نابينايی موقت باعث افزايش شنوايی میشود
نتايج يک پژوهش حيوانی نشان داد نابينايی موقت منجر به افزايش شنوايی شده و میتواند به عنوان درمان برخی افراد ناشنوا کاربرد داشته باشد.
پژوهش محققان دانشگاه جان هاپکينز و دانشگاه مريلند نشان داد که قرار دادن موشها در يک محيط تاريک برای يک هفته باعث تغيير در مغز آنها و تشديد حس شنوايیشان شد.
تاثير گفته شده، پس از بازگرداندن اين موجودات به روشنايی برای چند هفته ادامه داشت.
به گفته کارشناسان، اين نتيجه بسيار جالب بوده اما ايجاد تغييرات مغزی دائمیتر است که میتواند برای هر نوع درمان جديد از دست دادن شنوايی مهم باشد.
محققان به مقايسه شنوايی موشهايی که برای يک هفته در تاريکی مطلق قرار داشتند، با گروه شاهد که در روشنايی عادی بودند، پرداختند.
موشهايی که در تاريکی مطلق قرار گرفته بودند توانستند صداهای آرامتر را شنيده و همچنين تغييراتی در ساختار قشر شنوايی مغز آنها بوجود آمد.
يکی از تصورات اين است که بخش مغزی مورد استفاده برای بينايی تغيير کاربری داشته و همچنين بخش مورد استفاده برای شنوايی ارتقا يابد.
البته هنوز مشخص نيست که در صورت اعمال اين آزمايش بر روی انسانها، همان تغييرات در بخشهای مشابه مغز آنها نيز صورت بگيرد يا اين که بتوان از آن برای معکوس کردن زوال مرتبط با پيری استفاده کرد.
نتايج اين پژوهش در مجله Neuron منتشر شده است.
منبع: ايسنا ؛ وب سايت شمعداني، 18/11/1392
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.