای برخوردار شدن از امكان تحصيل داد. اسلام دومين دين پر طرفدار در كشور مالاوی است. (خبرگزاری ایکنا، 29 تیر 1392)
مشکلات دانشجویان ناشنوا در مالزی
در حال حاضر در مالزی حدود 55 هزار علاقهمند به ادامه تحصیل که از اختلالات شنوایی رنج میبرند و ناشنوا هستند، تحت پوشش بهزیستی قرار دارند اما تنها کمتر از 20 نفر از آنها موفق به تحصیل در دانشگاههای محلی شدهاند. به گزارش سرویس «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «محمد سزالی شعاری»، رئیس فدراسیون ناشنوایان مالزی که خود نیز ناشنوا است، مانع اصلی برای ناشنوایان را نبودن کلاسهای قابل دسترسی به ویژه به زبان انگلیسی دانست.
در حال حاضر در مالزی سیاستهای جبرانی وجود دارد که تحت حمایت دولت به ناشنوایان امتیاز ورود به دانشگاه را میدهد. علاوه بر این برخی از موسسات آموزشی خصوصی نیز در قبال دانشجویان ناشنوا، سیاستهای کاهش 50 تا 70 درصدی شدید اتخاذ کردهاند.
با این حال بسیاری از دانشجویان ناشنوای مالزیایی تحصیلات خود را از طریق دانشگاههای پلیتکنیک و بومی به پایان میرسانند. (خبرگزاری ایسنا، 30 شهریور 1392)
پیشرفتهای علمی
معرفی برندگان جایزه معتبر پزشکی «لاسکر»
پنج محقق در حوزه سلولهای مغز و توسعه ایمپلنت ویژه ناشنوایان به همراه «بیل و ملیندا گیتس» جایزه معتبر لاسکر برای توسعه پژوهشهای پزشکی و کمک به بهداشت عمومی را به خود اختصاص دادند.
بنیاد آلبرت و مری لاسکر روز دوشنبه نهم سپتامبر (هجدهم شهریور) برندگان جایزه 250 هزار دلاری لاسکر را اعلام کرد.
جایزه تحقیقات پزشکی بالینی لاسکر به طور مشترک به «گرام کلارک» استاد بازنشسته دانشگاه ملبورن استرالیا، «اینگبورگ هوخمایر» محقق شرکت MEDEL اتریش و بلیک ویلسون از دانشگاه دوک کارولینای شمالی برای توسعه ایمپلنت پیشرفته حلزون تعلق گرفت. بیش از 320 هزار نفر در سراسر جهان از ایمپلنتها برای رفع نقص شنوایی استفاده میکنند. این دستگاهها با کمک سیگنالهای الکتریکی، عصب شنوایی را تحریک میکنند. هوخمایر و کلارک به طور مستقل در خصوص بهبود شنوایی از طریق تحریک الکتریکی مطالعه کردند و ایمپلنتهای توسعه یافته در سال 1985 در آمریکا مورد تأیید قرار گرفتند. ویلسون نیز یک راه جدید برای ایمپلنتهای گفتاری توسعه داد که به کاربران برای درک کلمات و جملات بدون نشانههای بصری کمک میکند؛ استفاده از این ایمپلنتها در اوایل دهه 1990 میلادی آغاز شد. جایزه تحقیقات پایه پزشکی لاسکر نیز به طور مشترک به «ریچارد شلر» از شرکت بیوتکنولوژی Genentech و دکتر «توماس زودهوف» از دانشگاه استنفورد اهدا میشود.
