جابر انصاری، بصیر روشن ضمیر
جابر انصاری
بصیر روشن ضمیر
مقدمه
جابر بن عبدالله مشهور به جابر انصاری از قبیله خزرج مدینه بود به همین دلیل ملقب به انصاری شده است. او از شخصیتهای مهم و مؤثر در صدر اسلام و از جمله رهبران مدینه بود که اهالی یثرب را برای دفاع از رسالت رسول خدا(ص) بسیج کرد و در عقبه در انعقاد پیمان با حضرت مؤثر بود.
جابر انصاری مسلماً تا عهد امامت امام باقر(ع) امام پنجم شیعیان در قید حیات بود؛ نیز طی چند دهه و از دوره امام حسین(ع) نابینا شده بود ولی به رغم نابینایی، در عرصههای دفاع از امامت شیعی و باورها و جامعه شیعیان همواره کوشا بود.
زندگی جابر گویای این واقعیت است که نابینایی با تلاش و مجاهدت آن هم در عرصههای رهبری جامعه تعارض ندارد و زندگی او سراسر درس و عبرت برای روشندلان است. وی میتوانست نابینایی خود را بهانه کند و از خط حق و معرفت ائمه(ع) و خطرات در این زمینه فاصله بگیرد؛ به قدرتها و دربار خلافت بنیامیه نزدیک شود و صاحب ثروت و منسب گردد. خلفا هم علاقه داشتند صحابه رسول خدا آن هم شخصیتهای مهمی مثل جابر در کنار آنان باشند. اما جابر همه سختیهای کنار امامت شیعی را به جان خرید و به سراغ خلفا نرفت، احادیث بسیاری را از امامان(ع) نقل کرد و آموزههای شیعی را ترویج و تبلیغ نمود.
امید است جامعه روشندلان زندگی چنین اشخاص بزرگی را الگو قرار داده، از منزوی شدن و کنارهگیری پرهیز کنند و در عرصههای گوناگون جامعه فعالانه بکوشند …
—» دانلود متن کامل کتاب(pdf) ؛ html
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.