اعلام برنامه جشنواره تعلیم و تربیت معلولین
جشنواره تعلیم و تربیت معلولین
تقدیر از بانوان مربی به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س)
12 اردیبهشت 1392
به مناسبت ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز بزرگداشت معلم، دفتر فرهنگ معلولین همایشی به منظور تشکر از معلمین و مربیان معلولین برگزار مینماید. آنان چندین سال از عمرشان را در کنار عزیزان روشندل، ناشنوا یا آسیبدیده حرکتی بوده و برای رشد و تعالی آنان کوشیدهاند. در واقع توسعه فرهنگی در جامعه معلولین در چند دهه اخیر و دستیابی آنان به مدارج عالی علمی و نیل به مشاغل والا مدیون زحمات و تلاشهای معلمین و مربیهای مشفق و دلسوز است.
درباره حضرت فاطمه زهرا (س)
دختر گرامی رسول خدا(ص)، حضرت فاطمه زهرا(س)، به نظر مورخین شیعه، در ماه جمادی الآخر سال دوم بعثت در مکه دیده به جهان گشود. اما بیشتر مورخان اهل سنت سال ولادت ایشان را پنج سال قبل از بعثت نقل کردهاند.
ابعاد و حوادث زندگانی آن حضرت بسیار بوده و خانمی است که بیشترین کتابها را در طول تاریخ درباره او نوشتهاند. اما در زمینه آموزگاری و دانش حضرت نوشتهاند:
اخباری که از زندگانی دختر پیامبر به دست ما رسیده، او را به عنوان نخستین آموزگار زنان مسلمان میَشناساند. بانوان مدینه پیوسته به منظور فهم و درک احکام و معارف اسلامی به حضور وی میرسیدند و او حقایق علمی را در اختیارشان میگذاشت، فرهنگ فکری و دینی آنان را رشد میداد و به فراگیری دانش و معرفت تشویقشان مینمود. بدین ترتیب خانه او نخستین آموزشگاه زنان در اسلام به شمار میرفت.
افسوس که در آن روزگار، تدوین کتب رونق نداشت و نگاشتن مطالب علمی چندان متداول نبود و ما به ناچار از بیشتر گفتههای حکمتآمیز و پندآموز حضرتش بیبهره شدهایم؛ و دریغ که دوران زندگانی پربارش بسیار کوتاه بود و در آغاز جوانی بدرود حیات گفت؛ اما باز هم در کتابهای تاریخ و حدیث، میتوان گوشهای از نقش سازنده وی را در تحکیم پایههای فرهنگ اسلامی مشاهده کرد و به تأثیر شگرف این بانوی فداکار در روابط فرد و اجتماع پی برد. خطابه آتشین آن حضرت در مسجد نمونه مهمی است و سراسر آن آکنده از دعوت به ظلمستیزی، تشویق به رویاروئی با خودکامگان و سفارش به اجرای احکام الهی در سطح فردی و اجتماعی است. آنچه مورّخان درباره فاطمه نگاشتهاند، بحق نشان میدهد که او دانشپژوهان را با چهرهای گشاده میپذیرفت و زنان علاقهمند به معارف اسلامی نیز پیوسته به خانهاش رفت و آمد میکردند. آری، دختر پیامبر به عنوان بانویی دانشمند و آموزگار در اجتماع مسلمانان شناخته میشد و نه تنها زنان از خرمن دانش او خوشهها میچیدند که مردان نیز از پرتو بیانات او بهرهها میگرفتند. اینک نمونهای از سیره علمی حضرتش را میخوانیم:
زنی خدمت حضرتش رسید و پرسشهایی علمی را با ایشان در میان گذاشت. فاطمه سؤال اول را پاسخ فرمود، زن سؤال دوم را مطرح ساخت و به همین ترتیب تا به سؤال دهم رسید. از بسیاری پرسشها شرمنده شد و عرض کرد: ای دختر رسول خدا! بیش از این موجب ناراحتی شما نمیشوم. اما زهرا به وی فرمود: «باز هم بیا و آنچه را میخواهی بپرس. من خود از پدرم شنیدم که میفرمودند: دانشمندان امت من در روز قیامت به اندازه دانششان و میزان تلاشی که در جهت راهنمائی بندگان خدا داشتهاند، ارج و قرب مییابند.» (برگرفته از کتاب المجالس السنیة نوشته سید محسن امین عاملی)
برنامه
حضور در دفتر فرهنگ معلولین، ساعت 2.5 بعد از ظهر
شروع برنامه و قرائت قرآن، ساعت 3
تواشیح 3.10
سخنرانی دکتر علی محمد سمیعی (نقش روحانیت شیعه در مؤسسات معلولین؛ نمونه مؤسسه ابابصیر) 3.30
شعر خوانی آقای عباس اسلامی شرار (ابیاتی در وصف حضرت زهرا(س)) 3.55
مولودی 4.15
سخنرانی دکتر محمد رضا هزاوه ای
گزارش جشنواره 4.30
اهداء لوح تقدیر و هدایا به معلمان منتخب 4.45
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.