بنیاد لاسکر در سال 1942 توسط «آلبرت و مری لاسکر» پایهگذاری شد. جایزه معتبر پزشکی این بنیاد نیز از سال 1946 میلادی به دانشمندان فعال در حوزه علوم پزشکی و فعالان خدمات عمومی و سلامت اهدا میشود. تاکنون 76 برنده جایزه پزشکی لاسکر موفق به دریافت جایزه نوبل شده اند. جایزه پزشکی لاسکر 20 سپتامبر (29 شهریور) در نیویورک به برندگان اعطا خواهد شد. (خبرگزاری ایسنا، 19 شهریور 1392)
ماوس رایانهای تنفسی برای کمک به کاربران معلول
محققان استان واکایاما در ژاپن نوعی ماوس رایانه تولید کردهاند که با تنفس کار کرده و به کاربران معلول اجازه خواهد داد بتوانند بدون استفاده از دستان خود از یک رایانه استفاده کرده و اشارهگر را به حرکت دربیاورند. محققان دانشگاه کینکی این فناوری را در زمان پژوهش بر روی ارائه خدمات ربات سگمانند به معلولان کاملا ازکارافتاده از طریق یک سوئیچ تنفسی ساختند. آنها سپس تصمیم گرفتند که این فناوری را بر روی رایانه عملی کنند.
ماوس جدید رایانه به اندازهگیری تنفس کاربر از طریق یک حسگر پرداخته و اطلاعات الگو را برای رایانه ترجمه میکند. این فناوری همچنین به کاربر اجازه میدهد تا نشانگر ماوس را بسته به طول و حجم تنفس، بطور عمودی و افقی حرکت داده و نویسههای خاص را وارد کند.
کلیک چپ و راست، دوبار کلیک کردن و ورود حروف کانجی نیز از دیگر عملکردهایی است که این دستگاه قادر به اجرای آنها است. نسخه آزمایشی این ماوس که در «نشست انجمن پیشرفت فناوری کمکی در اروپا» در پرتغال ارائه شده بود، شرکتکنندگان را به تحسین واداشت. این نمونه بر تنفسهای 0.2 لیتر در دقیقه مبتنی بوده اما میشود آنرا بسته به قابلیتهای فیزیکی کاربر تنظیم کرد.
قرار است آزمایشات بیشتر بر روی بیماران آسیبدیده مانند مبتلایان به سکته مغزی و آسیب ستون فقرات گردنی انجام شده و سپس محصول اصلی در سال پیشرو وارد بازار شود. ( خبرگزاری ایسنا، 6 دی 1392)
بهرهبرداري نخستین اتوبوس مجهز به بالابر ویلچر
نخستین اتوبوس مجهز به بالابر ویلچر برای معلولان و جانبازان در بیرجند به مناسبت روز حمل و نقل و با حضور استاندار خراسان جنوبی به بهرهبرداری رسید.
محمدرضا دوستی رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی سه شنبه شب در مراسم افتتاح این اتوبوس گفت: تاکنون برای حمل و نقل معلولان و جانبازان در حمل و نقل عمومی تجهیزاتی وجود نداشته است.
این نیاز هنگامی خود را بیشتر نشان داد که ورزشکاران جانباز و معلول ما برای سفر به خارج از کشور با مشکلات زیادی روبهرو میشدند و این باعث سرشکستگی فناوران کشور بود.
به همین دلیل ساخت اتوبوس مجهز به بالابر ویلچر در دستور کار قرار گرفت و بعد از کار و تلاش شبانهروزی امروز به بهرهبرداری رسید. (خبرگزاری ایسنا، 27 آذر 1392)
حل مشکل ناشنوایی با روش جدید: کاشت ایمپلنت درون بدن
دانشمندان نوع جدیدی ایمپلنت حلزونی گوش ساختهاند که نیازی به سخت افزارهای خارجی ندارد و انرژی اندکی مصرف میکند. این ایمپلنت توسط محققان آزمایشگاه فناوری میکروسیستمها در دانشگاه فناوری ماساچوستMIT، دانشکده پزشکی هاروارد و درمانگاه چشم و گوش ماساچوست ساخته شده است که میتواند به طور بی سیم شارژ شود و با هر بار شارژ 8 ساعت کار کند.
این دانش پژوهان همچنین نمونه اولیه شارژی را ساختهاند که به تلفن همراه معمولی متصل میشود و میتواند این تراشه پردازشگر سیگنال را طی 2 دقیقه شارژ کند.
آنانتا چاندراکاسان استاد مهندسی برق و مجری این تحقیقات گفت هدف ما از این طراحی این بود که فرد بتواند از تلفن – با یک آداپتور- برای شارژ ایمپلنت حلزونی استفاده کرده و نیازی به اتصال ایمپلنت به پریزهای دیواری نداشته باشد.
ایمپلنتهای کنونی حلزون گوش از یک میکروفون خارجی برای جمع آوری صدا استفاده میکنند اما این ایمپلنت جدید از میکروفون طبیعی گوش میانی استفاده میکند که اغلب همیشه در بیماران دارای ایمپلنت حلزونی گوش سالم است.
در این طراحی از سازوکار نوع دیگری از این وسیله درمانی موسوم به ایمپلنت گوش میانی استفاده شده است.
استخوانهای ظریف در گوش میانی موسوم به استخوانچه ارتعاشات پرده گوش را به حلزون منتقل میکند که یک محفظه کوچک و مارپیچی در گوش داخلی است و سیگنالهای صوتی را به الکتریکی تبدیل میکند.
در بیمارانی که ایمپلنتهای گوش میانی دارند حلزون کار میکند اما یکی از استخوانچهها برای تحریک عصب شنوایی با قدرت کافی نمی لرزد از این رو ایمپلنت گوش میانی حاوی حسگر ریزی است تا لرزش استخوانچه را تشخیص داده و از یک فعال کننده برخودار است که به عملکرد مناسب استخوانچه معیوب کمک میکند.
دستگاه جدید محققان MIT و هاروارد از همین حسگر استفاده میکند اما سیگنالی که تولید میکند از یک ریزتراشه که در گوش تعبیه شده میگذرد. این ریزتراشه میتواند سیگنال را به سیگنال الکتریکی تبدیل کرده و آن را به الکترودی در حلزون گوش برساند. کاهش انرژی مورد نیاز تراشه مبدل، مهمترین عامل برای استفاده نکردن از سخت افزاری بود که به جمجمه بیمار متصل میشود. (خبرگزاري مهر، 23 بهمن 1392)
ساخت ویلچر شنیدار با ساختار موتور سیکلت در کشور
ویلچر شنیدار با ساختار موتور سیکلت برای معلولین و جانبازان با توانایی عبور از موانع ساخته شد. محمدرضا میرزاده، هدف از طراحی این ویلچر را آسایش معلولان و حل مشکلات حرکتی آنها جهت عبور از موانع دانست و در خصوص مزایا و تواناییهای ویلچر ساخته شده اظهار کرد: ویلچر شنیدار با ساختار موتورسیکلت قادر است از تمام موانع از جمله پلهها، جویها، شیارها به عرض 50 سانتیمتر به راحتی عبور کند. همچنین با داشتن صندلی خودکار، معلول شیبها را حس نمیکند.
این ویلچر در صورت نبودن موانع مانند یک وسیله نقلیه موتوری عمل میکند و با سرعت 12 کیلومتر بر ساعت میتواند مسافتی طولانی را طی کند. این مخترع در خصوص مشخصات فنی این ویلچر خاطرنشان کرد: ویلچر ساخته شده مجهز به چرخ لاستیکی و شنی (چرخ مخصوص در تانکها که میتواند از موانع عبور کند) و دارای چهار دنده اتوماتیک است.
میرزاده در پایان گفتوگو با بیان این که «قیمت تمام شده برای نمونه اولیه سه میلیون تومان است» تصریح کرد: در ایران ویلچر از خارج از کشور تامین میشود. این نمونه منحصر به فرد برای اولین بار است با این ویژگیها طراحی و ساخته شده است. تولید تجاری این ویلچر برای کشور از نظر اقتصادی ارزآوری بسیاری دارد ولی متاسفانه به دلیل حمایت نشدن از سوی سازمان بهزیستی و دولت این ویلچر به تولید و تجاری سازی تا کنون نرسیده است. (خبرگزاری ایسنا، 9 مرداد 1392)
خوانش متون چاپی با رایانه انگشتی
فناوری پوشیدنی که توسط محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) طراحی شده است، یک رایانه انگشتی است که با حرکت دادن بر روی کلمات، اقدام به خواندن بلند متون میکند.
تاکنون نرمافزارهای سمعی- بصری و اسکنرهای تبدیل متن به خط بریل برای کمک به افراد نابینا و کمبینا توسعه یافته تا این افراد نیز بتوانند از کتاب، مجلات و روزنامهها استفاده کنند.
اما مشکل اصلی اغلب این دستگاهها، مراحل متعدد برای تبدیل و ترجمه متن به صوت است.
آزمایشگاه رسانه موسسه فناوری ماساچوست نمونه اولیهای از ربات انگشتی FingerReader را طراحی کرده که با حرکت دادن روی کلمات چاپی، اقدام به خواندن بلند متون میکند.
این فناوری پوشیدنی علاوه بر کمک به افراد دچار مشکلات بینایی، یک دستیار ترجمه زبان نیز محسوب میشود.
تنها مشکل رایانه انگشتی FingerReader صدای رباتیک دستگاه است که محققان بدنبال استاندارسازی نرمافزار صوتی برای نمونه اصلی هستند. (خبرگزاری ایسنا، 6 اسفند 1392)
نمایش جهان پیش چشم نابینایان با لنز بریل
یک لنز تماسی انقلابی به افراد نابینا در خواندن خطوط بریل الکترونیکی کمک خواهد کرد. این کاشت که مانند یک لنز تماسی عادی مورد استفاده قرار میگیرد، با الکترود ساخته شده که سیگنالها را از یک دوربین دستی یا بر روی عینک دریافت میکند. این لنز به بازتاب سیگنالها از یک دوربین به چشمان کاربر پرداخته و حس آن میتواند به شکل چیزی مانند بینایی تعبیر شود. هنگامی که کاربر به چیزی نگاه کرده یا دوربین را به سمت آن میبرد، این دوربین به ترجمه تصویر به نوعی بریل الکترونیک پرداخته و لنز تماسی، شبکیه را با حس لامسه تحریک میکند.
برخلاف بریل که بر موقعیتیابی شش نقطه برای انتقال اطلاعات به خواننده تکیه دارد، حسگرهای درون قرنیه چشم 600 بار حساستر از نوک انگشتان به حس لامسه است.
به گفته دانشمندان، قرنیه در حقیقت حساسترین بخش بدن به این گونه تحریکها است.
این لنزها هنوز بر روی انسان آزمایش نشده اما کارآزماییها بر روی حیوانات نشان داد که آنها با این روش توانستند موانع را در تاریکی تشخیص دهند.
اگرچه در حال حاضر گزینههایی برای ارسال داده به شبکیه وجود دارد، اما خیلی پیشرفته محسوب نمیشوند. اکنون کاربر میتواند تنها حدود 16 پیکسل را ببیند اما دستگاه جدید ممکن است این میزان را به دهها هزار افزایش دهد. این محققان همچنین اکنون در حال کار بر روی یک دستگاه مشابه برای کمک به افراد مبتلا به نقص شنوایی هستند. (خبرگزاری ایسنا، 20 بهمن 1392)
درمان نابینایی با سلولهای پشت چشم مردگان
آزمایشات صورت گرفته توسط محققان انگلیسی نشان میدهد، سلولهای گرفته شده از چشم اهدایی افراد متوفی قادر به بازگرداندن بینایی در موشهای کاملا نابینا میشود.
در حال حاضر از قرنیه اهدایی افراد متوفی برای بهبود دید افراد کم بینا و دچار مشکلات چشمی استفاده میشود، اما تیم تحقیقاتی موسسه چشم پزشکی کالج دانشگاهی لندن (UCL) نوع خاصی از سلولها را از پشت چشم استخراج کردهاند.
این سلولهای گلیا مولر (Muller glia) نوعی از سلولهای بنیادی بالغ با قابلیت تبدیل شدن به سلولهای تخصصی در پشت چشم هستند و احتمالا در درمان طیف وسیعی از اختلالات بینایی کاربرد دارند.
در محیط آزمایشگاه این سلولها بصورت شیمیایی به سلولهای میلهای با قابلیت تشخیص نور در شبکیه تبدیل شدند؛ تزریق سلولهای میلهای به پشت چشم باعث بازگشت کامل بینایی در موشهای نابینا شد.
اسکن مغزی نشان میدهد، 50 درصد سیگنالهای الکتریکی بین چشم و مغز با این روش درمانی بازیابی میشوند.
پروفسور «آسترید لیمبت» سرپرست تیم تحقیقاتی تأکید میکند: نتایج مشابه این روش درمانی در انسان میتواند منجر به بهبود کیفیت زندگی افراد نابینا شود، بطور مثال فرد قادر به تشخیص حرکت یا وجود میز در اتاق میشود، اما دید کافی برای خواندن یا تلویزیون دیدن بوجود نمیآید.
این سلولهای میتوانند برای درمان مشکلات چشمی دیگری مانند دژنراسیون ماکولا یا رتینیت پیگمانتر مورد استفاده قرار بگیرند.
آزمایش بالینی این روش درمانی بر روی انسان ظرف سه سال آینده آغاز خواهد شد. نتایج این مطالعه در مجله Stem Cells Translational medicine منتشر شده است. (خبرگزاری ایسنا، 12 بهمن 1392)
درمان نابينايي: احیای دید با شبکیه مصنوعی چشم
پزشکان آمریکایی یک شکبیه مصنوعی را با موفقیت به چشم 2 بیمار در آستانه نابینایی ایمپلنت کرده و به آنها امکان دادند اشیا، نور و مردم اطراف خود را ببینند.
پژوهشگران مرکز چشم دانشگاه میشیگان این جراحی را برای بیماران مبتلا به رتینیت پگمنتوزا (RP)انجام دادند که در مرحله نهایی بیماری قرار داشتند. (RP)بیماری چشمی تحلیل رونده، نابینا کننده و مهمترین علت شب کوری است.
این پژوهشگران با ابزار خرسندی از پیشرفت صورت گرفته در بهبود دید این بیماران ابراز امیدواری کردند این شبکیه مصنوعی به بیماران کمک کند اشیا نور و مردم اطرافشان را ببیند.
آنها بر این باورند که این ابزار به این بیماران کمک میکند اندکی بهتر در منزل حرکت کنند، مستقل تر شوند و از دیدن چیزهایی که برای بقیه ما عادی است لذت ببرند.
این ابزار که Argus II Retinal Prosthesis System نام دارد توسط اداره نظارت بر غذا و داروی آمریکا به تایید رسیده است. این پروتز شبکیه تا زمانی که بیمار کاملا از جراحی بهبود نیابد، فعال نمی شود.
پس از جراحی بیمار تحت آموزش قرار میگیرد تا با این دید جدید، سازگار شوند ؛ فرایندی که یک تا سه ماه طول میکشد.
پیش از نیز یک گروه از محققان انگلیسی با استفاده از ژن درمانی موفق به احیای دید 6 بیمار شدند. اﯾﻦ ﺟﺮاﺣﯽ ﺷﺎﻣﻞ وارد ﮐﺮدن ﯾﮏ ژن ﺑﻪ ﺳﻠﻮلهاي چشمي ﻣﯽ ﺷﺪ ﮐﻪ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﺴﺖ ﺳﻠﻮلهاي ﺗﺸﺨﯿﺺ دهنده ﻧﻮر را اﺣﯿﺎ ﮐﻨﺪ. ﭘﺰﺷﮑﺎن ﻣﻌﺘﻘﺪﻧﺪ اﯾﻦ درﻣﺎن ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﺪ ﺑﺮای درﻣﺎن اﺷﮑﺎل راﯾﺞ ﻧﺎﺑﯿﻨﺎﯾﯽ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﮔﯿﺮد. (خبرگزاري مهر، 11 بهمن 1392)
گوشواره کمک کننده به افراد مسن و معلول
پژوهشگران ژاپنی نمونه اولیه از یک رایانه پوشیدنی جدید را آزمایش کردند که نمونه اولیه این رایانه گوشی مانند یک دستگاه کمک شنوایی به نظر میرسد و 17 گرم وزن دارد.این رایانه جدید که «رایانه پوشیدنی گیره گوش» نام دارد توسط مهندسان دانشگاه هیروشیما ساخته و شرکت NS West آن را آزمایش کرده است.
نمونه اولیه این رایانه گوشی مانند یک دستگاه کمک شنوایی به نظر میرسد و 17 گرم وزن دارد.
این دستگاه به یک جی پی اس، حسگر ژیروسکوپ، قطب نما، فشار سنج هوا، میکروفون و بلندگو تجهیز شده است. این سیستم میتواند از طریق بلوتوث به آیپد و یا دیگر گجتها متصل شده و به کاربر امکان میدهد از طریق برنامههای رایانهای با استفاده از بیان چهره مانند بالا بردن ابرو، فشار دادن دندانها، پلک زدن و یا تکان دادن بینی مسیر و جهت مورد نظر خود را بیابد.
گفته میشود این دستگاه با استفاده از حسگرهای فروسرخ این حرکات را تحت نظارت میگیرد. سازندگان این دستگاه مدعی هستند این گوش رایانه ای، دستگاه سودمندی است که میتواند مانند دست آزاد (هندز فری) کار کند. این دستگاه که میتواند بر ضربان قلب و دمای بدن نظارت کند ویژگی هایی دارد که میتوان با آنها به یاری افراد معلول، ناتوان و پیر شتافت. سازندگان این رایانه گوشی میگویند کاربران میتوانند مانند به گوش کردن گوشواره، این دستگاه را بپوشند.
این دستگاه به ریزتراشه و واحد ذخیره داده مجهز است و کاربر میتواند نرم افزارهایی برای آن بارگذاری کند. از آنجا که نیازی نیست کاربر برای استفاده از این دستگاه، دست خود را حرکت دهد سازندگان آن میگویند میتوان از این رایانه گوشی به عنوان «یک دست سوم» برای طیف وسیعی از افراد از جمله پرستاران و پزشکان، کوهنوردان، موتورسواران و فضانوردان و همچنین افراد معلول بهره مند شد.
یک شتاب سنج در این رایانه به کار گرفته شده که وقتی کاربر مسن به زمین میخورد میتواند با برقراری ارتباط با تلفن هوشمند اطلاعات خود را به اقوام کاربر داده و یا بر اساس دادههای جی پی اس با اورژانس تماس بگیرد. قرار است این محصول کریسمس 2015 به بازار عرضه شود. (خبرگزاري مهر، 14 اسفند 1392)
تبديل تصاویر به صوت براي نابينايان
محققان موفق به ساخت اپلیکیشنی شدهاند که با تبدیل عکس به صدا به افراد نابینا اجازه میدهد محیط اطراف خود را ببینند. به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ایندیپندینت، این فناوری جدید گوشیهای هوشمند که The Voice نام دارد تصاویر گرفته شده با دوربین موبایل را با استفاده از نتهای مختلف موسیقی به صدا تبدیل میکند. به عنوان مثال یک خط مورب مانند راه پله به یک رشته از نتهای افزاینده موسیقی تبدیل میشود.
محققان این اپلیکیشن را برای سیستم عامل اندروید طراحی کرده اند. وی با استفاده از دوربین گوشی، صحنهها و مناظر را ضبط کرده و به کاربر آموزش میدهد کدام صدا برای کدام تصویر در نظر گرفته شده است. همچنین یک برنامه دیگر به نام EyeMusic وظیفه اضافه کردن رنگ به این اشکال را بر عهده دارد.
سیستم The Voice برای نخستین بار توسط پیتر مایر مهندس هلندی در سال 1992 ساخته شد اما از سال 2007، گروهی از دانشمندان عصب شناس به سرپرستی پروفسور امیر عامدی شروع به آموزش افراد نابینا برای استفاده از این سیستم به عنوان یک فناوری کردند. (خبرگزاري ايرنا، 19 اسفند 1392)
اختراع ردیاب صوتی برای نابینایان
دانشمندان رد یاب صوتی برای نابینایان و افرادی که بینایی ضعیفی دارند، اختراع کردند. نام تجاری این دستگاه اس – ویژن است. به گزارش خبرنگار ایرنا از صدای روسیه، نابینایان با کمک این دستگاه میتوانند وسایل مورد نیاز خود را شناسایی کنند.
آلکسی پادگوروف و یوگنی تسیرولنیکوف دو دانشمند جوان که در شهر آستراخان واقع در جنوب روسیه کار میکنند، مخترعان این دستگاه هستند.
امروزه دستگاههای زیادی برای راحت شدن زندگی انسان ساخته شدهاند اما در بین این دستگاهها تعداد کمی به درد معلولان میخورد. به این دلیل، دانشمندان جوان تصمیم گرفتند به نابینایان و کسانی که بینایی ضعیفی دارند، کمک کنند.
دستگاه اس-ویژن ردیاب صوتی است که به نابینایان کمک میکند تا بفهمند چه چیزی در مقابل آنها قرار دارد. این دستگاه برای شناسایی وسایلی درنظر گرفته شده است که با لمس کردن و تماس نمی توان آنها را به راحتی تشخیص داد که چه نوع وسیلهای هستند. این دستگاه به شکل دستبند است. در این شکل دستها آزادند و توجه کمتری نیز جلب میکنند. علاوه بر دستبند، دستگاه شارژ و هدفون نیز از اجزای دیگر این سیستم ردیاب صوتی است.
دستگاه بر اساس فناوری تشخیص با کمک فرکانسهای رادیویی کار میکند. نزدیکان اشخاص نابینا باید از قبل روی وسایل علایم ویژهای بچسبانند. هر یک از این برچسبها با یک فایل صوتی در ارتباط است که در بانک اطلاعات دستبند حفظ شده است.
وقتی دستبند به آن وسیله نزدیک میشود، به کار میافتد و اطلاعات را میخواند و بعد اطلاعات برچسب را با اطلاعات فایل صوتی مقایسه میکند و اعلام میکند آن چه وسیلهای است.می توان بیش از 100 عنوان وسیله وارد فایل صوتی این دستبند کرد.
دستگاه اسـ ویژن از امتیازات زیادی برخوردار است و این دستگاه نسبت به ضربه و تغییرات دمای هوا مقاوم است و سریع کار میکند و حدود 50 وسلیه را در مدت یک دقیقه تشخیص میدهد. به احتمال زیاد این دستگاه جدید تابستان امسال وارد بازار میشود. (خبرگزاري ايرنا، 3 اسفند 1392)
توليد دستگاه مکان یاب ویژه نابینایان
مدیر عامل خانه نور ایرانیان بصیر درباره ساخت دستگاه مکان یاب ویژه نابینایان با همکاری مهندسان داخلی، حميد جعفري این دستگاه از نمونه ابتدایی آن ایمنتر و سهل الوصول تر دانست.
او روز دوشنبه در مراسم رونمایی از دو محصول خانه نور ایرانیان بصیر افزود: خانه نور ایرانیان بصیر با گرفتن ایده و بدون تهیه نمونهای از آن با مهندسان داخلی وارد مذاکره شد و طی جلسات متعدد به طراحی و تولید دستگاه مکان یاب اقدام کرد.
وی با بیان اینکه از مشکلات مهم و جدی نابینایان در محیط شهری و خیابانها پیدا کردن اماکن مورد نظر آنها است، گفت: نابینایانی که به تنهایی و با عصا برای پیگیری کارهای شخصی در سطح شهر حاضر میشوند، محل مورد نظر خود را به راحتی پیدا نمی کنند.
جعفری اظهار داشت: گاهی این افراد با سووالات متعدد از دیگران که دربرخی موارد با بی مهری همراه است به سختی محل مورد نظر خود را پیدا میکنند.
به گفته وی این دستگاه از دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری تشکیل شده که قطعه سخت افزاری آن بر سردر اماکن و معابر مورد نظر نصب میشود و توسط نرم افزاری که بر روی تلفن همراه نابینا نصب میشود به وسیله بلوتوث حداکثر تا فاصله 35 تا 40 متری بایکدیگر ارتباط برقرار میکنند.
مدیر عامل خانه نور ایرانیان بصیر در مورد روش کار این دستگاه گفت: هنگامی که نابینا به مکان مورد نظر خود که به دستگاه سخت افزار در درب ورودی مجهز است، نزدیک میشود صدای زنگ پیامکی را از طریق گوشی همراه خود میشنود که با فشار دادن دکمه انتخاب گوشی همراه، پیام صوتی نام محل را اعلام میکند. (خبرگزاري ايرنا، 25 آذر 1392)
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.